ye-logo.v1.2

Чи буде новорічне містечко в Хмельницькому – коментар міської влади

Культура 10680
З початком грудня Хмельницький традиційно поринав у новорічну атмосферу
З початком грудня Хмельницький традиційно поринав у новорічну атмосферу. Фото: ілюстративне з архіву

Розглядають кілька варіантів проведення зимових заходів в умовах воєнного стану.

Протягом останніх кількох років в цю пору в Хмельницькому розпочинали готуватися до новорічно-різдвяних святкувань. Локація святкового містечка була незмінна – майданчик перед кінотеатром Шевченка. Торік головну ялинку міста там звели у другій половині листопада, а ближче до завершення місяця встановили дерев’яні будиночки та іншу ілюмінацію. Вже традиційно на початку грудня у місті засвітили вогні новорічної ялинки.

Чи розгортатимуть цьогоріч у Хмельницькому зимове містечко та у якому форматі відзначатимуть традиційні зимові події, сайт «Є» поцікавився у міському управлінні культури і туризму.

За словами начальника управління Артема Ромасюкова, остаточного рішення ще прийняли. Наразі у міській раді розглядають кілька можливих варіантів.

«Поки думаємо що і як робити, починаючи від локації та закінчуючи форматом. Точно скажу єдине: першого грудня ще нічого не буде. Можливо, як колись, на Миколая. Ми будемо бачити, яка ситуація на той час складатиметься. Після обстрілів критичної інфраструктури взагалі ніхто не думав про ялинки. Зараз стабілізувалося, але ми не знаємо, що буде наступної години», - говорить Артем Євгенович.

Якщо ялинку і встановлять, то з місцем її розташування поки визначаються. Обирають серед кількох варіантів. Один з них – встановити новорічне дерево на його традиційній локації, як символ того, що життя триває, а українці попри все продовжують боротися. 

Стосовно тематичних заходів, які щороку взимку відбуваються в місті, то масштабних зібрань цього сезону не буде. Натомість стислі події без завчасних анонсів для хмельничан все ж, ймовірно, проводитимуть.

«Всі кошти, які в базовому бюджеті передбачалися на Різдвяний ярмарок, вже були перерозподілені на підтримку наших військових. Навіть, якщо ми і будемо щось проводити, то однозначно це будуть короткострокові заходи, спрямовані на підтримку ЗСУ. Тобто різноманітні благодійні акції та перформанси», - пояснюють в управлінні культури.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую