ye-logo.v1.2

Фестиваль «Відлуння» б’є власні рекорди

Культура 2654
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Принаймні такої кількості іноземних театралів, які напередодні Дня Незалежності України з’їдуться до Хмельницького, наше місто не бачило вже давно.

На ХІІ Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння» зі своїми творчими роботами до нас завітають представники з 10 країн світу: Росії, Білорусі, Литви, Ізраїлю, Вірменії, Франції, Польщі, Естонії, Киргизстану і Німеччини. До речі, з останньої до Хмельницького прибуде Берлінський театр «Руссіше Бюне». Це – єдиний на фестивалі професійний російськомовний театр, який створений не на теренах колишніх радянських республік. Він покаже монодраму «Сповідь маски» за однойменним романом Юкіо Мішіми, з якою трупа вже брала участь у фестивалях у Москві, Санкт-Петербурзі, Бресті й Македонії.
«Моножанр нині має статус чи не найактуальнішого жанру у світі, – заявив на прес-конференції для журналістів директор фестивалю, керівник та актор монотеатру «Кут» Володимир Смотритель, – адже мономистецтво володіє необмеженими творчими можливостями. Глядачам дуже важливо побачити митця на рівні простягненої руки, пройнятися його духовністю, відчути себе безпосередніми співрозмовниками актора, зрозуміти, що ця сповідь звернена саме до них».
Окрім насиченої фестивальної програми, яка триватиме з 24 до 30 серпня у залах монотеатру «Кут» та музично-драматичного театру ім. М. Старицького, на всіх учасників «Відлуння» чекатимуть майстер-класи від Володимира Смотрителя та екскурсії мальовничими куточками Поділля. Хоча, звісно, найкращий подарунок актору – повна співпереживаюча зала.
За словами пана Смотрителя, ціни на квитки будуть символічними. «20 гривень коштуватиме вистава у драмтеатрі, – каже режисер, – і від 30 до 50 гривень – у «Куті».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую