ye-logo.v1.2

«Восьма струна» – гітарне задоволення в «Куті»

Культура 2000
Фото: Автор: Бакун Оксана Валеріанівна, доцент кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету, співавтор Луцик Марія Олегівна, студентка 5 курсу БДМУ

У суботу, 20-го серпня у монотеатрі «Кут», відбулась подія, на яку вже давно чекали хмельницькі прихильники гітарної музики.

Дійство під назвою «Восьма струна» зібрало на сцені «Кута» маловідомих широкому загалу, але вже зрілих у музичному сенсі гітаристів міста. Звучали джазові композиції від гурту «ex.Plug`n`Play», мелодійність та меланхолія від Олексія Алхазова та незвична «інструменталка» від Андрія Шамрая – корифея клубної сцени Хмельницького та постійного учасника бард-концертів. Блюзові мотиви, обіграні Андрієм звуками електрогітари, нагадали моменти раннього рок-н-ролу. Після «молодих та завзятих», сейшн продовжив Олександр Ролдугін, людина, що стала прикладом для багатьох гітаристів-початківців міста. Він зазначив, що справжнє задоволення – це грати саме в такій, домашній атмосфері, «коли можна зазирнути слухачеві у вічі, чути подих і бачити емоції, які викликає виконання чергової композиції». Після блюзового, достатньо мелодійного виступу, у дві гітари від Ігоря Гладишко та його напарника, офіційна частина концерту «Восьма струна» закінчилась. Але почалася неофіційна – так званий «джем-сейшн». Музиканти імпровізували, гості слухали й аплодували, а всі разом – отримували задоволення від того, що звучить вона – її Величність Гітара.
Організатори, книгарня-кав’ярня «Кут» та ідейний натхненник сейшну Олександр Савенко, стверджують, що наступний «День Гітаризму», як назвав цей вечір Олександр Ролдугін, відбудеться наприкінці вересня. Пороте, як кажуть, «говорити про музику – те саме, що співати про танці», тому справжніх любителів організатори застерігають «не прогавте наступне свято музики».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую