ye-logo.v1.2

Dropkick Murphys, Alyona, Jerry Heil та нова версія “Лента за лентою”: підбірка українських пісень цього тижня

Культура 3417
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: neformat.com.ua

Українські виконавці кооперуються зі західними артистами.

"Сайт "Є" підготував нову підбірку музичних відео українських виконавців, які протягом тижня з’явилися на ютюбі. Серед напрямків: популярна музика, реп, етно-денс і навіть кельт-панк.

На підтримку України одна з найвідоміших кельтик-панк-гуртів у світі Dropkick Murphys з США та гурт O'Hamsters з України зробили спільний трек українською мовою. Пісня має назву "We Shall Overcome" (“Подолаємо”).

Про шлях створення цього кліпу розповів харків’янин Олександр Седов, який зумів об’єднати всіх учасників.

“23 березня я запостив у себе сторіс з подякою гурту Dropkick Murphys за трек “We Shall Overcome”, що є кавером на старий civil-rights гімн Джоан Баєз. Мерфіс поставили лойс та репостнули сторіз, а я на удачу запропонував їм зробити українську версію. На що гурт каже “А давай!” Текст я переклав в той же вечір, а на коллаб моментально підписано співати O'Hamsters, і вже за декілька днів ми відправили базову інфу дропкікам і… все. Хлопці втрачають наше повідомлення в приваті на цілий місяць. Я продовжую їх пінгувати і нарешті 28 квітня Мерфіс відповідають, вибачаються та кажуть, що коллаб в тємє. Далі вже іде більш стабільна переписка через мейли. Пояснення Кену Кейсі, що мерч “Слава Україні” - це не нацизм, оскільки на групу за цей мерч напала фейсбучна русня і ліваки. Далі запис вокальних доріжок і передача цього всього до їх студії в США”, - написав Олександр у своєму дописі у Фейсбук.

Щодо відео у кліпі, то воно є оригінальним. Адже у кліпі показують роботи, присвячені українському опору, дуету художниць-самородків Mad Twins, який відомий за кордоном більше, ніж на батьківщині.

Mad Twins - це команда сестер-близнючок, народжених в Україні у місті Чернівці, Ольги та Віри Іщук - незалежних 2D-аніматорів. Вони спеціалізуються на виробництві анімаційних відеокліпів для гуртів, що працюють в стилістиках панк, психобілі, рок.

Крім того, раніше гурт Dropkick Murphys створив мерч на підтримку України.

У топ-10 на ютюбі в Україні потрапила чергова спільна робота реп-співачки Alyona Alyona та Jerry Heil. Пісня має назву “Чому?”. За кілька днів відео зібрало майже 300 тисяч переглядів.

“З приходом війни, ми з Jerry Heil усвідомили, що найкраще благо в світі — це служити. Проявляти любов. Усі істини — прості. Рідна земля не має аналогів. Інтуїція — це голос душі. І якщо повторювати ці істини собі зранку і перед сном, якщо чути себе, якщо любити, не очікуючи любові, якщо шанувати рідну землю, то і простір навколо вас буде чистий, як джерельна вода.

Коли Яна надіслала мені приспів, мені здається що я в ньому потонула.

В мене є дуже багато запитань, на які дійсно мені складно зараз шукати відповіді, але я їх шукаю, саме через те, щоб розставити у своїй голові все по полицях і зрозуміти як жити далі. Я дуже часто зустрічаю людей, в яких виникають такі самі запитання і дуже хочеться, щоб наше нове суспільство, яке формується тут і тепер, давало відповіді на ці питання не такою ціною якою дає зараз”, - розказала Alyona Alyona.

Раніше “Сайт "Є” писав про спільну роботу дівчат - пісню “Рідні мої”.

Вже кілька тижнів ми фіксуємо попит на україномовні пісні в тих жанрах, де багато років в Україні слухали російськомовних співаків.

І такий попит задовольняє, зокрема, дует Chico & Qatoshi. Блогер Qatoshi, який свого часу заснував Instagram-канал Naprocente з більш ніж 320 тисячами передплатників, два роки тому подався до шоубізнесу. Його трек «Танцюй» за добу потрапив у топ-100 по Україні від Apple Music і посів перше місце в чарті нових треків SoundCloud.

Раніше у підбірці на “Сайті Є” була їх пісня “Допомога ЗСУ”. Тепер же новий трек “Ластівки” за кілька днів дійшов до першої сходинки українського рейтингу застосунку Shazam. Понад 25 тисяч людей за кілька днів шукали ім’я виконавців цієї пісні.

Гурт "GG ГуляйГород" і виконавець Morphom (Роман Черенов) змішують традиційну українську музику зі сучасними танцювальними стилями.

Трек "Сон" був закінчений за тиждень до вторгнення у лютому й готувався до релізу.

“Але в одну мить життя всієї країни змінилось і принесло нові змісти в стародавню колискову. Ми присвячуємо її нашим військовим, що боронять Сон та Спокій всіх українців”, - йдеться в описі під відео, яке випустили тиждень тому.

Пісня займає 21 строку у рейтингу Shazam.

Співак Khayat випустив нову пісню. Фіналіст дев'ятого сезону «Голосу країни», фіналіст Національного відбору на «Євробачення-2020» записав пісню “Зорепад”.

“Всі ми схильні ностальгувати та час від часу згадувати свої найщасливіші моменти, але дехто живе тільки минулим, не даючи собі шансу на ті щасливі моменти сьогодні. Треба намагатись рухатись далі. Жити тим, що ти маєш зараз і саме з цього будувати своє майбутнє. Війна це не тільки ракети, кулі та знищені міста. Це також чиєсь дитинство, чиясь молодість і тд. Це вже кимось написана глава нашого життя, а от якою буде наступна - вже залежить тільки від нас”, - вважає співак.

Український музичний гурт “Анця”, створений у вересні 2016 року в Мукачеві, записав войовничу пісню, яку випустив 12 червня - в день національного свята окупантів. Пісня має назву “До пекла йди”.

“Попередню пісню “No war” ми записали 22 лютого. Вона була антивоєнною і політкоректною. Ми добирали слова, щоб не розпалити ворожнечу. Ми переймалися тим, що про нас подумають. Зараз ми також добираємо слова. Це слова найбільшої люті, слова сили, незламності і побажання смерті. Так, після 24 лютого ми дізналися, що маємо потребу щиро бажати смерті своєму ворогу. Ми і не знали, що в певних умовах побажання смерті - це найбільш прогресивне, актуальне побажання, яке об‘єднує гуманістично налаштованих людей у всьому світі! Наш колектив досить довго працював над цією піснею, вже зняли відеокліп, робота над яким ще триває, але ми вирішили оприлюднити трек саме у день національного свята ворога. Адже наша пісня - це найкраще привітання!”, - йдеться в описі під піснею.

Український хіп-хоп виконавець та радіоведучий ХАС записав власну версію української повстанської пісні “Лента за лентою”.

Пісня “Лента за лентою” з'явилася у 40-х роках ХХ століття під час боїв ОУН з підрозділами НКВС. Слова і музика пісні змінилися в процесі її побутування, оригінальний їх варіант до нашого часу не зберігся.

З 2014 року, у часи російської агресії проти України, її співали українські воїни. Так, бійці батальйону Нацгвардії імені Героя України генерала Сергія Кульчицького вперше почали її співати на сучасний лад: «О, лента за лентою набої подавай, український вояче, в бою не відступай».

У своїй версії ХАС записав сучасні куплети, які зачитав речитативом. Пісня присвячена вже сьогоденню та війні з російськими окупантами.

Пісня "Сонце на бетонних стінах" - це спільна робота лідер українського гурту Luiku Дмитра Ципердюка та виконавців із Польщі - відомий фолкколектив Dikanda та фронтмена рокбенду Piersi Адама Асанова.

Luiku – український етно-денс гурт, що поєднує у своїй творчості кілька музичних культур транскарпатського регіону: українську, турецьку, польську, угорську, румунську та балканську, і понад 9 років запалює міжнародні сцени виступами з живими інструментами.

Dikanda – польський фолк-гурт з міжнародною популярністю, який грає «світову музику». суміш слов’янської та балканської етніки.


Adam Asanov – фронтмен польського рок-гурту Piersi, в арсеналі якого двічі платиновий альбом «Piersi i Przyjaci 2».

"Зворушливою піснею «Сонце на бетонних стінах» музиканти нагадують, що страждання людей в Україні досі є буденними, що їм все ще доводиться писати повідомлення з-за бетонних стін бомбосховищ під звучання сирен, які попереджають про повітряні, ракетні чи артилерійські атаки. Текст пісні побудовано на основі обміну такими повідомленнями", - пише vezha.org.

Ще дві пісні стосуються двох окупованих міст - Херсону та Маріуполя.

Співачка AZIZAA мешкає та вчиться зараз у Києві, але постійно думає про рідне місто. Її пісня “Херсон” набирає популярності у тік-току та почала збирати тисячі переглядів у ютюбі.

Виконавець Requitir з Маріуполя в дебютному відео «Флешбеки» змішав вуличну романтику і суворість заводського краю, і посилання до рідної Донеччини. «Флешбеки» — це чесний та прямолінійний трек від артиста, чия сім’я кілька поколінь працювала на Азовсталі.

Requitir намагається зафіксувати як змінюється покоління та події навколо знаменитого заводу.
 

“Війна 2014 року повністю змінила моє життя — я переїхав до Києва і сублімував усі свої почуття та емоції у музику. Попри це Маріуполь завжди залишався для мене рідним містом та притулком від Києва. Протягом 8 років я повертався туди, втікаючи від проблем та реальності. Саме одна з таких втеч і стала основою треку «Флешбеки». Я єдиний у сім’ї, хто не працював на заводі Азовсталь. Але все моє оточення — від дідуся й батьків до друзів дитинства — були заводчанами. Тому сам завод і менталітет його робітників мені близький та зашитий у моєму ДНК”, — ділиться Requitir, повідомляє видання fanmuza.com.

Нагадаємо, що на території Хмельницької області заборонено публічне використання російськомовної музики.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую