ye-logo.v1.2

Ірина Білик, Світлана Тарабарова та Жіночий квартал, YAKTAK, Sadsvit, FIINKA: нова підбірка українських пісень

Культура 3030
15 музичних новинок у підбірці цього тижня
15 музичних новинок у підбірці цього тижня. Фото: patrioty.org.ua

Тема війни залишається основною в творчості українських співаків

Цього тижня нові пісні представили багато молодих виконавців, а до трендів в українському сегменті Youtube потрапили відразу чотири прем’єри.

Серед популярних музичних відео в Україні на Youtube опинилась нова пісня Ірини Білик - “Мало”. Кліп на пісню подивились вже близько ста тисяч разів.

У пісні “Мало” Білик співає про основну цінність - саме життя.

"Моя життєва стежина незмінна. Я йду нею вже багато років! І моє серце ніколи не втомиться розповідати вам про мою любов до життя", - написала співачка в описі о відео.

Нагадаємо, що у жовтні співачка презентувала україномовну пісню “Я буду”.

В топ-10 трендових пісень цього тижня потрапила нова робота дуету Averin та Chursanov - пісня “Звичка”. Пісню прослухали вже понад 50 тисяч разів.

Раніше “Сайт "Є” писав про успіх композиції “Квітка” дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшли пісні “Лелека”, “Дівчина”, “Відлюбилося”. І ось чергова композиція.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треком “Вечорниці”, випустив нову пісню “Троянди”. Зараз композиція знаходиться на 8-му місці серед популярних музичних відео в Україні.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) продовжує випускати нові пісні. YAKTAK був дуже активний минулого року і продовжує створювати треки і в 2023 році.

Цього тижня він випустив відео на пісню “Коли болить душа”.

“Коли болить душа - пісня, кліп до якої ми зняли у зруйнованому росією Вінницькому будинку офіцерів. Особливо тяжко дивитись кадри, де діти співають цю пісню разом з вчителем у бомбосховищі..
Знаю, як кожному з нас болить, кожного дня, кожної секунди, за нашу рідну Землю.
Сподіваюсь, ця пісня надихне Вас на ще більшу віру в наше світле майбутнє і довгоочікувану перемогу! Слава Україні! Слава ЗСУ!, - написав співак в описі до відео.

Lookinich — далеко не початківець в українському шоу-бізнесі. Його професійна музична кар’єра почалась з участі у відомих талант шоу як «Голосу країни». Вже у 2021-му році Lookinich посів почесне місце в журі національного шоу «Співають всі».

«З початком повномасштабного вторгнення, чесно кажучи, було не до музики. Багато майже готових треків були покладені на полицю, на їхнє місце прийшли творча апатія, депресія. Довгий час не міг написати щось нове, а найгіршим у цьому стані була відсутність бажання творити — на тлі новин, що висвітлювали події в рідній країні в реальному часі”, - розказав співак.


За його словами, трек «Буде гріти» повернув йому віру в себе.

“Дав наснаги, якої я так потребував весь останній рік. Я зрозумів, що ми всі зараз як один. І тому якщо я можу щось зробити задля покращення суспільного настрою, не варто відкладати це на потім. Ніхто, жоден окупант чи диктатор у бункері, не зуміє відібрати в нас Україну, нашу мову, українську співочу душу. Власне, ці відчуття я і намагався передати у пісні”, - підкреслив виконавець.

Відео на пісню зібрало 50 тисяч переглядів.

Співачка Kola представила пісню “Літачок”.

“Час… що таке час? Ми взагалі думаємо про це? Час - це те - що спливає… і типу ми не можемо це зупинити, ніяк… тож ми маємо цінувати цей час! Завжди! Кожну хвилину! Саме про це я і хотіла сказати цією піснею.
Пам’ятай, що саме ти є диригентом свого життя і тільки ти можеш в будь-який момент змінити його на краще будь добрим, та посміхайся серцем, кохай себе, людей, природу, цінуй кожен момент, кожен день, сьогодні це важливо як ніколи…”, - написала співачка в описі до відео.

SadSvit — 18-річний співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Навесні він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов».

Ц жовтні він разом зі співачкою Лізою Углач «Структура Щастя» випустили ще один хіт “Сілуети”. Зараз виходить пісня “Твоя душа”.

Як пише видання “Слух медіа”, український фонк-продюсер ARCHEZ зробив інструментал, а SadSvit — решту. Лірично «Твоя душа» розповідає про військового, який за багато днів на фронті перестав відчувати будь-які емоції, але у лірик-відео чомусь дуже багато аніме.

Фіналістка національного відбору Євробачення-2023 співачка FIІNKA (Ірина Вихованець) записала нову пісню “Плакали”.

Як розповідає FIІNKA, вона їхала в Київ, на Нацвідбір і водій таксі провів «екскурсію» – оцей будинок розбила ракета місяць тому, оцей дитячий майданчик тиждень тому, в центрі майже не було людей. Вона застала столицю безлюдною і тихою.


“Ми питаємо – як взагалі можна працювати при цьому? Водій відповів: «Поплакали, повтирались і далі жити». Нам справді ше стільки всього треба перебути, ми не можемо передбачити, що і де нас спіткає під час цієї клятої війни. Але ми такі люди, такий народ, що точно не здасться ніколи. Ми плачемо від душі – ми й боремося від душі. Про це і є моя нова пісня «Плакали»”, – каже співачка.

Полтавський репер Артем Лоік випустив черговий трек на військову тематику - “Снайпери”



“Ця пісня присвячується Роману, Олександру, В’ячеславу та Івану, військовим снайперам, які мужньо трималися до останнього під Ізюмом”, -йдеться в описі під відео.

TARABAROVA (Світлана Тарабарова) разом із Жіночим Кварталом презентує спільний трек “Разом сильніші” та концертне відео.


"З дівчатами із Жіночого Кварталу ми знайомі давно, але після 24го я наче наново відкрила їх - бачили би ви як вони заряджають позитивом наших військових на благодійних виступах, це неймовірно" - поділилася Світлана. Саме на одному із таких виступів народилася ідея заспівати разом.

“ При створенні відеокліпу ми намагалися передати атмосферу концертного виступу, з усіма деталями які за лаштунками звичайний глядач зазвичай не бачить”, - йдеться в описі під відео.

Гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня пісню «Я оглядаюся назад».


“І знову прем'єра. "Я оглядаюся назад" - це ще одна лірична пісня, яку я написала ще кілька років тому, але до широких мас, через певні події, донести не встигла. Настав 2023 рік, що він нам принесе не відомо, дуже хочеться, щоб він був переможним. Оглядаючись назад ми можемо побачити різні важливі події. Можемо згадати кращі часи, гарних людей. Без минулого немає майбутнього. Отже, на ваш розсуд моя лірична пісня "Я оглядаюся назад", - написала лідерка гурту Наталя Фаліон в описі під відео.

Щодо бонусів цієї підбірки, то ще варто відзначити пісню “Обіцяю”, яку випустили Alexander Teslenko та Става Камінська.



Раніше “Сайт “Є” писав, що ексучасник “Голосу Країни” Олександр Тесленко випустив пісню “Я розбиваюся”.

«Ницо Потворно» — музичний проєкт Сергія Гусака, ексвокаліста гурту Леді Джанк та лікаря в житті. Цього тижня гурт представив пісню “Недоречний”.


Пісня - це рефлексія на життя під час війни, про буденне українське житя, де “діти вчать математику по зведенням Генштабу”.

Також в сьогоднішній підбірці будуть дві новинки. Перша - спільна робота хіп-хоп виконавців НАКРАЙ та ENNDYOFF.


Пісня “Крутиться” про те, що бажання українців на Новий Рік мають втілитися у життя.

Andre Kriche - український телеведучий, який співпрацював з багатьма українськими артистами, такими, як: MOZGI, Павло Зібров, Дядя Жора, TAYANNA, Positiff та інші. Тепер він заспівав.



В його кліпі на пісню “Летять бомблять” можно побачити що таке крінж та як виглядають Zомбі.
«Я відчув потребу допомагати Україні та нашим славним ЗСУ не лише благодійними та волонтерськими вчинками, але і через призму музики. Я хочу, аби хлопці з передової могли заряджатись енергією та позитивним настроєм. Тепер можна не лише слухати пісню, а і переглядати мій перший кліп» - поділився Andre Kriche.

Кліп на пісню вийшов анімованим.

«Я проти банальних та стандартних кліпів. Я хотів якогось новаторства та новизни, тому зробив анімований кліп. Літав на дронах, виганяв москаля, бомбив росію – все це ви побачите у новому відео» - Andre Kriche.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую