ye-logo.v1.2

Майбутнє України крізь погляд дітей: у Хмельницькому презентували нові марки Укрпошти

Культура 1770
Загальний наклад поштового випуску становить 135 тисяч примірників
Загальний наклад поштового випуску становить 135 тисяч примірників. Фото: автора

Авторкою однієї з них стала 9-річна хмельничанка.

Сьогодні, 1 червня, Україна відзначає День захисту дітей. З цієї нагоди Укрпошта презентувала благодійний поштовий випуск, який отримав назву «Діти Перемоги малюють майбутнє України». Він особливий тим, що усі ескізи нових марок намалювали маленькі українці. Серед них — 9-річна Вероніка Іванцова з Хмельницького та 12-річна Анастасія Мисько зі села Сутківці Ярмолинецької громади. Власне спецпогашення поштового блоку в обласному центрі пройшло за участю однієї з авторок.

Ще у квітні Укрпошта оголосила конкурс дитячих малюнків для створення поштового випуску. Діти з різних областей надіслали понад три сотні робіт. Переможця обирали на всеукраїнському голосуванні. Перше місце посіла 14-річчна Олександра Федорчук з Броварів Київської області. Її малюнок «Найзаповітніша мрія» (зображує воїна, який повернувся до дружини т доньки) набрав 218 тисяч 969 голосів.

На численні прохання людей Укрпошта вирішила створити марки не лише за ескізом переможниці, а й усіх дітей, чиї роботи увійшли до фіналу. Серед них: малюнок «Голуб миру» 9-річної Вероніки Іванцової з Хмельницького та «Все буде Україна» 12-річної Анастасії Мисько зі села Сутківці Ярмолинецької громади.

Вероніка Іванцова створила малюнок «Голуб миру»

Вероніка Іванцова створила малюнок «Голуб миру»

«Я навмисно обрала для свого малюнку дівчинку, яка тримає в руках голуба, — розповідає Вероніка Іванцова. — Бо голуб — це символ миру. Я хотіла намалювати, що в Україні настав мир і закінчилася війна. Створення цього малюнку тривало приблизно два дні».

За словами представників Укрпошти, у набір назву «Діти Перемоги малюють майбутнє України» входить блок марок, художній конверт і листівка. Загальний його наклад становить 135 тисяч примірників. Сьогодні, 1 червня, вони з’явилися у продажу. Вартість маркового аркуша становить 100 гривень, з яких 40 гривень є благодійним внеском. Власне цей внесок буде спрямований організаціям, які опікують жінок з дітьми.

Юна художниця взяла участь у спецпогашенні марок

Юна художниця взяла участь у спецпогашенні марок

Нагадаємо, 9 травня у Хмельницькому презентували блок марок «Гвардія наступу», який вийшов в межах серії «Слава Збройним Силам України!».

Читайте також: Оригінальний металевий тризуб встановили в центрі Ярмолинців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую