ye-logo.v1.2

Павло Зібров, Jerry Heil, Даша Майорова, Kalush, Даніель Салем: добірка нової української музики

Культура 2022
У кліпі на пісню "Не Віддавай Своїх Темряві" знялась легендарна парамедикиня "Тайра"
У кліпі на пісню "Не Віддавай Своїх Темряві" знялась легендарна парамедикиня "Тайра". Фото: Youtube

Jerry Heil презентувала пісню до Дня Української Державності.

Цього тижня одразу кілька виконавців, які зараз є військовими ЗСУ, презентували нові композиції. Це і Коля Сєрга, і Даніель Салем. А в новому кліпі гурту Ukie'z знялась легендарна парамедикиня “Тайра”.

Тож нова добірка української музики.

Ostrovskyi – молодий український блогер і співак, який розпочав свою кар'єру під час повномасштабного вторгнення. Дебютну пісню "Моя" артист написав у бомбосховищі.

Б'юті-блогерка Даша Майорова (MAYOROVA), яка має 1,8 мільйона підписників у тік-току, теж нещодавно почала співати. Сайт “Є” писав про її пісню “Незамінних”.

Цього тижня спільна Ostrovskyi і Mayorova під назвою “Твої тату” посіла друге місце серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

“В кліпі розповідається історія про тяжіння головних героїв одне до одного, але вони знаходяться у тих обставинах, коли внутрішня гордість заважає щиро вимовитись, і обидві сторони обирають стримання. Впродовж всього відео вони знаходяться на відстані один від одного і діалоги відбуваються на відстані, подумки. Але в кінці наші герої знаходять спільну мову в палкому танці, в якому вивільняється несказане і все стає зрозуміло без слів”, - про це йдеться в описі до відео.

Серед трендових пісень цього тижня опинилась й нова композиція Jerry Heil під назвою “Благословенна земля”.

Пісня “Благословенна Земля” написана до Дня Української Державності.

“Мурахи під час написання та запису сягали шлунку. Від усвідомлення, що кожне слово — правда. Що ми дійсно нація нащадків величних незламних людей, що нам так пощастило успадкувати такої неймовірної вроди землю, що ми і зараз гідні пам'яті наших пращурів і що наші нащадки пишатимуться нами”, – ділиться своїми враженнями Jerry Heil.

У пісні згадані постаті, що формували державність України на самому початку, та переломні події сучасності, які впливають на наше майбутнє.

“Такі музичні твори мають створюватися саме для того, щоб карбувати, як на монетах, в пам'яті народу важливі постаті, події — те, що формує для нас національні цінності”, – зазначає Jerry Heil.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) цього тижня представила пісню “Під крилом”.

“Щоденно ми всі живемо в стані стресу, всім нам хочеться заховатися кудись, в якесь таке місце, де б ми змогли побути в безпеці, у тиші… Де ми б змогли не думати про щоденні справи, не дивитися на телефон, не чути повідомлення та просто сховатися і почути себе, свої думки. В мене перед очима малиновий сад, де мені затишно та спокійно, там прохолодно й тихо, і навкруги тільки малина… Я часто занурююсь під крило цього спогаду”, - відмічає співачка.

Roland Orban та співачка SanMia записали трек “Не давала”, Це інтерпретація української народної сороміцької коломийки.

Ідея створити такий танцювальний ремікс довго витала в голові Роланда Орбана так як він почув цю коломийку від відомої акторки кіно та театру Ірми Вітовської, яка розказала її ще у далекому 2009 році у анекдот шоу. Один дубль наспіваний з першого разу і ліг в основу пісні. Тож тепер маєте нагоду відчути всю силу сороміцьких жартів української народної творчості а також відчути всю енергію драйву та нестримне бажання підтанцьовувати”, - йдеться в описі до пісні.

Пісня вже стала Тік-Ток-трендом, а також увійшла до рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні.

Гурт Kalush цього тижня презентував відео на пісню “До берегу йду”.

“Переживем! Вітер помагає, коли мій світ знає, я до берега йду. Переживем! Хто лодку хитає? — той за бортом знає, я до берега йду”, - йдеться в тексті пісні.

Телеведучий та захисник України Даніель Салем (Salem) представив пісню “Силуети”.

Пісню він присвятив свої побратимам.

"Для мене "Силуети" – пісня-присвята побратимам. Тим, що поруч та тим, які назавжди лишились у нашій пам'яті. Про фізичну та ментальну самотність. Також я присвятив її людям, які змінили свої життя на 180 градусів та стали до лав волонтерської діяльності", - презентував прем'єру шоумен, пише glianec.com.

Співак та військовослужбовець, очільник "Культурного десанту" Коля Сєрга разом з бойовим медиком за фахом та музикантом за покликом Максимом Гребельським на позивний "Маестро" представили кліп на пісню "Живи".

Нова робота присвячена всім бойовим медикам, які працюють на лінії фронту, повідомляє Люкс.фм.

“Медики – це янголи, які витягують з самого пекла наших поранених хлопців”, - відзначив співак.

Рок-гурт O.Torvald випустив кліп на нову пісню “Голосові”.


Соліст гурту Женя Галіч присвятив пісню загиблим побратимам. Варто зазначити, що у кліпі з'являється співачка Структура Щастя.

Легендарний рок-гурт «Мертвий півень» із новим вокалістом Юрієм Рокецьким і співачкою Христиною Соловій переспівали свою пісню «Гобелен».


Як відзначає видання “Слух.Медіа”, сучасна інтерпретація пісні — це вже третя за рахунком версія. «Гобелен» увійшла до альбому «Міський бог Ерос» (1997), а потім була перевипущена у наступному повноформатнику «Шабадабада»(1998).

«Це, мабуть, одна з найприємніших для мене музичних колаборацій. Я є фанаткою гурту “Мертвий півень” ще з юності. Я відвідувала їхні концерти і тоді ще навіть не мріяла, що колись виконаю з ними одну з найулюбленіших своїх пісень. Це неймовірно красива пісня, пісня-полотно, де кожна партія, кожний інструмент — як нитки, які утворюють неймовірний музичний малюнок, і я неймовірно щаслива і горда, що в цьому полотні буде тепер мій голос, співзвучний з моїм найулюбленішим гуртом “Мертвий Півень”», — коментує Христина Соловій.

І ось ще одна колаборація. Реперка Alyona Alyona та гурт Pernatiz разом заспівали пісню “Поклик племені”.

“Музиканти, як творчі особистості, особливо чутливі до подій навколо, тонко відчуваючи настрої людей - тому часто їх пісні можуть здаватись пророчими. Цей трек не виняток. «Поклик племені» — пісня про осмислення наших коренів, багатовікової історії та боротьби нашого народу, але поглядом з майбутнього — тобто вона в якомусь сенсі є пророчою. Ця пісня — повернення до свого коріння, глибоке самокопання, заглиблення в історію, в те, що нам залишили пращури, в основні ідеї українського народу. Це те, що пробудило в нас всіх бажання об‘єднуватися зараз, любити свою країну, вчити свою мову, культуру, традиції і те, що на підсвідомому рівні завжди викликає мурахи по всьому тілу. Це те, що ми відчули за останні півтора року”, - йдеться в описі до відео.

Також цього тижня з'явилась нова пісня співака WELLBOY (Антон Вельбой) під назвою “Пустоцвіт”.

Нагадаємо, що минулого місяця колишній лейбл співака представив його композицію “Документи у Дії”.

Назар Хассан ака ХАС, який був хедлайнером хмельницького фестивалю «My fest», після гостросоціального альбому "0322" почав готувати ліричний альбом. Одна з пісень з майбутнього альбому має назву “Магніт”.

"Пісня "Магніт" про приреченість, тому що є стосунки, в яких у кожній людині є якийсь магніт, який притягує їх один до одного. І це просто безвихідна ситуація, тому що ти розумієш, що могло б бути добре, якби цей магніт не притягував вас один до одного, але це все одно відбувається. Це історія про те, як він і вона люблять одне одного по-своєму, і ці почуття практично не збігаються, не поєднуються. Але існувати без цих почуттів неможливо", - розповідає ХАС.

Легенда української естради Павло Зібров презентував пісню про кохання на відстані.

«Крізь кордони» - пісня яка торкнеться глибини душі всіх роз'єднаних війною родин, про кохання яке не має меж, про справжні почуття, що багатьох з нас мучать в ці важкі миті, коли ти не можеш бути поруч з коханою людиною, але крізь кордони на крилах думками летишь до неї.

Виконавець Delamer, який випускав пісні “Горить окупант” та “Азовсталь під зорями”, спільно зі співачкою Vatislove презентував трек “Літній дощ”.

“Якщо сонце не засвітить, якщо дощ не піде один одного на вулицях ми більше не знайдем Голоса в голові, співають пісні мені хтось живе заради кайфа, а хтось заради сім'ї”, - заспівав Delamer.

Виконавиця Артилерія (Валерія Домрачова) випустила пісню “Глибоко”.

Нагадаємо, що місяць тому Артилерія випустила пісню не про відносини, а роздуми про те, що “Господь спить, адже дозволяє вбивати людей на війні”. І ось зараз повернулась до улюбленої тематики стосунків.

Виконавці Ukie'z та Dan Alien представили кліп на пісню “Не Віддавай Своїх Темряві”.

“Не віддавай своїх темряві” – пісня про почуття, які нині переживає кожна дієва людина в країні. Про надію і розлуку, про біль і смерть, про борню Світла з Темрявою, про бойове братерство і, врешті-решт, порятунок”, - йдеться в описі до відео.

У зйомках кліпу взяла участь парамедикиня Юлія Паєвська (позивний Тайра).

Morgendie - український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна - вокалістка та Дмитро Козлітін - музичний продюсер.

Цього тижня у гурту вийшла композиція “У долині лілей”.

А гурт “Діти інженерів” оновив свою пісню “Життя”.

“Оригінал пісні було видалено з платформ, бо нас бісили російськомовні приспіви. Пісня зародилась як посилання на трек Рубіна Штайнера - Que bonita es la vida (contigo), що в перекладі означає "Як прекрасне життя з тобою". Тепер у вас є змога почути нашу версію без ворожої мови”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую