ye-logo.v1.2

У Меджибізькому замку ліквідували усі наслідки після серпневої атаки російськими дронами

Культура 935
Будівлі забезпечили подвійним дахом, щоб вберегти від промокань у непередбачуваних ситуаціях
Будівлі забезпечили подвійним дахом, щоб вберегти від промокань у непередбачуваних ситуаціях. Фото: hghstories

Роботи з відновлення тривали близько двох з половиною місяців.

У Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» усунули всі пошкодження, які виникли внаслідок ворожої атаки безпілотниками Хмельниччини 19 серпня. Про це повідомив директор заповідника Олег Погорілець, пише Укрінформ.

«Всі пошкодження, які були виявлені в процесі огляду одразу після вибуху, тобто розбиті вікна, вибиті двері, шибки, зірваний дах, ми усунули. Ми усе робили своїми руками за допомоги наших друзів та волонтерів, а також завдяки підтримці Західноукраїнської спілки музеїв та фонду ALIPH (Міжнародний альянс захисту культурної спадщини в зоні конфліктів)», - зазначив Погорілець.

Крім того, зазначає він, під основним дахом облаштували ще додатковий – на випадок непередбачуваних ситуацій. Він захищатиме від потрапляння води в приміщення, де розташовані експозиції та фонди, якщо основний дах буде пошкоджений.

Нагадаємо, внаслідок атаки Хмельниччини російськими дронами 19 серпня вибуховою хвилею було пошкоджено декілька корпусів замку. Постраждав дах на Лицарській вежі та облицювання комплексу будівель, на яких з'явилися тріщини. Також внаслідок вибуху вибило шибки та пошкодило історичні двері.

Читайте також: У Старокостянтинові з'явився символічний мурал на військову тематику

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую