ye-logo.v1.2

Володимир Зеленський і Михайло Галустян найчастіше сміються зі щирості, або – дурощів

Культура 5891
Фото: Сергія ГОЛОВА

Так запевняють хмельничани Сергій Голов і Олександр Вахідов, яким вдалося розсмішити коміків на відомому телепроекті

Кастинг на участь у зйомках гумористичного шоу «Розсміши коміка», на котрому сміялися всі, окрім самих коміків, у Хмельницькому проходив в середині літа. Розсмішити Сергія Гулейкова, Михайла Мартинюка і Олександра Іванова, котрі тоді приїхали замість Володимира Зеленського та Михайла Галустяна виявилося важче, ніж казкову царівну Несміяну. «Ми в армії служили, – розводив руками Сергій Гулейков, – нам не до сміху…». І хоча редактор шоу Михайло Мартинюк не поспішав називати імена веселих «джокерів» нашого міста: «Бували випадки, що люди на зйомцi губилися, в них нiчого не виходило i доводилось вирiзати їх з ефiру…». Але 26-річні Cергій Голов і Олександр Вахідов на початку вересня таки знайшли слівця із перцем як до цієї трійці, так і до тандему Зеленський-Галустян. У першому турі молоді хмельницькі коміки з легкістю розсмішили коміків «зі стажем», але не вдовольнившись виграшем, вирішили розважати «дідів» далі. Тим паче, 10 тисяч краще ділиться на два, ніж тисяча!
«Ми так і не встигли дограти мініатюру «Прикордонні собаки у різних країнах», – пригадує Сергій Голов, – закінчилася хвилина. І це було нашою помилкою. Краще узяли б, не один великий, а кілька менших жартів».
«Однокашники», «кавеенщики», з першого класу за однією партою, на футбол – разом, в ХУУП – теж. Саме тут новоспечені студенти створили власну команду КВН «Штрих-код». Вигадували жарти і розіграші, втілювали їх у публічні мініатюри, жартували і самі сміялися. Коли почав розвиватися «Камеді клаб» – займалися ним. Хоча роль автора здебільшого виконував і виконує Сергій, який, навіть, писав для «95 квартала», а роль головного актора – Олександр. Останній зараз є резидентом гумористичної програми «Ріал камеді». Натомість, Сергій – фінансовий консультант. І, як він сам каже, сам собі начальник. «Хочу відпускаю себе на проекти, – жартує, – хочу – ні».
«Я зовсім не смішна людина по природі, – розповідає пан Голов. – Просто вивчив структуру жартів і сам почав їх писати. З легкістю пишу 30 жартів за годину, хоча мій рекорд – 65. Найсмішніші жарти вигадуються з серйозним виразом обличчя. Моя дружина – мій головний редактор по жартах. Якщо вона сміється з вигаданого мною – беру жарт на виступ. Якщо – ні, беру нового редактора».
За словами Олександра Вахідова, найбільше жартівників на шоу «Розсміши коміка» було із Одеси, Запоріжжя і Дніпропетровська. Там сильні команди КВН. «Коли ми вийшли на знімальний майданчик, – згадує молодий чоловік, – Зеленський був у шоці… Ще б пак! Адже ми працювали у нього в «95 кварталі», а тут вийшли смішити його за гроші».
Як запевняють хмельницькі жартівники, сміх дуже допомагає не лише на розважальних телепроектах, але й – в буденному житті. В черзі до лікаря, аеропорті чи кафе. Мовляв, якщо людина засміялася – вона підкорена. Секретами посмішок зіркових коміків молоді люди діляться охоче.
«Як показує практика, Володимир Зеленський і Михайло Галустян найчастіше сміються зі щирості, або – дурощів, – каже Сергій Голов. – При них головне не розгубитися. Коміків, які наперед знають 70 відсотків ваших жартів підкорити можна лише так. Якщо вони знають, чим він закінчиться – не сміються. Але якщо їм дійсно смішно ¬– проявляють усі свої емоції. Одна бабуся розповідала анекдоти. Вони були посередніми, але бабуся після кожного з них заливалася таким дзвінким і заразливим сміхом, що сміялися і Галустян, і Зеленським. Бабуся забрала 10 тисяч гривень».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую