ye-logo.v1.2

Наталія Могилевська, Арсен Мірзоян, Марина Круть, Без Обмежень, Віталій Козловський, Kate Soul та інші: добірка нової української музики

Культура 1983
Лілу45 презентувала свій новий альбом "Чорний лебідь"
Лілу45 презентувала свій новий альбом "Чорний лебідь". Фото: Youtube

Рок-гурти "Без обмежень", "Фіолет", Epolets, "Марний" цього тижня презентували нові пісні.

Українські виконавці не зупиняються та щотижня презентують десятки нових пісень.

Українська співачка Lely45 (Людмила Білоусова) випустила альбом «Чорний лебідь». Це вже друга її платівки за рік, адже у травні був реліз альбому “Всі дівчата хороші”.

До альбому увійшло три раніше випущені пісні, «На люстрі», «Хто ти дівчинко?» та «Всі дівчата хороші», а також п'ять нових пісень.

За даними видання “Слух.Медіа”, уривок зі «Спробуй купи мене» набрав найбільшу кількість переглядів у соцмережах: під 4 мільйони в Instagram та 2 мільйони в TikTok. Причиною такої популярності пісні текст, у якому Lely45 критикує владу за корупцію та байдужість.

Вже цього тижня повна версія пісні потрапила до трендових музичних відео на Youtube.

Також до популярних музичних відео цього тижня потрапила нова композиція фіналіста шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка - бердянського співака Дмитра Волканова (Volkanov).

Пісня отримала назву “Тебе знайшов” та зібрала на Youtube понад сто тисяч переглядів.

“Тік-Ток хіт, який менш ніж за 10 днів назбирав більше 4 мільйонів прослуховувань, і полюбився користувачам соціальних мереж. Світла печаль і надія на вічну любов в цій пісні”, - йдеться в описі до відео.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про його пісню “Мама”.

Рок-гурт “Без обмежень” та співачка Tayanna представили пісню “А ти…”.

В описі до відео розповідається, що композиція - внутрішня сповідь двох людей про почуття сильної прив'язаності й бою між бажанням і страхом у стосунках.

“Ця пісня народилась два роки тому, у 2021 році. Таня зателефонувала мені і сказала, що є чудова пісня і вона дуже гарно розкриється у дуеті. Ми довго працювали над нею, записали демку, а потім відклали, адже в обох були насичені концертні графіки.” – ділиться Сергій Танчинець.

Бажання бути з кимось, але водночас і страх зануритися повністю у відносини – прослідковується впродовж усієї пісні.

“Я плакала, коли написала ці рядки. Як і багато інших, ця пісня мені, в якийсь момент, «прийшла». Я просто підійшла до фортепіано, будучи у відносинах, де людина грала роль, а не була собою, і всі почуття вилились у цю пісню. Це саме той випадок, коли одночасно народжуються і слова, і музика. Я одразу знала, що пісня має бути дуетна”, - зазначила співачка.

Кліп на пісню також потрапив до популярних музичних відео цього тижня.

Також до трендових пісень, а також рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні потрапив новий трек виконавця Olivan та проєкту SESTRA під назвою “Зоряне”.

Відео зібрало на Youtube понад сто тисяч переглядів.

Хмельницька співачка, бандуристка та композиторка Марина Круть записала проникливу пісню про кохання.
«Я давно не пишу пісень про любов , а якщо і пишу - то не викладаю їх та залишаю у довгому ящику. Але «Вір мені» була настільки красива, що я вирішила все ж її показати людям . Тому скажу свою улюблену фразу на тему любовних рефлексій: люди йдуть, а пісні залишаються», - так Марина Круть зазначила на своїй сторінці у фейсбуці, представивши офіційне аудіо на загал.


Рок-гурт “Жадан і собаки” та співачка Марта Липчей презентували спільну пісню “Говори”.

«Говори» – пісня про людей, які не відмовляються від свого голосу, навіть тоді, коли тиша стає особливо тяжкою і повсюдною. Це пісня про те, наскільки важливим для нас є говорити і слухати, вірити і триматися одне одного. Доки ми довіряємо нашим голосам та інтонаціям, доки ми здатні проговорювати найважливіше та найпотаємніше – у нас лишається шанс бути зрозумілими, у нас лишається шанс на нашу свободу”, - йдеться в описі до відео.

До рейтингу Shazam в Україні цього тижня потрапила нова пісня Дмитра Кузьменка під назвою “Квіточки”.

Уривок цієї пісні також спочатку став популярним у соціальних мережах, а повна версія з'явилась вже пізніше.

Гурт Go_A представив нову життєву пісню "Dumala".

Як пише радіо “Максимум”, основний меседж у тому, що нещастя не питає, чи багатий ти, чи якої ти породи. Нещастя приходить як виклик, і наше майбутнє залежить від того, як ми його подолаємо. Тільки коли стемніє, можна побачити тих, хто може світити. Тим, хто не втік.

Співачка Наталія Могилевська представила пісню “Я повертаюсь”.

“Ця пісня присвячена всім, хто повертається додому. Всім, кого так чекають. Всім, хто після хвороби повертається до життя. Всім, хто після поразки повертається до своїх перемог. Всім, хто повертається до своєї сили і віри, щоб почати все з нуля і збудувати нове щасливе життя. Про те, що люди здатні і на камінні зростити рослину.  Вона заклик бути сміливим, вона прохання не забувати своє коріння, не втрачати мрію на перемогу і на можливість повернутись в Україну. Про військових, які здатні повернутися до життя після поранень. Про професіоналів, які здатні знайти свою роботу в інших сферах. Ця пісня про повернення до себе”, - написала співачка.

Українська співачка Міла Нітіч (справжнє ім'я – Людмила Нитичук), яка родом з Хмельницької області, презентувала нову пісню “Вибач, так вийшло”.

Як йдеться в описі до відео, Міла Нітіч вперше стала співавтором пісні. Допомогла написати співачці пісню авторка Ребека Мікхаелі.

За словами артистки, це новий етап її творчості.

«Я вперше написала пісню. Тому саме ця пісня для мене особлива. Я до неї ставлюся, як до чогось дуже дорогоцінного. Вона про мене, про мої справжні почуття. І співаю я її по-іншому, ніж пісні до цього», - зазначила співачка.

Рок-гурт “Фіолет” представив пісню “Мати-мачуха”.

«Щоразу, коли мене навідують ідеї написати пісню про війну, я подумки б'ю себе по руках. Але серпневі відвідини з «Культурним Десантом» Запоріжжя, концерти за кілька кілометрів від нуля та розмови з військовими змусили на багато що поглянути крізь іншу оптику. В цивільному світі - патетика, гучні слова про перемогу, прогнози, а тут - щоденний побут, втома, виснаженість, час який тягнеться резиною і крихкість всього. Найперше, людського. Після одного з виступів я і написав рядки приспіву «Мати-мачухи», - написав в описі до відео лідер гурту Сергій Мартинюк.

Саша Чемеров та “Культурний десант” також представили цього тижня нову композицію.

Пісню “ДШВ” присвятили авангарду українського війська, тим, “чиє ім'я викликає страх у ворогів, хто ніколи не здається та не відступає — Десантно-штурмовим військам Збройних Сил України”.

Співак та військовослужбовець Віталій Козловський представив пісню “Навкруги”, яку присвятив своїм побратимам.

“Тієї ночі нас було в бліндажі п'ятеро. Наші позиції дві з половиною години крили снарядами. Навколо все горіло, земля сипалась на голову. Хтось молився, хтось закурив, хтось писав смс своїм. Пережили. Настав ранок. Вийшли - а густий ліс довкола випалений і потрощений вщент. Миші, які до цього бігали по нас щоночі, валяються на землі контужені. Найближча вирва від снаряда - в 7 метрах від нашого бліндажу. Але найголовніше - всі живі. І навіть віднаходимо в собі сили жартувати. Те, що відбувається в голові, коли думаєш, що це вже кінець, міняє свідомість назавжди.

Повернувшись до Києва, поділився пережитим з другом, композитором Дмитром Банновим, і за ніч, під враженням від почутого, народилася ця пісня”, - зазначив в описі композиції Віталій Козловський.

Співачка з Хмельницького Kate Soul (Катерина Коваленко) представила новую пісню “Друг”.

“Друг - це ніжний роздум про кохання, яке іноді переростає у нездорове, з його гіперопікою та співзалежністю, що вдало і оригінально показано у відеоряді, нехай місцями трохи комічно.

Пісня була написана під впливом роздумів про не ідеальне життя на Землі, яке все ж таки приємно закутане у близькі стосунки між закоханими людьми”, - написала співачка про свою нову пісню.

Виконавець Agape, який разом з гуртом Kavabanga & Depo & Kolibri співав пісню “Любов як осінь”, презентував власний трек “Ти мене поклич”.

Трек цього тижня увійшов до рейтингу застосунку Shazam в Україні.

Співачка та блогерка Mayorova (Даша Майорова) презентувала дебютний альбом “Імпульси”. До платівки увійшли 15 пісень, серед яких є пісня “Незамінних”, про яку раніше писав сайт “Є” ye.ua”.

“За минулий рік я пережила великий спектр емоцій, яких я не відчувала за все своє життя. Цей альбом відображає не тільки риси мого характеру, але й те потаємне, що довгий час я приховувала від людей і почала розказувати через пісні. Всі пісні в альбомі різні, як і я. Я експресивна, зухвала, але водночас ніжна та чуттєва. Слухаючи цей альбом можна зрозуміти мне і той біль, який я пережила, побачити як я набула сила та впевненості у собі. Пісні в цьому альбомі – не про почуття до конкретної людини, вони про мій внутрішній стан та мій досвід, який я здобувала, зростаючи як особистість”, – розповіла Mayorova, пише видання “Музвар”.

У добірка увійшла одна з нових композицій - “Про що ти мрієш, мила”.

Репер Otoy (В'ячеслав Дрофа) представив пісню “Етнокод” про проблеми сприйняття українських виконавців публікою.

“Етнокод - найправдивіший відтінок нашого єства. Чи є загрозою любування примітивним проявом “нової культури”? Однозначно. Чи здатні ми це змінити? Так. Вимальовуючи власний смак, не нав'язаний масами. І цей процес вже запущено”, - пише артист в описі до відео.

Співак зазначає, що маси не сприймають творчість маловідомих виконавців, доки ті не отримають міжнародне визнання. Серед прикладів, він приводить гурти Dakha Braha та Go_A.

Рок-гурт Epolets презентував трек “Дед інсайд”.

“Дед інсайд” це міркування про кордони в особистих стосунках, і в суспільстві загалом. Пошук балансу між захистом своїх кордонів і повагою до кордонів інших людей”, - зазначають у гурті.

Фіналіст Національного відбору пісенного конкурсу Євробачення-2024 Yaktak (Ярослав Карпук) представив пісню “Батькам”.

“Батьки бувають різні: в когось вже немає батьків, хтось з ними не спілкується, хтось може поговорити як з найкращими друзями, а хтось набирає раз в 3 тижні. Але знаєте, ким би ми з вами не були, скільки би ми не бачились, де би нас не носило життя - батьки завжди в наших очах живуть. І їх мрії, про те, що би ми з вами були достойними та щасливими людьми - завжди з нами, поки і ми ще тут.

В цьому кліпі я старався передати свої думки і емоції, але я точно знаю, що кожен з вас має свою історію, якою би вона не була, і знаю, що точно кожен з вас по своєму відчуває і знає про що цей трек….Набери батькам..”, - зазначив співак.

Рок-гурт “Марний” представив новий альбом “Напалм”.

Представники гурту зазначають, що це їх остання робота на невизначений час.

Разом з альбомом вийшло відео на пісню “Родина”.

Phil It — власний проєкт саунд-продюсера, композитора, піаніста та співавтора гурту KADNAY Філа Коляденка. Цього тижня він представив альбом “Епілог”.


У добірку потрапила композиція “Немає неба”.

Женя і Катя — український музичний гурт з Вінниці, які називаются свій стиль, як романтичний інді-поп.


Цього тижня вийшла їх композиція “Не знаю де ти”.

Співак Арсен Мірзоян представив кліп на пісню “100500”.


Електронний дует Karoon представив новий свій трек “Маракуя”.

“Англійці називають маракую плодом пристрасті. Проте мешканці Бразилії, звідки, власне, родом сама рослина, кажуть, що йдеться про християнський сюжет – страсті Христові, оскільки цвіт маракуї нагадує терновий вінець. Та якою б насправді не була етимологія назви цього екзотичного плоду, він здався нам цікавою метафорою суперечливості у людських світоглядах, про які нам завжди цікаво поговорити у творчості”, - написали музиканти в описі відео.


Андрій Кравченко та Слава Камінська випустили спільну пісню “Зупини”. Відео на пісню вже зібрало понад 100 тисяч переглядів на Youtube.

“Зуміти зберегти почуття - талант. Адже їх на міцність перевіряють самі люди та життєві обставини. Та недарма кажуть, що справжнє кохання наділене особливим даром - вмінням прощати, вірити об'єктові своєї любові і вчасно зупинятися, роблячи правильні висновки”, - так виконавці описали свою композицію.


Далі йдуть дві нових композиції від романтичних співаків. Перша, це пісня “Фанат” від Василя Космірака, який раніше працював таксистом.


Ще один романтик - харківський виконавець Тоні Браско, який минулого року зібрав понад 300 тисяч переглядів завдяки пісні “До війни”, а цього року випустив кілька композицій про любов, також відзначився новою піснею.


Композиція маю назву “Приїжджай”.

Електронний проєкт Zefear представив трек “Місто в моїх снах”.


Ну и наостанок - англомовний трек Cat lady від харківського гурту 0%Mercury.


Цього тижня музиканти презентували повноформатний альбом "We Should Definitely Do This!".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую