ye-logo.v1.2

Христина Соловій, Mamarika, Іво Бобул, Макс Барських, Хейтспіч: нова підбірка української музики

Культура 3388
Нове звучання української музики
Нове звучання української музики. Фото: uamodna.com

Зараз в Україні багато нових виконавців, чиї пісні швидко стають популярними.

Цього тижня українські виконавці активно презентували пісні, які присвячували не лише Збройним Силам України, а й Дню Матері, який відзначається 14 травня.

Б'юті-блогерка Даша Майорова (MAYOROVA), яка має 1,8 мільйона підписників у тік-току, нещодавно почала співати. Сайт “Є” писав про її пісню “Незамінних”.

Цього тижня вона представила нову пісню “Підпал”, яка вже зібрала майже сто тисяч переглядів та потрапила до переліку популярних відео на ютубі.

Окрім Майорової, до трендових пісень цього тижня потрапив новий трек музиканта Максима Орехова (Orexov Mk).

Сайт “Є” відмічав його попередню пісню “Недовіра”.

Нова композиція про молодих заможних хлопців, які регулярно перевищують швидкість на дорогах і стають винуватцями аварій. Композиція має назву “ТапКа”.

“Такі справи роками розглядаються в судах і нерідко завершуються умовним покаранням або позбавленням водійських прав”, - повідомляється на початку пісні.

Відео на пісню вже зібрало понад 50 тисяч переглядів. Крім того, вона потрапила до топ-50 пісень у рейтингу застосунку "Шазам", якщо брати результати серед мешканців Хмельницького.

Нову пісню “Сльози й пісні” презентувала й співачка Mamarika (Анастасія Кочетова).

“Сльози і пісні” про кожну маму, яка чекає сина, про кожну жінку, яка не втрачає надії обійняти свого коханого, про кожну дитину, яка мріє почути голос тата на іншому кінці слухавки. Я дуже хочу обійняти вас цією піснею, підтримати, додати сил та віри”, - написала співачка в описі до відео.

Відео на пісню зібрало понад 50 тисяч переглядів.

Не дуже часто в музичних підбірках на сайті “Є” бувають виконавці в стилі шансон. Цього тижня нова пісня Сергія Піскуна під назвою “Сонечко”.

У 2011 році, у віці 24 років, артист став лауреатом фестивалю “Шансон біля моря”. У 2018 році Піскун заспівав дуетом з Катериною Бужинською.

Цього тижня його пісня потрапила до переліку популярних музичних відео на Youtube в Україні, а кліп зібрав майже сто тисяч переглядів.

Ще один дебютант - співак OSTY також потрапив до рейтингу застосунку "Шазам".

OSTY родом з Західної України. Голос виконавця сформувався завдяки гуцульським пісням, які йому співали дід та мати. Його нова пісня має назву “Не лякай”.

Сингл поєднує глибоко-меланхолічний вокал OSTY та електрофольклорні мотиви.

«Не лякай» є виразом любові, сили та підтримки, які ми можемо знайти в інших людях, яким ми довіряємо своє серце та свої почуття”, — коментує виконавець дебютний сингл.

У своїй роботі співак закликає слухачів до поваги та підтримки один одного.

На думку OSTY, саме це і є фундаментальною складовою будь-яких взаємовідносин.

“Варто підтримувати один одного, попри складнощі та негаразди на шляху до щастя. Навіть коли навколо «вітер», страх та нестабільність”, — пояснює лейтмотив роботи співак, пише видання radioclub.ua.

Пісня “Буде свято” співака Dovi (Андрій Вдовіченко) вже зібрала понад 300 тисяч переглядів на Youtube, а також потрапила до всеукраїнського рейтингу застосунку "Шазам".

Співак з позитивом дивиться у майбутнє і вірить, що прийде час коли в Україні не будуть лунати сирени повітряної тривоги і можна буде спокійно гуляти вночі.

“Пройдуть часи смутні геть
Забудем ці страшні сирени ми
І будем як колись
Гуляти вулицями темними”, - йдеться у пісні.

Христина Соловій презентувала сингл та кліп «Подзвонити мамі».


В цій пісні співачка продовжує розповідати особисту історію й презентує пісню-меседж до Дня матері, який в Україні відзначають 14 травня.

«Пісня «Подзвонити мамі» написана у якийсь кризовий період, який я вже стерла з пам‘яті. Пригадую тільки, що мене добряче крило. Навалилось все й одразу. В такі часи я особливо «тримаю фасон», зціплюю зуби і продовжую свою справу. В такі часи я здаюся нещирою і награною навіть самій собі. Бо, насправді ж, просто хочу подзвонити мамі, розплакатись і визнати, що вона мала рацію. Але такий дзвінок буде колись потім, не зараз. Тому, я пишу пісню. Хтось себе у ній впізнає. Комусь, можливо, вона допоможе. Хтось нарешті поговорить із мамою. А хтось просто заплаче», - написала співачка в описі до відео.

До Дня пам'яті та примирення музичні виконавці Alex Kozar та Іво Бобул записали спільну пісню “Immigrant song”.

Як пише видання maximum.fm, пісня була написана за декілька років до повномасштабного вторгнення і була присвячена сестрі виконавця Alex Kozar, яка вже багато років живе далеко від України, в США. Але після 24 лютого 2022 року пісня набула зовсім іншого значення і є дотичною до всіх, хто сьогодні вимушено покинув Україну.

“Це біль і ностальгія кожного українця і кожної українки. Стосується всіх, хто покинув свій дім і мріє колись повернутися додому… Пісня "Immigrant song" це діалог між сином і батьком. Два покоління, один біль…", – пише Alex Kozar.

Alex запропонував зробити її в дуеті з Іво Бобулом. Іво, послухавши пісню відразу дав згоду, сказавши, що “В цій пісні є зерно і вона буде жити навіть сама по собі, бо стосується кожного і кожної…".

Гурт “Хейтспіч” цього тижня взяв участь у новій колаборації. Тепер гурт записав трек з франківським музикантом Sad Novelist, який міксує постпанк та електронну музику.

Минулого місяця сайт “Є” писав про спільний альбом “Новеліста” та співачки “Структура щастя” під назвою “Ближче”.
 

Спільна пісня “Хейтспіч” та “новеліста” отримала назву “Сам собі наказ”.

Рок-гурт “Діти інженерів” презентували пісню “603700 кв км”. ·

Пісня присвячена меті, яка є в українців - повернути контроль над кордонами країни станом на 1991 рік.

“Ми пам'ятаємо та кожного дня відстоюємо своє право, свій голос, свою незалежність. «Пташки ті, що з нами в небі — це хижаки. Їх прикривають холодні вітри. Їх сірі корпуси скромні нам коштують менше, ніж їхнього ворога крик». Наші пташки бачать кожного. Продовжуємо підтримувати Збройні Сили України”, - написали виконавці під піснею у своєму інстаграмі.

“Сайт “Є” писав, що Lely45 (Людмила Білоусова) влітку випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні.

Зараз Lely45 випускає мінімум по одній новій пісні щотижня. Два тижні тому співачка представила пісню “Місто.Музика”, а минулого була композиція - “І кожен дасть мені своє ім’я”.

“Давай говорити відверто
попереджаю - я груба і вперта
а коли мені страшно
веду себе як дитя переважно”, - йдеться у пісні під назвою “Всі дівчата хороші”.

Співак Max Barskih випустив кліп на пісню “Знайди себе”, яка присвячена столиці України - Києву.

“У цьому відеокліпі ми міксуємо кадри, відзняті побутовою камерою ще до початку війни, з сучасним відео, яке було зроблене цією весною. Для мене це коктейль спогадів, котрий переходить у мантру майбутнього”, - написав співак в описі до відео.

Ще одну пісню до Дня матері записав фіналіст шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка - бердянський співак Дмитро Волканов.

“Спеціально до Дня Матері зворушлива прем'єра пісні про найголовнішу людину для кожного з нас. Телефонуйте мамі, любіть її… Мами, ми вас будемо любити завжди”, – написав співак в описі до пісні “Мама”.

“Кити” – це інструментальний трек, який увійшов до дебютного альбому гурту NAZVA. В ньому двоє учасників гурту без вокального супроводу грають на трьох інструментах: альт, контрабас та флор том.

“Відео зняте у львівській національній бібліотеці імені Драгоманова — в місці, де править слово і мова, де навіть на стінах є надписи «logos», де знаходяться тисячі книжок і все зводиться до тексту. Саме тому гурт вбачив бібліотеку найідеальнішим місцем для зйомок кліпу на трек без слів та тексту. Бібліотека – то місце тиші, хоч і про слово”, - йдеться в описі під відео.

Остання відео в сьогоднішній підбірці - це весела композиція від Валерія Судче під назвою “Ой на горі вогонь горить”. Пісня присвячена воїнам ЗСУ, які зараз боронять Україну від країни-агресора.

Відео на пісню, створене з кадрів із військовими, вже зібрало понад 200 тисяч переглядів та потрапило до популярних музичних відео на ютубі в Україні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую