ye-logo.v1.2

Надія Дорофєєва, Shumei, Тіна Кароль, Павло Зібров, Ruslana, Тік: нова підбірка української музики

Культура 1901
Нова добірка української музики
Нова добірка української музики. Фото: novy.tv

Ліричні композиції стали основною для музичної підбірки цього тижня

Цього тижня українські виконавці презентували велику кількість ліричних пісень.

Надія Дорофєєва (Dorofeeva) презентувала нову пісню “На самоті”, яку написала разом з Михайлом Кацуріним.

“Стан внутрішнього суму, беззахисності, розгубленості та вразливості, що живуть всередині багатьох з нас”, - саме так описують її нову пісню.

Що стосується відеороботи, то для кліпу обрали “Київ від світанку до вечора, від обріїв Троєщини до легендарного Київського велотреку. І любов, що сяє у темряві”.

Також цього тижня вийшла нова композиція від автора пісень “Тривога” та “Білі Тополі” Олега Шумея (Shumei). Його нова пісня називається “Волосся”.

Як пише УНІАН, це пісня про велике кохання і почуття, які людина відчуває в цей прекрасний момент життя.
"Ця пісня є особливою, оскільки розкриває кохання з іншого боку, з трепетного", - коментує прем'єру артист.
Цю композицію музикант виконує на тлі рояля, який грає композицію без будь-яких втручань людини. Також в кадрі з'явилася актриса Тетяна Злова, яка зіграла в таких серіалах як "Принцеса з Горошино", "Колір пристрасті", "Коп з минулого", "Перші ластівки" та інших.

Відео на пісню вже зібрало 200 тисяч переглядів та займає першу сходинку серед трендових українських музичних відео на Youtube.

Тіна Кароль презентувала композицію “Шукай мене”.

“Пісня «Шукай мене» написана дуже глибоким та змістовним автором Андрієм Підлужним. Сьогодні вона звучить новими сенсами. Танець лихої долі вдів та найважчого досвіду втрати. Присвячується нашим Героям. Слава Україні!”, - написала співачка в описі до відео.

Ексспівачка Віра Брежнєва, яка змінила псевдонім і тепер виступає як VERA випустила нову українськомовну композицію “Ніч мине”.

«Ніч мине» - відеоробота на найбільш ліричну пісню з треклісту мініальбому «Дякую». До альбому увійшло 6 пісень, співавтором яких стала співачка.

За словами авторки, цей альбом - про трансформацію, переосмислення, розлучення, музику та вдячність.
«Сьогодні так важливо залишатися собою та мати когось, з ким можна пройти через усі ці випробування. Треба триматися і знаходити точки опори. Треба тримати за руку свою кохану людину, поки ми живі. Ніч мине…», - заявила співачка.

Дует Alyosha & Vlad Darwin випустили свою останню пісню.

“Провокативна танцювальна і водночас лірична композиція «Причастя» має вінтажне звучання італійського диско 80-их років з елементами госпелу. Це остання пісня, яка публікується дуетом із тринадцятирічною історією”, - йдеться в описі пісні.

Перша українська переможниця Євробачення Ruslana представила першу пісню нового альбому «Дике Серце» - «Лірниця».

Співачка намагається “осягнути таємницю Світла, віднайти шлях та джерело до даної нам Сили, про яку ми почули з прадавньої української традиції Лірників”.

“Це історія з нерозгаданих прадавніх традицій автентичної України. Вона відображена символічно як задум та дія зруйнувати кайдани, викувати крила, повірити в мрію і злетіти, розриваючи темряву, даруючи світло. Образ Світла є образом України, її шлях. Лірники були провідниками та носіями глибинної автентичної пам'яті про Світло… Вони чули вібрації Світла… Вони зберігали зміст і випромінювали через звук Світло… Деякі лірники, втративши зір, отримували здатність бачити струну Світла і за її допомоги могли мандрувати часами та світами, отримуючи недоступні знання та майбутні пророцтва”, - йдеться в описі до відео.

Гурт “Тік” представив пісню “Без ансамбля”.

«Попри, на перший погляд, суцільний гумористичний текст, ця пісня нагадує про головне: кожен із нас потребує команди. Того самого свого власного «ансамблю», із яким і співається краще й веселіше, а будь-які, навіть найважчі, випробування долаються швидше. Саме разом ми — сила. У всіх сферах життя і всіх сенсах», — говорить фронтмен «ТІК» Віктор Бронюк.

В основі нового відео — кадри з культових кліпів гурту «ТІК», у яких свого часу знімалися улюблена радіоведуча всіх рокерів, співачка і волонтерка Соня Сотник, акторка «Дизель Шоу» Яна Глущенко та інші.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треками “Вечорниці”, та “Троянди”, випустив нову пісню “Танцюєш і плачеш”.

Нову спільну пісню “Достатньо” представили співачка MamaRika (Анастасія Кочетова) та співак Dovi (Андрій Вдовіченко).

“Любов це не відчуття «метеликів нижче живота», а в першу чергу власний вибір робити обрану людину щасливою. Саме тому пісня про дійсно важливі цінності: вірність та чисту любов на все життя. Так як тільки у обіймах коханих ми почуваємося на своєму місці”, - йдеться в описі до відео.

“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Після успіху пісні “Хочеш” музиканти продовжують створювати нові пісні.

Співачка Nichka нещодавно випустила трендову пісню “Остання ніч”, яка зібрала майже півмільйона переглядів.
Тепер виконавці зробили спільну композицію “Крило”.


“Ця пісня про готовність пройти будь які перепони та проблеми заради того щоб знову бути поруч з коханою людиною. Крило - це про відданість, вірність та щирість, ми хочемо щоб у кожного з нас була людина, яку буде хотітися заховати під своє крило і ми хочемо щоб у кожного з нас була людина яка може заховати нас під своє крило”, - йдеться у описі пісні.


Павло Зібров представив пісню з документального фільму “Шоста рота”.

Фільм і пісня «Шоста рота- це посвята усім українським воїнам, нашій героїчній піхоті , які зараз боронять рідну землю від ворога на 0. Вони тримають стрій,боронять кожен сантиметр рідної землі, попри шалений спротив ворога.

Також цього тижня вийшла нова робота дуету Averin та Chursanov - “Ніченька”, яку вони зробили у своїй типовій манері.

Раніше сайт "Є” писав про успіх композиції “Квітка” дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшли пісні “Лелека”, “Дівчина”, “Відлюбилося”. І ось чергова композиція, яка нагадує попередні.

Молодий український реп-виконавець KUTOVYI представив пісню “Де ми шукали маленькі невдачі”.

“Ця пісня була написана лише на емоціях, коли я дізнався про загибель брата. Ностальгічні спогади рідного міста, картинки з дитинства захопили мене і почали бігати перед очима. Місця, де ми зростали, де набивали перші “шишки”, де ми шукали маленькі невдачі. Як автор, я намагався передати емоцію теплої і зігріваючої ностальгії змішаної з сумом від втрати. Зараз багато людей втратили близьких людей, друзів дитинства. Хтось через війну, хтось припинив спілкування. Але головне залишити з собою ці теплі спогади аби вони могли зігріти вас і підсвітити дорогу в найтемніші часи”, - написав співак в описі пісні.

Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Запали”.

Роман Бахарев з гурту Bah.roma випустив свою третю україномовну композицію, яка має назву “Котики”.

Співачка Уляна Ройс презентувала пісню “Так просто буває”.

“Нерозділене кохання, тяжіння до людини з якою немає майбутнього, марні розмови з собою — все це так просто буває. Коли нестерпно боляче, коли здається, що ти один на один зі своїми думками, коли все, що ти можеш це лише спостерігати зі сторони — все це так просто буває”, - про це йдеться в описі пісні.

Гурт T.HUTSULS випустив пісню “Рекрутська”, яка присвячена українським військовим. У кліпі є унікальні кадри гуцульського танцю аркан у виконанні воїнів бригади “Едельвейс”.

Ще один харківський виконавець Тоні Браско минулого року понад 300 тисяч переглядів завдяки пісні “До війни”. Цього тижня він представив нову композицію “Тет-а-тет”.


Сайт “Є” писав про пісню співачки KRYLATA під назвою “Генератор”, яка стала популярною у застосунку Shazam.

Цього разу виконавиця випустила пісню “Я не я”.

“Пісня «Я не Я» була створена, коли лише мить розділяла життя на «до» та «після», на два різних світи. Ніжність та світло душі змінились на байдужість та відчуженість, холод, а відчуття емпатії та підтримка стали порожнім звуком. З кожним рядком я все більше втрачала себе та зв'язок з собою. Відеоробота на пісню – це не просто історія почуттів після розлуки, а ілюзорний портал від непорозуміння, до втрати себе у вирі емоцій, розриву душі всередині та бажання зникнути у своєму болю. Забути минуле, прийняти себе, повернутись до реальності і… віднайти себе справжню, почути свої бажання та поклики, що є найважливішими елементами життя”, - написала співачка в описі до відео.

Співачка VikaVishnya, яка отримувала грант від Монатіка на створення першої пісні, цього тижня презентувала композицію "Хмари".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую