ye-logo.v1.2

Тіна Кароль, Даша Майорова, Монатік, Yaktak, Вікторія Булітко, Schmalgauzen: нова добірка української музики

Культура 2551
Претендентка на "Греммі" зняла кліп для Монатіка у будівлі "Укрпошти"
Претендентка на "Греммі" зняла кліп для Монатіка у будівлі "Укрпошти". Фото: life.fakty.com.ua

У київського музичного театру Schmalgauzen, які стали популярними у Тік-Ток, вийшов новий альбом.

Українські виконавці продовжують випускати нову музику у різноманітних стилях.

Тіна Кароль цього тижня представила пісню "Не святі".

Як пише 24 канал, у треці виконавиця співає про те кохання, коли людина для тебе стає спокусою й отрутою водночас. До цієї людини тебе манить ніби з кожним днем все сильніше й хочеться розтанути в її обіймах.


Пісня вже потрапила в топ-5 трендових пісень в українському сегменті Youtube.

Також до популярних музичних пісень на Youtube потрапила і нова композиція від гурту Kavabanga & Depo & Kolibri під назвою “Любов, як осінь”.


Раніше “Сайт “Є” писав, що харківський гурт Kavabanga & Depo & Kolibri цього року випустив вже дві успішних пісні. Так, композиція “Sometimes” та пісня “Квітень” зібрали понад мільйон переглядів на Youtube.

Ще одна трендова композиція від б'юті-блогерки Даши Майорової (MAYOROVA), яка має 1,8 мільйона підписників у тік-току, а цього року почала співати. Сайт “Є” писав про її пісню “Незамінних”.


Нова композиція має назву “Хто вона така”.

Як пише радіо “Максимум”, у кліпі співачка постає у новому амплуа – вона холодна та жорстока. Дівчина розслідує: хто вона така – нова обраниця її колишнього. Головна героїня розшукує, жорстоко поводиться, та вбиває кожну на своєму шляху.

Співак Yaktak (Ярослав Карпук) презентував пісню “Поруч”.

“В цій пісні хотів розказати про те, що майбутнє звичайно дуже важливе, але не менш важливе є сьогодні, тому народ, давайте бути тут і зараз, брати від кожної хвилини по максимуму і цінувати що маєм”, - зазначив співак.

Пісня також увійшла до переліку популярних музичних відео в Україні цього тижня.

До рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні увійшов трек від трьох виконавців: Nasteisha (Анастасія Шаповал), Santorin та Insomnia.

Трек має назву “Непомітна”.


Ще один трек з рейтингу Shazam, це пісня “І ось” від співачки Геля Зозуля.

“Ця пісня виражає безмежну любов і незавершеність. Вона переносить слухача на емоційну подорож, розкриваючи почуття радості, втрати і розчарування, а також підкреслює, що все має свій кінець у житті, навіть коли мова йде про кохання”, - написала співачка в описі до відео.

Співачка Марта Липчей представила пісню “На пристані”.

“У кожного з нас є свої історії подолання перешкод чи випробувань. Моменти, коли відчуваєш, що не витримаєш, не зможеш, не переживеш. Але, попри все, не зупиняєшся і продовжуєш йти «з вірою в щастя». І з кожним кроком, інколи через надрив, усвідомлюєш силу, яка є в тобі”, - йдеться в описі пісні.

Варто зазначити, що в недалекому майбутньому Марта Липчей планує випустити спільну пісню з Сергієм Жаданом.

"Нас попереду чекає співпраця: ми щойно з Мартою записали нашу спільну пісню, і вона протягом найближчого місяця з'явиться і у вигляді треку, і у вигляді кліпу", - зазначив Сергій Жадан, пише УНІАН.

Український співак Monatik презентував нову пісню «Про Чарівну» та відеолистівку до неї. Режисеркою нової роботи стала номінантка на Grammy — Таню Муіньо.


В композиції MONATIK оспівує чарівність кожної української сильної та водночас тендітної жінки. Цією музичною одою музикант підкреслює неймовірність українок і наголошує на те, як надзвичайно важливо, особливо у складні часи, казати жінкам про те, що вони - чарівні.

Нова відеоробота була знята у приміщенні одеської “Укрпошти”.

На початку жовтня сайт “Є” писав про трендову пісню “Конфлікт” від проєкту Grupa Vuha. Цього тижня музиканти представили трек “Жир” який потрапив до рейтингу Shazam в Україні.

Гурт Schmalgauzen - театрально-музичний ансамбль, що створювався у стінах університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Нещодавно сайт “Є” писав про їх композицію “Кров і вино”, яка зібрала понад 800 тисяч переглядів на Youtube.
Цього тижня гурт випустив альбом “Silence to Silence”, прослуховування якого артисти порівнюють з подорожжю по готичному замку.


Маша Кондратенко стал відома завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Цього тижня співачкачка та блогерка представила пісню “На горі”.


“Хтось почує чергову шароварщину, а хтось розчує та знайде своє у звичних традиціях. Той момент, коли після перегляду залишається більше питань, ніж відповідей”, - йдеться в описі пісні.



Співачка Енджі Крейда, яка стала відома завдяки своїй пісні “Буде тобі, враже, так як відьма скаже”, випустила пісню “Холодно”.

Репер Stosliv почав випускати пісні лише у 2023 році. Минулого тижня до підбірки потрапив його трек “Діалог”, а цього тижня нова робота - “Страх”.

ДК Енергетик – постпанк дует, який заснували фронтмен проєкту Марний та гітарист гурту Улица Восток на початку 2022 року.

Цього тижня гурт випустив пісню “ГроБ”.

“Громадянський борг - історія "кохання" суто по Орвеллу”, - написали музиканти у описі пісні.

Гурт Two Streets представив кліп на пісню “Спадок”.

“Цю відеороботу ми присвячуємо архітектурній та мистецькій спадщині, яка була знищена, яка нищиться зараз і яка буде знищена у майбутньому. Зйомки музичного відео відбувалися в аварійному дореволюційному будинку по вул. Ярославів Вал, 10. У цій музичній короткометражці учасники гурту відіграли ролі київських будинків, таких як кінотеатр "Київ", будинок Мурашка, будівля "Квіти України", будинок Ювеліра на Андріївському узвозі 18 і будинок Листовничого. Усі ці споруди є частиною культурної спадщини українців та киян і вимагають особливої уваги, оскільки більшість з них наразі занедбані і перебувають в аварійному стані. У відео також присутні антигерої, такі як Більшовик, Комуніст і Міський Депутат, які уособлюють епохи, коли було зруйновано безліч архітектурних, історичних та мистецьких пам'яток Києва. Автори музичного відео додали ще один символ, який є важливим для всіх українців - Український Борщ, який був включений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО”, - йдеться в описі кліпу.

Каріна Щеголіхіна з джаз бенду Thompsons Band випустила пісню “Крилаті боги” в рамках проєкту Chas.

Це пісня про важку роботу українських військових протиповітряної оборони, які збивають ракети, що випускає російський агресор. Пісня написана на вірш поетеси, письменниці та журналістки Катерини Флекман.

Зірка “Дізель-шоу” Вікторія Булітко та Кирило Попович заснували музичний проєкт MetelyK в рамках якого вийшла пісня “Ніч”.

Харківський музикант Ігор Литвиненко разом зі своїм проєктом “Село Близнюків” випустив другий альбом під назвою “Зникають Наші Імена, Зникають Наші Тіні”.

До підбірки увійшла пісня “Поруч”.

Гурт Blooms Corda записав “Пісню про війну”.

“Це спроба змалювати той перманентний стан, у якому ми перебуваємо. Впевнені, що насправді ми всі пам'таємо про війну кожного дня та закликаємо не забувати про неї наших знайомих і друзів за кордоном. Бо навіть, якщо подекуди вдається на мить відчути маленькі радощі життя, однаково усвідомлюєш, яка в цього ціна”, - йдеться в описі пісні.

Харківський рок-гурт Sweetly презентує дебютний альбом “Конфлікти свідомості”, записаний за «олдовим» принципом живого бенду, коли все грається тут і зараз.

Як кажуть музиканти, кожна пісня з альбому — грань сприйняття дійсності, а весь альбом — перетини цих граней, які конфліктують між собою.

«Мене дуже дістав той момент, що більшість пісень, що ми чуємо, записані примітивно “в лінію”, в них одинакові звуки барабанів, завантажені з одних і тих же безкоштовних бібліотек семплів. В результаті — маємо “сучасний саунд”, де всі звучать як під копірку. Я хочу унікальне звучання. Некомерційне, живе. Щоб наша робота мала художню цінність. Тому для мене архіважлива концепція та підхід до самого запису», — розповідає Станіслав Кравченко, фронтмен гурту, пише md-eksperiment.org.


До добірки увійшла пісня “Міг бути твоїм”.

Гурт “Лівінстон” цього року після перерви відновив діяльність. Віолончеліст Гліб Іванов покинув гурт, натомість до фронтмена гурту Андрія Пантюха приєднався струнний квартет Infinito String Music.


Цього тижня гурт випустив пісню “Як же тобі там”.

Memories Avenue випустив пісню “Ластівка”.


"Ластівка" - Це пісня болюча і сумна,пісня про втрату коханої людини назавжди, герой пісні порівнює свою другу половинку з ластівкою яка піднімається навічно в небо. Гурт Memories Avenue спробували передати ці важкі відчуття у новому синглі.

Київський музикант Berliner Doner (Павло Сергованцев) випустив трек “Ліна”.


Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Маски з Лаш”.

Електронна виконавиця Ummsbiaus (Єлизавета Драч) випустила міні-альбом, в який увійшли чотири пісні.
До добірки увійшла містична Mara.


Проєкт Мюслі UA записали трек “За териконами”.

Текст було написано воїном ЗСУ Михайлом Стасулою (позивний “Скопіон”) в одному з окопів поблизу Мар'їнки.


“Пісня пронизана хоробрістю та незламністю, водночас злістю та болем за полеглим побратимом. Ростислав Терлецький (позивний “Барон”) загинув 17 листопада 2022 року. Михайло згадує, як сидячи в підвалах Мар'їнки, вони бачили терикони, які зайняли ворожі війська. Саме звідти їх постійно накривали ворожі гради, так і з'явився перший куплет: “За териконами, там, за полями, Нас били градами, били вогами…”, - йдеться в описі до пісні.

Проєкт Мюслі UA поклали на музику ці рядки з однією метою: ще раз через цей трек нагадати всім, що війна не десь там, а набагато ближче ніж декому здається.

“У жодному разі не можна розслаблятися та забувати про це. Треба боротися та йти до перемоги. І головне, пам'ятайте, перемога не за горами… перемога за териконами”, - відмічають музиканти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую