ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Ірина Білик, Dima Prokopov, Melovin, «Жадан і Собаки», Шугар: нова добірка української музики

Культура 2246
Пивоваров записав пісню на вірш Ліни Костенко
Пивоваров записав пісню на вірш Ліни Костенко. Фото: Youtube

Цього тижня нові пісні представили хмельницькі виконавці Дмитро Прокопов, Шугар та Влад Ликов.

Цього тижня українські виконавці масово презентували повноцінні альбоми. Серед тих, хто випустив альбом гурти “Жадан і Собаки”, “Хейтспіч”,”Пиріг і батіг, Electrobirds виконавці Enleo, Схожа, Cheev та інші.

Також активні були виконавці з Хмельниччини. Нові треки представили Дмитро Прокопов, Шугар та Влад Ликов.

Десятирічна Анна-Марія Герман з містечка Комарне, що на Львівщині, від початку повномасштабної війни збирає гроші для допомоги військовим. Дівчинка незряча, але завдяки своєму таланту співає в різних містах, селах та церквах, займаючись волонтерством. За період вторгнення вона зібрала понад два мільйона гривень.

Цього тижня вона випустила пісню “Ліхтарики” спільно з Михайло Хомою (DZIDZIO).

“Військові з передової показали мені новинний сюжет, де розповідалося про надзвичайну дівчинку Анну-Марію, в якої була мрія – зустрітися з Дзідзьом. Я відразу зв'язався з мамою дівчинки й домовився про зустріч.

Так вийшло, що наше перше знайомство відбулося саме в її 10-й день народження. Головним подарунком для Анни-Марії була пісня «Ліхтарики», яка ніби чекала на неї. Коли ми робили запис на студії, Анна-Марія попросила мене заспівати разом із нею. Я відразу погодився, бо Анна-Марія – це яскравий вогник у темряві, який дає надію на світле та мирне майбутнє України”, - розповів Михайло Хома.

Відео на пісню вже зібрало понад 200 тисяч переглядів та потрапило до музичних трендів на Youtube.

Артем Пивоваров записав пісню “Валторна”. Пісня зроблена на вірш Ліни Костенко та записана разом з вокалістами команди співака на "Голосі країни-13" та хором.

"Валторна" - це своєрідна поеторія, що триває 6 хвилин і поєднує в собі поезію, сучасне звучання, гармонійне сплетіння голосів вокалістів та церковного хору, етнічні та електронні інструменти і ефектне декламування вірша у фіналі”, - йдеться в описі до відео.

Для запису пісні використали різноманітні музичні інструменти: від української бандури та старовинної колісної ліри до синтезатора.

Співак родом з Хмельницької області Dima Prokopov презентував свою нову пісню “Кава з краплями дощу”, яка також потрапила до популярних музичних відео на Youtube.


За кілька днів кліп на пісню зібрав понад 250 тисяч переглядів.

“Кава з краплями дощу” – це пісня, що описує неймовірну атмосферу осені: запашна кава, обпале листя, дощ та холодний вітер. А разом із тим розкриває почуття втрати тепла від коханої людини”, - йдеться в описі до пісні.

Цей трек розповідає про болюче розставання, що супроводжується ностальгією за теплими днями, коли закохані були разом. Співак ж переконує, що своєю музикою намагався передати усю щирість та інтимність розлуки та спогадів про кохану.

Додамо, що Дмитро Прокопов - з Кам'янця-Подільського, переможець програми «Караоке на Майдані», який став кращим народним співаком 2017 року.

Франківська співачка Kristonko, яка у жовтні випустила спільну пісню з Дмитром Прокоповим, цього тижня також потрапила до музичних трендів Youtube в Україні з піснею “Небо плаче”.


Пісня ділиться переживанням артистки за втраченим моментом кохання, який хотілось би повернути.

Сайт “Є” ye.ua” вже писав про зірку Тік-Току - виконавицю-інкогніто Klavdia Petrivna.


Цього тижня вона презентувала трек “Уже світає”.

В описі до пісні автори згадують про анонімність виконавиці та пишуть, що існує дискусія на тему, що пісні може писати штучний інтелект.

“Пісня нагадує пізню осінь та передає меланхолічний стан, в якому зараз знаходяться люди. Але одночасно надихає на світле майбутнє, де все пройде, треба лише дочекатися світанку. “Уже світає” дарує час на роздуми, простір для польоту думок та фантазій”, - зазначають автори.

Фіналіст Національного відбору Євробачення-2024 Melovin презентував пісню “Один не один”.

Як зізнається артист, нова пісня про особисте: про власний пережитий досвід, про помилки, висновки та наслідки.
"Не можу в це повірити, але знов на ті ж самі граблі”, - написав він в описі до пісні.

"Один не Один" я написав не лише про себе, але й про усіх, хто знає, що таке знову встати на ті ж самі граблі. І хочеться застерегти: якщо ти розумієш, що от-от встанеш на чергові свої "граблі", то вдягни шолом й приготуйся до нової цікавої подорожі. Ти будеш згадувати її в майбутньому з посмішкою. І хай врешті-решт ці граблі все-таки чогось та й тебе навчать. Мої мене навчили", – поділився Меловін, пише Люкс.Фм.

Минулого року Kalush Orchestra та виконавець KOZAK SIROMAHA представили спільну пісню “Нумо козаки”, яка посіла перше місце серед популярних музичних відео в Україні та зібрала понад п'ять мільйонів переглядів.
Цього тижня в них вийшла спільна пісня “Сіромаха”.


“Ця пісня — це той самий випадок, коли спрацьовує синергія сучасного і минулого. Відкриваються двері минулого та звучить питання отамана: «Де твій кінь? Де твій дім? Сіромахо, й чом один?», але у виконанні талановитої молоді, яка грає, співає та робить бітбокс на сопілці. Це було магічно та до глибини душі чутливо. Сам Господь надихає нас діяти через інших. І приємно, що це відбувається в той час, коли Україна стає собою — гарною, чистою, незрівнянною”, - написали виконавці в описі до відео.

Співачка Злата Огневич презентувала кліп на пісню “Віддаю”.


«Віддаю» - це розповідь про шалене кохання, яке переповнює серце. Ця пісня віддзеркалює те нестримне бажання сповна розділити почуття з коханою людиною. Віддача і відвертість - основні теми цього треку, що переконують кожного: «Коли любиш, то немає слова "ні"», - написала співачка в описі під відео.

Гурт «Жадан і Собаки» видав новий студійний альбом «Радіопромінь». До нього увійшли 13 треків, серед яких вже відомі пісні «Рогань», «Серце», «Вафлі Артек» і кавер на хіт «Наркомани на городі» групи «Брати Гадюкіни», а також нові пісні.

“Якщо сказати ще трішки про сам реліз: ми почали писати перші пісні цього альбому ще до початку великої війни, продовжили працювати минулого року. Альбом справді різнобарвний, різновекторний, там є пісні більш динамічні більш ліричні, є кілька надзвичайно цікавих фітів. Мені здається, що це справді наша етапна робота, яка свідчить про те, що проєкт рухається, розвивається, набуває нового звучання, нових сенсів і відповідно набуває нових слухачів”, - розповів Жадан в етері радіо “Промінь”.


До добірки увійшла пісня “Виживи”, яку гурт виконав разом з Іреною Карпою.

Хмельницький співак та блогер Шугар презентував пісню “Ліхтарі”.


“Кліп знімали разом з дружиною на домашню камеру, монтував сам як вмію”, - написав він в описі до відео.

Львівський колектив «Пиріг і Батіг» випустив новий альбом «Зелений». У якості текстів пісень використано поезію Богдана-Ігоря Антонича.

На альбомі «Зелений» учасники ніби вдихнули у вірші Богдана-Ігоря Антонича друге життя. Містичні тексти лягли на витончений камерний інструментал, тим самим утворивши справжню симфонію-розповідь про життєвий шлях українського поета.

«Це певний документально-музичний екскурс як у час, коли була писана ця поезія, так і в особисті роздуми автора над буттям, смертю та незнищенністю матерії. Цією збіркою прагнемо бодай на крихту занурити слухача у дивний і містичний світ Богдана-Ігоря Антонича. А загалом, за допомогою співаної поезії, намагаємося закохувати громадян в українське музичне слово», — розповідає про роботу Мар'ян Пиріг, пише “Слух.Медіа”.


До підбірки увійшла пісня “Ротації”.

Легендарна українська співачка Ірина Білик представила кліп на нову пісню “Без тебе”.

"Магія цієї пісні в тому, що її неповторний характер створює враження, наче час сповільнюється, а серце відчуває тепло і тугу водночас", - зазначила співачка.

Співачка Схожа представила альбом “Цвіт крилець метелика”. В альбомі використовується лише голос співачки та фортепіано.

Збірка містить 11 композицій: це пісні, проза, а також запис із диктофону із розмовою у моменті написання пісні – імпровізація.

"Назва альбому вибрана не випадково. Крила метелика формуються від температури середовища. Чим вища температура – тим яскравіші кольори. Будь-які складні ситуації та стани у житті: дійсно роблять нас сильнішими, красивішими та часто повертають мене до істинного я. Вони фарбують наші крила у яскравіші кольори і кожен із нас – має свій унікальний візерунок", – зауважує артистка, повідомляє видання СК.Life.

Варто зауважити, що альбом записаний у співпраці із професійною піаністкою Реною Дахно.



У добірку увійшла остання пісня з альбому під назвою “Про любов”.

Репер Артем Лоік представив пісню “Кохай”.

В тексті співак зазначив, що це його перша пісня про кохання.

Співак Cheev (Влад Чижиков) представив альбом “Noir”.

В піснях з нової платівки містяться елементи, які використовують для озвучування фільмів, що надає більшої залученості в атмосферу.

Концепція назви альбому Нуар (Noir) пов'язана з відповідним кінематографічним жанром. Своєї популярності кіно у стилі Нуар здобуло за часів Другої Світової війни. Нова платівка артиста проводить певну паралель з тим, що переживає наша країна сьогодні, адже альбом записаний також під час війни.

Артист переосмислює оригінальний жанр, якому властиві песимізм і недовіра, та створює свій «Нуар», наповнюючи його оптимізмом та надією. Так, наприклад, пісня «Опівночі» розповідає про пошук чогось світлого навіть в найпохмуріших моментах життя, а трек «Пароль» передає відчуття ейфорії під час закоханості.

Гурт "Intermezzo" - новий український гурт з музикою в стилі інді-поп-соул. Інтермеццо перекладається як "пауза" або "перерва", тож своєю музикою ми даємо людям можливість абстрагуватися, взяти перерву від буденних проблем.

Пісня “Свічка” написана за мотивами твору “Intermezzo” Михайла Коцюбинського. Головний посил пісні – гори тим, що ти робиш, та не вигорай.


“Дозвольте собі помилятися, бути слабкими, неідеальними. Дайте собі право на intermezzo, для того щоб залишатися тим світилом, яке собі та іншим прокладатиме шлях”, - йдеться в описі до пісні.

Одеський гурт Electrobirds представив свій альбом “Чарівний замок”

“Пісні переважно про кохання на різних його стадіях та у різних формах. Це одна історія під різними кутами зору. Тож, сподіваємось, що кожен, хто хоча б раз відчував стан закоханості, знайде в цих треках відлуння власних почуттів”, - йдеться у повідомленні гурту в Інстаграм.

Тож у добірці буде перша композиція з альбому, яка також називається “Чарівний замок”.

Гурт Green Grey нещодавно почав українізуватись і випустив нову україномовну пісню “Друже”.

“Це прониклива пісня про нас, про наше сьогодення, про наших друзів, яких з нами більше нема. Про силу й волю наших людей, про наших героїв і про вічну пам'ять.
Героям Слава!”, - зазначають музиканти.

За їх словами, рішення перейти на український контент було повністю усвідомленим. І походить від того, що вони ідентифікують себе в першу чергу як українських артистів, а виконання всіх пісень українською є способом чітко показати, яку сторону вони обрали.

Одеський гурт “Хейтспіч” представив міні-альбом “Кохана, ми вбиваємо музичну індустрію”. До релізу увійшли чотири пісні.

У трекі “Гейтспіч” музиканти поєднуюють вчення Омара Хаяма та українських мемів.

Маша Кондратенко стал відома завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”.

Цього тижня співачка і актриса презентувала пісню “Вогник вогник”.

Український співак з Маріуполя ENLEO (Нікіта Леонтьєв) презентував дебютний альбом “Молодість”.

В альбомі дев'ять авторських робіт.


“Пісня "Молодість" — це трек, який був написаний останнім. Ми її зробили масивною. Там є чути навіть хор. Вона присвячена тим, хто загинув на фронті. В цю роботу я вклав окремий сенс. Віру в те, що людина, яка загинула, перероджується. Молодість повертається назад. Зараз я ставлю собі питання про те, чи моя молодість триває, чи вона на паузі”, - зазначив співак у коментарі каналі “Дім”.

Пост-панк виконавець Джозерс та Джон Дір з “Селюків” об'єднались, щоб створити пісню про кінець світу.

Композиція називається “Епілог для двох”.

Хмельницький співак Влад Ликов продовжує створювати пісні про відношення.

Цього разу” його нова пісня має назву “На двох”.

Максим Дерев‘янчук (Drevo) у лютому записав пісню “Завітавши у храм”, яка зібрала півмільйона переглядів. Тепер він фіналість національного відбору до Євробачення-2024.

А цього тижня співак презентував нову пісню “В небі танго”.

Лідер гурту “Тартак” Олександр Положинський та АІО презентували пісню “Спалахи”.

“Нова пісня Олександра Положинського несе в собі важливий меседж для українців – важливість єдності та порозуміння між собою. Слова підкреслюють потребу українців зміцнити свій зв'язок, відкинути розбіжності та об'єднатися як одне ціле. Він несе потужний меседж , заохочуючи кожного відкинути свої розбіжності заради загального блага”, - йдеться в описі до пісні.

Учасники гурту ВГНВЖ, раніше відомого як Вагоновожатые, Антон Слєпаков та Андрій Соколов презентували спільний альбом warнякання.

У добірку увійшов трек “Скотч” (хрест нахрест).

Український співак Balsam представив трек “Квітка”.

"Квітка" - це пісня про те, що ніщо в житті не вічне. Передчуття розлуки завжди холодить серце, але завжди потрібно мати надію і віру в те, що любов, як маяк, може провести тебе крізь невідомість туди, де твоє серце ще ніколи не бувало.


Ну і наостанок англомовна композиція Rich від Макса Барських.


В описі говориться, що новий кліп знятий в гумористично-гротескному стилі і присвячену актуальності питання людяності, життєвих цінностей та регресу особистості. Новий трек став 3 релізом у співпраці з міжнародним лейблом Warner Music Poland й знаменує повернення співака до роботи над англомовним альбомом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую