ye-logo.v1.2

Іво Бобул, Yarmak, Nahaba, Jamala, Ірина Білик, Ingret, Туча: добірка нової української музики

Культура 1571
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: uamodna.com

Іво Бобул випустив нову пісню “Серпанкові очі”, яка вже зібрала майже сто тисяч переглядів.

Основними темами нових пісень для українських виконавців залишається кохання та взаємовідносини, війна, а також самопізнання.

8 березня Іво Бобул випустив нову пісню “Серпанкові очі”, яка вже зібрала майже сто тисяч переглядів.

Пісня також потрапила до популярних музичних трендів на Youtube. Слова та музику до пісні написав Дмитро Надточій.

Ще одну романтичну пісню записав фіналіст шоу “Х-фактор-2018” з команди Андрія Данилка - бердянський співак Дмитро Волканов (Volkanov).

Композиція називається “В рожевих снах”. Трек вже зібрав на Youtube понад сто тисяч переглядів та потрапила до музичних трендів.

Співак впевнений що любов врятує цей світ, тому майже кожен його трек, торкається теми кохання.

Цього тижня відразу кілька фіналістів Національного відбору до Євробачення-2024 презентували нові пісні.

Ще одна трендова пісня - “Лети” від гурту 100лиця.

Композиція дуже нагадує трек “Троянди” цього ж гурту і який має 10 мільйонів переглядів.

Співачка Ingret (Інгрет Костенко) представила пісню “Щось загорілась”.

"Щось Загорілось" - це глибока розповідь про несподіване кохання, яке виходить за межі звичайних очікувань. Пройшовши перепони і добігши до цілі, співачка знаходить не те, що шукає, а те, що потребує - саму себе!

Ця історія повідає вам про три амплуа Ingret: жінку-акторку, яка є головним оповідачем, жінку-емоцію, що є диким проявом бажань і сакральну жінку, що уособлює духовність, внутрішній голос, інтуїцію”, - йдеться в описі під відео.

Anka (Анна Корченова) пройшла у фінал національного відбору завдяки голосуванню жюрі з піснею “Палала”.

Пісня “Не соромно” була другою, яку співачка подавала на конкурс.

“Пісня про те, що настав час відпустити все, що було в минулому та почати жити на максимум вже сьогодні, бо більше не соромно. Ніколи більше не буде так як було

Відчуй свою силу та кайфуй щодня від неї на максимум!”, - зазначає співачка.

Гурт NAHABA презентують трек SHI*. За словами виконавців, композиція була написала у той період, коли підірвали крейсер москва.

“Ми кажемо, що цей трек написаний у стилі «необайрактар» та «гіперпатріотизм». Бо він повертає нас у той час, який українці згадують одночасно з ностальгією та огидою. Це період сліпої віри в нереальні переможні гасла, щирі мрії, які наштовхнулися на жорстоку дійсність. Цей період назавжди залишиться частиною української культури, як певний етап її становлення. Насправді тут змішується безліч різних жанрів, навіть реггі. В тексті є багацько української лайки від чого ми безмежно кайфуємо”, – зазначили учасники к коментарі виданню “Музвар”.

Співачка Схожа (Анастасія Мунтяну) представила трек “Знову”.

“Це не просто трек, а віддзеркалення амбіцій, які обрушують стіни звичайного. На відміну від акустичної творчості, пісня має інше звучання та наповнена пристрастю й відкритістю до нового”, - зазначилаа співачка у коментарі виданню СК.Life.

Реп-виконавець Yarmak, що служить в ЗСУ, присвятив пісню своїм побратимам з 14-го полку та всім захисникам України. Трек називається “Вавилон”.

Нову композицію музикант презентував у день народження поета та пророка Тараса Шевченка. У пісні є слова “Запеклих вогонь не пече”, що є відсиланням до поеми “Гамалія”, в якій цими ж словами описано настрій запорозьких козаків, що йшли на подвиги заради України, пише nizhyn.in.ua.


Цього тижня учасником шоу “Мультитрек” став співак Alekseev.

В рамках музичного шоу, на якому виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин, співак записав пісню “Срібло”.

Музикант, співак та військовослужбовець ЗСУ Моісей Бондаренко (Moisei) записав пісню “Мить”.


"Мить - безкінечна. Вона забрала найкращих, змінила докорінно усі переплетіння долі.
“Буремність життя складена з миттєвостей.
Миттєвостей радості, розпачу, веселощів чи смутку.
Здавалося б, що часу так багато
Та в мить розумієш, що воно надто швидкоплинне.
І та мить, всього лиш одна мить, може докорінно змінити книжку твого буття.
Усі моменти, як пазли, складені в одну суцільну картину життя, відображаються в одній миті”, - написав співак в описі до пісні.


Коміки з музичного проєкту команди “Ліги Сміху” VIP Тернопіль записали пісню “Вір з ЗСУ”.

“Це пісня-донат, всі кошти з переглядів даного кліпу підуть на покупку авто для наших героїв”, - написали музиканти в описі до відео.

Ірина Білик українізувала ще одну власну пісню. Цього тижня вна випустила композицію “Ми будемо разом”, яка раніше звучала російською.


«Ця пісня — гімн оптимізму та надії, який нагадує нам про важливість підтримки, розуміння та безумовної любові. Ідеальний саундтрек для тих, хто вірить у силу спільності та мріє про світле майбутнє разом. Сьогодні ми об'єднані як ніколи і маємо тримати цей настрій до нашої світлої Перемоги. Допомагати одне одному та розуміти біль ближнього. Адже ми українці, ми сильні!», - зазначила співачка.

Анна Гаврилик (Ann in Black) випустила мотивуючий трек “Ї-ї..ашить”, який вже завірусився в соціальній мережі Тік-Ток.


Увага, пісня містить ненормативну лексику.

Khayat презентував ще один саундтрек до фільму "Я, "Побєда і Берлін" по повісті Кузьми Скрібіна. Трек називається "Побєда-транс".

Нагадаємо, що гурт TVORCHI представив власне прочитання відомої пісні Кузьми Скрябіна "Два озера повні сліз" 2001 року. Вона також стала одним із саундтреків фільму "Я, "Побєда" і Берлін"

У новому відео на трек "Ім'я" співачка і інфлюенсерка Mayorova (Даша Майорова) розкрила світлу й темну сторони своєї свідомості. Два образи, у яких з'являється вона, символізують внутрішній стан співачки та протистоять між собою. Зрештою сильна й самодостатня частина героїні заволодіває нею повністю.


Це трек про минуле, яке хочеться забути. Кожній дівчині, яка колись була закохана, страждала від болю, який причинив їй чоловік, знайоме це відчуття – коли ти вже перестраждала ці емоційні гойдалки та відпустила ситуацію, обравши себе у цьому нездоровому коханні. Я намагалася передати той стан впевненості та внутрішньої свободи, який я відчуваю зараз, коли вже пройшло багато часу від того, як я залишила минулі токсичні стосунки, і який я хочу, щоб відчувала кожна дівчина. Тому що саме в цей момент чоловіки, які колись зробили нам боляче, сильніше за все починають відчувати той біль, намагаються все повернути, остаточно втрачаючи гідність. Але вони залишаються одні посеред цього болю", – розповідає співачка про нове відео виданню Люкс.фм.

Співачка, переможниця конкурсу Євробачення, а тепер ще й володарка Шевченківської премії Jamala презентувала пісню “Сила”, яка стала саундтреком до фільму “Смак свободи”.


“Не раптового пісня «Сила» стала саундтреком до фільму «Смак свободи». Бо навіть через буденні страви, які ми їмо, ми проявляємо любов до своєї культури, до своєї історії”, - йдеться в описі під відео.

Чергову пісню випустив виконавець KOZAK SIROMAHA, який раніше брав участь у проєкті “Голос країни”. Трек називається “Останній маяк”.


“Пісня, яка була написана талановитим молодиком, сповненим смаку до життєвого розвитку та пізнання світу. В молодому тілі кипить неприборкана кров надії, бажання, мрії. Взявшись за озвучку цього вірша я трансформував свої дитячі чуття, тим самим зробив його незвичним для свого виконання”, - розповів співак в описі до відео.

Автором слів став Микола Кучерявий.

Україно-грузинська співачка Sophie Villy випустила трек Z H Y V Y, написаний на слова українських поетів Олександра Олеся та Сергія Жадана.

Це перший трек українською мовою у творчості Софі Віллі, яка зазвичай співає англійською, пише vogue.ua.

"Музику на цей трек я написала ще багато років тому, але ніякий текст до неї не пасував. Торік я згадала цю мелодію і почала співати українською. Для мене велика честь включити до цієї роботи рядки з віршів таких авторів, як Олександр Олесь та Сергій Жадан", - розповіла Sophie Villy.

У записі пісні взяли участь грузинські музиканти Леван Мікеладзе, Іраклі Мено, Гіоргій Марр та Гіоргій Корідзе.

Рок-гурт “Отрута” цього тижня презентував міні-альбом “Океан слів”. До альбому увійшло інтро та п'ять пісень.
Досить романтичній альбом завершується композицією “Sleep you”.


Співачка, блогерка, музичний критик Туча презентувала трек “Супер$uka”.

Трек про те, що ставити на перше місце саме себе, а не когось іншого - це нормальне і розвиток самого себе має надихати.


Над треком разом з Тучею працювали Антон Крамер та Yuvi.

Гурт Ellia був створений екс-учасниками Space of Variations, а також учасниками Telema та Burned Time Machine на початку 2023 року.


Цього тижня музиканти випустили композицію “Місто”.

«Місто» — це історія про те, як люди втрачають себе, свої мрії та своє кохання у великих та холодних містах, намагаючись пристосуватись до їх умов замість того, щоб диктувати свої правила”, - так свою пісню описали учасники гурту.

Зірка “Жіночого кварталу” Марта Адамчук представила пісню “Колія”.


“Цю особливу для мене пісню написала співачка Kola. Як людина-емпат, вона відчуває інших з точністю у 100 відсотків. І ось, в один з найбільш кризових моментів у моєму житті, вона просто надіслала смс із демо версією пісні “Колія”. Я була вражена. Це було абсолютно про мене. Я плакала. Я знаю, що багатьом з вас вона також буде близькою і ніби про кожного написана. Бо кожен з нас сьогодні - ніби та колія, по якій їздять вантажі невирішених питань, рішень і завдань …

Ми будемо щасливі, якщо вона припаде вам до душі. Бо зі свого досвіду скажу, що ця пісня відкрила мені себе саму - справжню, відкрила нові грані мого голосу, характеру і мою нову колію. Тільки тепер вона - не мій тягар, а мій провідник”, - розповіла Марта Адамчук.

Гурт Two from Zoo, які влітку випустили пісню про “Щекавицю”, представили композицію “Співзалежні”.


Композиція про стосунки пари, і що в стосунках обидві людини мають бути залежними один від одного.

Музичним добіркам не вистачає добрих пісень під час війни. Тож нова композиція від музиканта Василя Третьякова є дуже теплою.


Пісня називається “Посміхнись”.

Рок-гурт “Тінь сонця” представив трек “За свободу і за честь”, який присвятили 110-й окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

“До річниці створення героїчного підрозділу, який по суті постав два роки тому на буремному Донецькому напрямі та за весь цей час був основною потугою ЗСУ в Авдіївці та її околицях”, - написали музиканти в описі під відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую