ye-logo.v1.2

Бумбокс, Макс Барських, Володимир Дантес, Лісапетний батальйон, Shmalgauzen, Павло Зібров: нова добірка української музики

Культура 1208
Нова добірка украхнської музики
Нова добірка украхнської музики. Фото: uamodna.com

Гурт "Лісапетний батальйон" презентує нові пісні другий тиждень поспіль.

Все більше українських виконавців перевіряють чи стане популярною пісня спочатку у Тік-ток і якщо шматок пісні розлітається та під неї створюють чимало відео, лише після цього презентують повну версію пісні.

Макс Барських презентував трек “В твоїх очах”, який потрапив до популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

Відео вже переглянули 150 тисяч разів.

“Одного разу між щільним концертним графіком мені вдалося знайти один день, аби провести його біля моря. Саме там я нащупав необхідну емоцію для майбутньої пісні та кліпу. Я відчув статичне щастя, коли, не полишаючи берега, прожив день, мандруючи теплими спогадами під романтичну музичну історію”, - розповів Барських.

Для презентації повної версії пісні прихильники співака мали протягом двох тижнів записати десять тисяч відео у тік-ток під фрагмент цієї пісні і вони впоралися з завданням.

До трендових пісень тижня увійшла й нова композиція Володимира Дантеса “Я залишусь молодим”. Натхнення для написання пісні Дантес шукав у творчості Василя Стуса.

Режисеркою кліпу стала Таню Муіньо, відома свою співпрацею з Гаррі Стайлзом, Семом Смітом, Ленні Кравіцом, Дженніфер Лопес та багатьма іншими.

У відео Дантес відривається на вечірці, яку стилізували під 70-ті. Артист тусить у компанії дівчат, співає та радіє безтурботній молодості.

"У якийсь момент я зрозумів, що абсолютно перестав бути ефективним чи хоча б радіти життю. Вирішив, що це терміново треба міняти. Зараз є запал по-новому проживати життя – корисно, якісно, бо саме зараз варто об'єднуватись навколо себе і один одного", – прокоментував прем'єру артист, пише Таблоід.

Молодий співак Parfeniuk презентував новий трек “Дякую”, де розкриває ім'я майбутньої донечки. Пісня також потрапила до музичних трендів на Youtube.

“Часто, цей трек називають “Борщ”, через його текстову частину. У відео я приготував найкрутіший борщ, бо маю один секретний інгрідієнт. Думаю, він найважливіший у будь-якому кулінарному шедеврі. Дивіться швиденько наше відео і першими дізнаєтесь, що ж такого я додав у свою страву. Майстер-шеф відпочиває (сміється)” - коментує відео співак Parfeniuk.

Кліп вже переглянули понад 75 тисяч разів.

Український гурт "Бумбокс" випустив нову пісню "Фіртка" та кліп на неї, знятий побратимом Андрія Хливнюка по підрозділу патрульної поліції "Софія" Стасом Гуренком.

Музиканти описують її як найбільш незвичну зі своїх пісень.

"Американська музика, яка зіграна українцями і записана німцями", - каже про нову композицію лідер гурту Андрій Хливнюк.

Музикант зазначає, що майже кантрі на початку змінюється потужним роком, в який вплетені скрейчі і семпли діджея.
"Фіртка" - пісня без будь-якого підтексту, просто пісня про любов, з янголами, чортами, блюзом і фанком. Тобто зі всіма складовими, на яких повинен бути побудований справжній рок-хіт", - уточнює Хливнюк.

Стас Гуренко, побратим Хливнюка по підрозділу патрульної поліції "Софія", режисер кліпів "Бумбокса", радий, що він не тільки виступив композитором і другим гітаристом, але й примудрився зняти кліп на "Фіртку" в проміжках між бойовою роботою і гастролями.

"Неймовірне відчуття - ми ставимо світло, я працюю за камерою, всі навколо сміються… Потім затемнення, і ми виписуємо штрафи окупантам", - поділився Гуренко, пише Еспресо.

Також до трендових музичних відео цього тижня потрапила композиція “Наново” від київського музичного театру Shmalgauzen.

“Сеньйорито з карамелі, ніч веде до вас. Виганяйте кавалерів, діставайте Schnaps. Я з букетиком камелій - старомодний князь”, - співають артисти у новій композиції.

До популярних музичних відео на Youtube потрапила українізована версія старого романсу Павла Зіброва. Тепер композиція має назву “Жінка, що кохаю я”.

“Я радий представити вам оновлену версію хіта «Женщина любимая» в авторському перекладі українською мовою Миколи Щура. Два роки безуспішного пошуку перекладу і сам автор оригінального тексту запропонував свій варіант, який попав в десятку.

Для мене ця пісня особлива, адже присвячена моїй дружині і була написана в період, коли народилась донька Діана. Я щиро сподіваюсь, що оновлену версію ви так само полюбите, як і оригінал. Музика незмінна - Павла Зіброва, аранжування - Анатолій Манді”, - зазначив народний артист України.

Співачка Lely45 (Людмила Бєлоусова) презентувала пісню “Зупиняти кров”.

Ця композиція про стосунки двох людей, які палко кохали один одного, але з роками їх відношення перейшли до втоми.,

Гурт Kalush взяв участь у запису ще однієї дуетної пісні.

Якщо минулого тижня музиканти випустили дві спільні пісні зі співачкою Kola, то цього тижня їх спільний трек з Давидом Голубенко (Golubenko).

Трек називається “Дощ”.

“Цей трек ми зробили у експериментальному танцювально-ретро стилі. Ця пісня може мати різноманітні настрої: з одного боку вона може розповідати про спогади, пошуки та виправдання причин розставання, а з іншого - виражати надію на повернення коханої людини”, - зазначили музиканти в описі до пісні.

Блогер та співак Tumazar записав трек БДМС.

“У тексті простежується тема свободи, сексуальності та взаємин, про які не говорять на загал. “БДСМ” – це своєрідна спроба розібратися у складних почуттях та бажаннях. Це як малювати стрілки під очима, випивати каву до кінця, відчувати, як серце лоскоче вже за опівдні. Це не про прості зустрічі, а про відчуття величезного енергетичного напруження.” – розповів виконавець, пише видання starway-magazine.com.ua.

“БДСМ” – це маніфест відкритості, відваги та спроби зрозуміти себе та інших через відносини, які виходять за рамки звичайного.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про спільну пісню Tumazar та Кажанни під назвою “Плач”.

Кажанна (Галина Кажан) цього тижня теж презентувала новий трек. Пісня називається “Сліди”.

Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон 31 березня презентувала пісню “Галя, Галина”.

“Як багато існує прекрасних українських імен. У мене в театрі Лісапетний батальйон є Катерина, Марія, Надія, Ганна, Наталія, Людмила. Але є одне ім'я про яке український народ склав не одну пісню. Це ім'я Галя. В моєму колективі теж є Галя. Галя моя кума, подруга дитинства, прекрасна хазяйка і просто гарна людина.
Усім Галям присвячується ця нова пісня”, - зазначила Фаліон в описі до пісні.

Нагадаємо, що минулого тижня у гурту відбулось відразу дві прем'єри.

Гурт “Дно” разом з Муха Мухич та співачкою Vitaliia записали пісню “Це лише демо”.

Пісня про людей, які вже переходять до зрілості та згадують свою молодість.

Grandma's Smuzi — український гурт з Одеси, грає в жанрі хеві-метал та виконує кавер-версії відомих рок-хітів українською. Гурт заснований 9 жовтня 2019 року. Своєю метою виконавці називають надання нового звучання світовим рок-хітам, завдяки якісному виконанню. Серед пісень кавери на гурти та виконавців: Metallica, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Linkin Park, Guns N' Roses, Skillet, The Cranberries та інші.

Але цього тижня гурт презентував авторську пісню під назвою “Аміак”.


Музичний гурт під назвою Dream_маю (Dreammaiu) засновано у 2018 році, коли четверо студентів одного тернопільського університету вирішили займатися музикою разом.

Нова пісня гурту називається “Досить гратися на почуттях”.

“Любов полягає не в тому, щоб дивитися один на одного, а в тому, щоб дивитися в одному напрямку (Антуан де Сент-Екзюпері)”, - йдеться в описі під відео.

Саундпродюсер Badwor7h презентував альбом під назвою “По колу”, де є кілька колаборацій з музикантами та гуртами: Renie Cares, Andrii Barmalii та lumosback.

У добірку увійшла спільна пісня з Renie Cares піж назвою “Слухай”.

Також альбом презентував й львівський музикант Zbaraski. Раніше сайт сайт “Є” ye.ua писав про його пісню “Добре”.

У альбом “Темп” увійшло сім треків. У альбомі Zbaraski «переконує сповільнитися і відчути внутрішній темп у світі, де все кричить про поспіх». Альбом містить «широке різноманіття жанрів, від босанови і фанку до хіп-хопу й ламаних ритмів», кажуть у команді. Треки описують як «саморефлексії, матри і маніфестації, водночас прості й буденні, до яких може під'єднатися слухач», пише village.com.ua.

Блогер Максим Ткачев (Skomoroh) презентував повну версію пісні “Люби”.

Перша частина пісні була презентувана в Тік-ток 8-го березня і зібрала понад 600 тисяч переглядів. А цього тижня блогер вже виклав повну версію.

Ще один артист, в якого цього тижня вийшов альбом - Achex.

“Тихі ночі” - альбом зроблений в постпанк стилі.

В добірку увійшла композиція “Ролі”.

Два репера НКНКТ та Burla записали трек “Карма”.

У треку музиканті підіймають соціальні питання, які зараз турбують українців. Зокрема, мова йде про теми війни та корупції.


Дніпровський дует Іллі Маська та Валерії Варголи Postfactum презентували трек “Реаліті шоу”.

Трек про сьогоднішню Україну, про те, як зараз мешканці інших країн дивляться на російську агресію та вбивства українців як на реаліті шоу, а єдине, що можуть озвучити - “це глибоке занепокоєння”.

Черкаський гурт Spiv Brativ презентував пісню “Жити кілька днів”.

“Час від часу ми сумуємо про тривалість життя мистецтва. Раніше хіти жили десятиліттями, сьогодні це кілька днів..”, - зазначили музиканти в описі до пісні.

Burned Time Machine — молодий український метал-гурт із Полтави. BTM поєднують в своїй творчості різну суміш жанрів важкої та електронної музики, з емоційним вокалом та речитативами. Пісні у репертуарі гурту є англійською та українською мовами.

Цього разу музиканти записали ліричний трек про кохання під назвою Dreamcore.mp3.

Репер VovaZiLvova та Всюдисвоя записали спільний трек “Моя любов тихо”.

“Пісня про любов романтичну і романтизовану. Але з якої може народитись істинна Любов. Така, яка в першу чергу має бути до себе самого, аби нею можна було ділитися з іншими. Така, що окрім прощення кривдника, вимагає найперше захист себе і тих, кого любиш. Хай у кожного з нас буде така любов. Хай кожен із нас завдяки ній, матиме сили йти своїм шляхом”, - зазначив виконавець в описі до пісні.

Фронтмен гурту ТНМК Олег “Фагот” Михайлюта випустив сольний трек «Honor» .

За словами музиканта, трек "Гонор" («Honor») - це поєднання хаусового біту зі звучанням академічного фаготу, фолкових сопілок та чарівного голосу буковинської глибинки.

“Це пошук нетипового для Фагота звучання, що ближче до прогресів-хаусу, але з використанням живих інструментів, як академічних, так і народних.
Олег зіграв в цьому треку на фаготі, та присвятив це своєму викладачу Гаррі Абаджяну, який нещодавно пішов з життя. Також в треку присутній чарівний голос Рахілі Руснак, що промовляє старовинне українське любовне закляття”, - йдеться в описі треку.

Композитор Євген Філатов (The Maneken) продовжує створювати музику міст України. Нещодавно композитор побував у Миколаєві.

“Євген Філатов показав як оркестр військово-морських сил влаштовує концерти для місцевих, шаховий клуб продовжує збирати поціновувачів спорту, а рятувальні служби роблять усе можливе, аби життя продовжувалося. Магічний звук магістральної труби, радісний дитячий сміх та виступи Оркестру Performance Big Band наповнюють Миколаїв неймовірною атмосферою”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую