ye-logo.v1.2

Dorofeeva, Skyller, Schmalgauzen, Настя Каменських, Yaktak, Kazka: нова добірка української музики

Культура 732
Yaktak присвятив трек участі збірній на Євро-2024
Yaktak присвятив трек участі збірній на Євро-2024. Фото: Youtube

Yaktak презентував пісню, присвячену футбольному чемпіонату Європи, на якому грає збірна України.

Цей тиждень ознаменувався новими композиціями, які презентували несподівані дуети.

Співачка Dorofeeva (Надя Дорофєєва) презентувала пісню “Хартбіт”, яка зайняла першу сходинку серед популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

Це перша пісня з її нового альбому, який вийде восени.

“Хартбіт” – танцювальний та дуже чуттєвий трек, наповнений найвідвертішими жіночими почуттями: від авторського тексту – до відео від української режисерки зі світовим ім'ям Таню Муіньо”, - йдеться в описі до відео.

Кліп на пісню вже переглянули понад пів мільйона разів.

Фіналістка національного відбору до Євробачення-2024 співачка Skyller (Валерія Кудрявець) записала спільний трек з виконавцем Agape (Артур Дрогобицький).

Пісня називається “Люби мене”.

Композиція потрапила до трендових пісень цього тижня на Youtube.

Перші дві композиції у сьогоднішній обірці також увійшли до топ-10 українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Інший фіналіст нацвідбору до Євробачення-2024 Yaktak випустив пісню, яку присвятив грі збірній України на Євро-2024.

Композиція називається “Ми йдемо”.

“Все своє життя я дуже люблю футбол. Пам'ятаю, як ми грали просто всюди – на асфальті, на траві, десь в полі, розставляючи ворота з кепок. Пам'ятаю, як мріяв колись, щоб на стадіоні перед матчем співали мій трек. Надихнувшись цим вайбом і створилася ця пісня.

Сьогодні наша збірна зіграє перший матч на Євро 2024, і я вірю, що цей трек зможе об'єднати та надихнути всіх наших людей, бо ця пісня не тільки про футбол, про спорт – вона ще й про постійні випробування, про боротьбу та про наше життя”, - написав співак в описі до пісні.

Нажаль першу гру проти Румунії збірна України програла з рахунком 0:3. В другому матчі українці здобули перемогу на Словаччиною 2:1.

В третьому турі, в якому буде вирішуватися доля путівок в плей-офф, українці зіграють проти Бельгії.

Київський музичний театр Schmalgauzen цього тижня представив нову композицію “Порцелянові очі”, яка вже встигла стати хітом у Тік-Ток.

Відео на пісню зібрало 50 тисяч переглядів.

Нагадаємо, шо театрально-музичний гурт створили створили у 2020 році в університеті імені Карпенка-Карого. Schmalgauzen – це не лише Влад, Міша, Кирило, Рома, Женя й Жора, які виходять на сцену, а також режисер гурту Андрій і директор гурту Валентин. Разом вони створили програми «Твій Віль» (за мотивами творів Августа Стріндберга й Томаса Манна), Avgusto&Gustav (за мотивами творів Роберта Вальзера) і Silence to Silence (за мотивами творів Семюеля Бекета).

Як пише видання village.com.ua, манеру гурту часто називають андеграундною, але режисер каже: Schmalgauzen не хочуть бути андеграундом і «готові підлаштовуватися, не зраджуючи собі».

Ostrovskyi – молодий український блогер і співак, який розпочав свою кар'єру під час повномасштабного вторгнення.

Дебютну пісню "Моя" артист написав у бомбосховищі.

Цього тижня Ostrovskyi разом з NK (Настя Каменських) представив пісню “Гріхи”.

«Гріхи» — це пристрасна історія про сповідь і прощення.

Занурюючись у нові почуття, головний герой відверто розповідає обраниці про свої гріхи, визнаючи помилки та прагнучи звільнитися від тягаря минулого. У відповідь на його сповідь кохана відпускає його гріхи, дозволяючи їм обом рухатися вперед. Минулі стосунки та старі переживання поступово розчиняються, залишаючи місце для нової історії. Герої пісні забувають страхи й віддаються одне одному”, - йдеться в описі до пісні.

Ще одну трендову пісню цього тижня написав Міша Аверін для виконавця Mose (Мойсей Хорава).

Трек називається “Хуліганка”.

Трек вже зібрав майже сто тисяч переглядів на Youtube.

Dobryva — електро-поп гурт з Києва. Учасники дуету — вокаліст Едгар Єнокян, який пише тексти та Євген Дзюба, який відповідає за музику та зведення.

Перший спільний трек випустили у 2021 році, але тоді музиканти ще не були дуетом. Згодом об'єдналися у Dobryva. В 2022 році сайт “Є” ye.ua писав про їх пісню “Після війни”.

Цього тижня гурт випустив міні-альбом “Музика - мій дім”, а композиція “Настане останній” увійшла до рейтингу Shazam в Україні.

Гурт KAZKA та репер і тіктокер Tricky Nicki, які мають загалом понад мільярд прослуховувань, об'єднали свої таланти й створили спільний трек "Не та Любов”.

Фронтвумен гурту Саша Заріцька та Tricky Nicki познайомилися на фестивалі 2 роки тому й з того часу запланували колаборацію.

Результатом їхньої співпраці стала відверта пісня про нерозділене кохання та щирі переживання.

“Ми знаємо, як боляче буває у стосунках, тому віримо, що "Не та любов" знайде відгук у серцях багатьох людей, які пережили подібний досвід. Ця пісня має стати нагадуванням про те, як важливо бути чесним із собою та іншими", - поділився Tricky Nicki, пише meta.ua.

Sadsvit (Богдан Розвадовський) презентував пісню “Той, хто пісню грав”.

Ще до презентації композиція стала трендовою у Тік-Ток, а сам виконавець створив під нею понад двадцять відео.

Цього тижня рок-виконавиця Alice Change презентувала трек “Я знову все зіпсувала”.

“Два роки тому я випустила трек «Але це після перемоги», який написала для хлопця, якого чекала з армії. Рік тому він приїхав додому, подарував мені квіти та заявив, що більше мене не любить. І тоді буквально за 10 хвилин народилася ця пісня-сиквел, бо саме так я проживаю емоції. Музичне відео ми зняли в тому ж самому місці, де знімався і кліп на перший трек, ну і загалом можете знайти тут багато відсилок. Сподіваюсь, вам сподобається, хоч усе це і дуже сумно”, - розповіла співачка.

Проєкт “Хейтспіч” представив черговий трек з нового альбому.

Пісня називається “Наш дім горить” і присвячена тим емоціям, які багато хто з української молоді зараз переживає.

Рок-гурт Omana презентувала пісню “Журлива”.

Музиканти розповідають, що на написання пісні їх надихнув документальний фільм "Спалах. Новий український фолк", знятий у 2021 році. Під час перегляду лідер гурту Олексій Богомольний загорівся зробити пісню, яка б мала у собі щось від Володимира Івасюка, але разом з тим і вайб Кріса Корнелла (Soundgarden, Audioslave).

“Ми записали пісню "Журлива" разом з альбомом "Крізь Пітьму" ще в 2023 році, але вирішили випустити окремо пізніше, оскільки вона дуже виділялася і заслуговувала на окрему увагу.

Над анімованим відео Богомольний працював разом з Нікою Назаренко протягом 5 місяців. Це розповідь про подорож у багатство внутрішнього світу й уяви. Ми завжди стараємося підзаряджати людей у важкі часи, а цього разу ще хочемо донести, що в сумні та сірі дні також можна зловити яскраві думки та ідеї”, - розповіли музиканти.

Виконавець Drevo презентував трек “Шкереберть”.

“Одного ранку, я прокинувся , і не знав який сьогодні день. Так у мене бувало в дитинстві , коли ми проживали безтурботні часи. Проте, зараз я вже навіть не підліток, і життя зовсім не безтурботне. У моїй країні люди живуть в страшні часи. Але ми вміємо підтримувати настрій, ми знаємо шо треба веселитися . Пісня про те що, байдуже який сьогодні день. Усе шкереберть, значить так треба , йдемо далі”, - зазначає автор.

Учасник гурту Ціна Ритму Аппекс представив трек «Люмінісцент». Це перший сингл з майбутнього альбому «СННТК», який репер анонсував на 16 липня.

«Цей альбом буде дуже брейковим, матиме швидкі біти та збивочки. Я також додав трохи хаусного звучання, тріп-хопу. Реп в цій роботі виступає одним з інструментів та способів подачі інформації, доповнює стилістичний брейк-хоп», – розповів Аппекс виданню rap.ua.

Гурт “Твій зайчик пише” презентував трек “Дві хвилини щастя”.

Лідер гурту “Твій зайчик пише” Андрій Басун родом з Хмельницької області, але зараз мешкає у Львові.

Наприкінці 2023 року сайт “Є” ye.ua писав про дебютний міні-альбом гурту.

І ось новий трек - "Дві хвилини щастя".

“Ти загадкова, ніби я й тебе не знав
Де на тобі знайти місце, яке я би не кохав?”, - саме так гурт презентував нову композицію.

Проект ADAM заснований Михайлом Клименком.

Зауважимо, що музою гурту ADAM Михайло називає свою дружину Сашу Норову, яку ви можете побачити у відео. Саме їй музикант присвячує всі свої чуттєві пісні про кохання.

Нова пісня називається “Ти мій рок-н-рол”.


Панк-музикант, лідер гурту “Вурдалак” Юрій Вольф представив пісню “Кредо байкера”.

Це трек для тих, хто не уявляє свого життя без мотоциклу.

Ексвокалістка гурту гурту The feels Аня Ліпатова представила другий свій сольний трек.

Композиція називається “Сум'яття”.

Одеський гурт Casa Ukrania та учасник Zwyntar Дівуар переспівали трек люксембурзького неофольк-виконавця Rome. Текст українською адаптувала Ната Гриценко.

У запису пісні взяв участь пресофіцер 72-ї омбр імені Чорних Запорожців Арменій Приліпка.

Композиція називається Uropia o Morte.

Співачка Галина Капріян-Рудик, відома під псевдонімом Amelika Ocean, була учасницею музичного шоу "Голос країни 10" у команді Дана Балана. Після початку повномасштабного російського вторгнення Amelika Ocean випустила пісню "Не брати, а кати", яка стала одним з гімнів українського супротиву.

Цього тижня співачка випустила пісню “Скоро все мине”.

“Ця пісня була написана й записана кілька років назад. Але лише зараз вона набула для мене правильного значення. Сьогодні, для мене це історія роз‘єднаних війною сімей. І, маю надію, кожен з нас, незважаючи на особисті обставини, болить і переживає за рідних по Вітчизні людей”, - зазначила виконавиця.

Київський музичний проєкт Kava Tsikava презентував пісню “Твої очі”.

“В кожного з нас в житті є людина очі якої ти запам'ятаєш на все життя, погляд який зводив тебе з розуму і ці очі ти дуже часто намагаєшся шукати серед людей, яких ти зустрічаєш на своєму шляху, щоб знову відчути ту любов”, - йдеться в описі до пісні.

Виконавці Laang та Поживна цінність записали трек “Повернути час назад”.

Трек передає те, як життя змінюється і потуги головного героя повернути час назад.

Гурт “Зарисовка” Богдана Войцеховського до Дня Музики українізував свій старий трек “Растафарай”.

Тепер на одну україномовну композицію в стилі реггі стало більше.

Два репера Фир та Tof записали трек Blanc.

SPOKUSY — це проєкт відомого в українській неформальній тусовці Ігора Черепанова, фронтмена метал-гурту ANGIAZMA, організатора численних столичних рок-вечірок та арт-директора декількох клубів та Алекса Дарієна — вокаліста багатьох українських гуртів.

Цього тижня музикант записав трек “Меланхолія”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую