ye-logo.v1.2

«Дивень» збирає друзів!

Культура 2556

З 25 по 29 жовтня у Хмельницькому проходитиме міжнародний фестиваль лялькового мистецтва «Дивень», на який з'їдуться колективи з усіх куточків України та з-за кордону.

Цьогоріч, аби здивувати маленьких глядачів та дорослих поціновувачів лялькового мистецтва, організатори фестивалю готувалися заздалегідь. А тому запросили найвідоміші театри ляльок як України, так і Росії, Польші, Литви. Аби продемонструвати високохудожню сценічну культуру, звісно ж, відібрали найкращі постановки відомих у театральних колах режисерів — метрів лялькового мистецтва. Тож справді буде на що подивитися.
Директор лялькового театру Алла Пундік зізнається, що головна мета фестивалю – представити нові форми лялькового театру, які все частіше виходять за рамки традиційного уявлення про цю форму мистецтва. “Допоки буде існувати театр, він буде постійно змінюватися, вишуковуватиме нові форми втілення ідей, – каже Алла Казимирівна. – Адже лялькар — не лише людина, місце котрої за традиційною ширмою. У стрімкому вихорі сучасних експериментів актори завжди мчать уперед, аби дивувати і ще раз дивувати глядачів».
Родзинкою цьогорічного фестивалю лялькового мистецтва стане ще й те, що він виконуватиме місію творчої лабораторії, де артисти різних театрів зможуть «звірити» свої творчі годинники, запозичити щось нове для себе, посперечатися, набратися досвіду та простежити нові тенденції в розвитку лялькового мистецтва.
Щоб лялькові вистави змогло подивитися якомога більше глядачів, їх демонструватимуть в приміщенні академічного лялькового театру та Хмельницькому міському будинку культури.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую