ye-logo.v1.2

Британець Том Морріс «взяв» хмельничан простотою

Культура 2433

Нещодавно у монотеатрі «Кут» відбувся акустичний вечір британського музиканта Тома Морріса. У Західній Європі він відомий, в першу чергу, як засновник та незмінний лідер пост-рок гурту «Her Name Is Calla». Але до України артист завітав з презентацією свого сольного проекту.

«Кут» вже давно не бачив такого аншлагу. Невеличкий зал був переповнений людом, серед якого, звісно, більшість представниці прекрасної статі. Серед тих, хто прийшов послухати британця, в основному, молоді музиканти та меломани, які того вечора стовідсотково отримали вибух морального задоволення.
Том Морріс з'явився на сцені дуже скромно і так само тримався протягом півтори години, поки тривав його міні-сольник. Але щойно його пальці торкнулися струн, зал зачаровано затамував подих. Просто гітара і просто вокал, але так ефектно і так по-справжньому! Здебільшого Том виконував інтимну лірику, яку написав протягом десяти останніх років. Його композиції – глибокі, меланхолійні, романтичні, якраз під весняний настрій.
«Вся моя творчість – автобіографічна, – каже співак. – Часом трапляються сумні моменти і багато пісень пішло саме від них. Але зараз у мене дуже щасливе життя, і я радий знаходитися тут. За останній неповний рік — це вже мій третій візит до України».
Виявляється, що на нашу землю британця вабить не лише популяризація своєї творчості, але й кохання – столична «фотографиня», із якою він познайомився на фестивалі в Бельгії. «Почуття на відстані, — зізнається Том, — це дуже складно». Але зараз закохані разом, дівчина навіть супроводжує його в турі. Про їх любов за сотні кілометрів він розповів у своїй пісні «Golden hawk too far away».
Хмельничанин Олександр Нестерук каже, що виступ британського музиканта був дуже атмосферним. «Навіть не можу з чимось порівняти. Все пройшло настільки гармонійно і чудово», — ділиться він враженнями. Інша городянка Оксана Радовелюк також вийшла з залу переповнена емоціями. «Мені пощастило побувати на виступі «Her Name Is Calla» у Львові. Відтоді я закохалася в музику хлопців. І сьогоднішній сольник Тома — це також добряча доза музичних наркотиків».

Автор Анастасія БОНДАР.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую