ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському національному університеті пройшла олімпіада з російської мови та літератури

Культура 3153

Олімпіада проводилася Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України за підтримки Посольства Російської Федерації в Україну, Хмельницького обласного російського культурного центру, Російської громади м. Кам'янець-Подільського, профкому студентів, аспірантів і докторантів Кам'янець-Подільсько

В олімпіаді взяло участь 45студентов 2-4 курсів, які представляли 28 вищих навчальних закладів України. До складу незалежного журі увійшли доценти та професори Інституту мовознавства Академії наук України, Донецького національного університету, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, Горлівського державного педагогічного університету, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Київського слов'янського університету.
28 березня в конференц-залі університету відбулося урочисте відкриття олімпіади накотором з вітальним словом до її учасникам обратісяпредседатель оргкомітету, проректор з наукової роботи КПНУ, доктор філологічних наук, професор Кеба А.В.. Генеральний консул РФ у м. ЛьвовеАстахов О.Ю. Було також зачитано вітальний лист Народного депутата України, голови Ради Всеукраїнського правозахисного громадського руху "Російськомовна Україна", голови Всеукраїнської координаційної ради організацій російських співвітчизників.
Потім учасники олімпіади приступили до виконання завдань по російській літературі російській мові, захист яких відбулася на наступний день.
Генеральний консул РФ Астахов О.Ю. і Консул-радник Басинський В. В. після відкриття олімпіади були запрошені міський Російською громадою - голова Сотникова Н.М. - В міську гімназію на Реквієм, присвячений 68-й річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Перед ветеранами - членами російської громади - виступили учні гімназії та активісти Кам'янець-Подільського молодіжного історичного товариства - керівник - І.В. Данилов. У гімназійному Музеї визволення Кам'янець-Подільського була розгорнута експозиція «Екіпіровка та озброєння солдатів-піхотинців Великої вітчизняної війни», підготовлена ??військовим історичним суспільством - колективним членом російської громади.
29 березня після захисту наукових робіт учасники олімпіади відвідали концерт органної музики в кафедральному костьолі св. ап. Петра і Павла, здійснили пішохідну екскурсію по Старому місту Кам'янець-Подільському.
О 17.30 в конференц-залі університету відбулося підведення підсумків ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з російської мови та літератури. Голова оргкомітету Кеба А.В. сердечно привітав призерів і всіх учасників олімпіади, які виявили глибокі знання і творчий підхід в захисті своїх робіт.
Дипломом за перше місце була нагороджена Бабаніна Ганна, студентка Запорізького національного університету; дипломом за друге місце були нагороджені Костіна-Коссанеллі Ольга, студентка Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та Чорнобрива Вікторія, студентка Кам'янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнко; дипломом за третє місце були нагороджені Дмитрієва Наталія, студентка Донецького національного університету та Подолянчук Вікторія, студентка Бердянського державного педагогічного університету. Нагородження провів завідувач кафедрою слов'янської філології і загального мовознавства, кандидат філологічних наук, доцент Абрамович С.Д
Генеральне консульство РФ також нагородило переможницю Всеукраїнської олімпіади Бабанін Анну дипломом, дає право на вступ до аспірантури в Росії. Дипломами та грамотами консульства були також відзначені ще 11 студентів. За дорученням Генерального консула Астахова О.Ю. нагородження провели голова Хмельницького обласного російського культурного центру Сирчін Б.А. та голова Кам'янець-Подільської російської громада Сотникова Н.М.
Всі учасники олімпіади, члени журі та апеляційної комісії були нагороджені цінними подарунками.
З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся голова Хмельницького товариства російської культури «РУСЬ» Трояновський С.Н.
Виступив із заключним словом Кеба. А В. ще раз привітав усіх учасників олімпіади, подякував членам журі за творчу роботу і висловив сподівання, що наступна Всеукраїнська студентська олімпіада з російської мови та літератури також пройде в стінах Національного університету ім. І.Огієнко. 

http://hmelnyckiy.com/

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую