ye-logo.v1.2

В Хмельницькому триває підготовка до Другого ДЖАЗ-ФОРУМу

Культура 2746

7-8 квітня в монотеатрі “КУТ” - “ІІ JAZZ-forum”. Це музичні практики та спілкування навколо джазової музики. Спілкування, що повинне вивести музиканта та слухача за рамки банального споживацького обміну на більш творчі ступені взаємодії.

Джазовий форум у “Куті” - це майстер-класи з джазових технік, лекції з теорії та історії джазу та, врешті-решт, жива музика. Форум запрошує музикантів та меломанів, закоханих у джаз, зацікавлених у становленні джазової музики в Хмельницькому та просто в культурному розвитку нашого міста!  Денис Панкратов говорить, що цього року "все дійство буде фільмуватись і зрештою перейде в площину відеофільму. То буде фільм-концерт." 

Кажуть, що музика буває двох типів, і вже від себе додамо - така, яка дарує пригодницьке слухання і така, яка його не дарує. Якщо музика слугує для заповнення тиші, для створення комфорту, якщо вона переконує слухача, що він гарний, крутий і все буде добре - то це музика не пригодницька. Якщо ж вона запрошує нас у подорож, в нові і не бачені раніше місця, дарує неочікувані враження і нові думки, то це вона - пригодницька музика. Саме про таку  музику йтиметься в медіа-лекції "Про український пригодницький джаз". Для слухачів сміливих вухом. 
Медіа-лекція "Про український пригодницький джаз" - перша спроба огляду українського експериментального джазу та імпровізаційної музики відбудеться сьомого квітня. Лектор  Михайло Федор.  

День перший: 15.00 — Михайло Федор (м. Ужгород), ведучий радіо-програми "Інший звук" на хвилі “Тиса ФМ”; 16.30 - майстер клас по джазовим технікам гри на саксофоні від Євгенія Абіна (м. Харків); 18.00 - виступ джазового квінтету Ольги Лукачової. День другий: 16.00 - Роман Філоненко та Олександр Горбатенко (м. Харків) - гітарний дует, який грає в стилі джаз-мануш (або джипсі джаз), проведуть майстер-клас по гітарній техніці та виступлять на сцені “Кута”; 19.00 - “Lviv Jazz Trio”

 Нагадаємо, що 7 та 8 квітня, у Хмельницькому міському монотеатрі Кут відбудеться непересічне музичне дійство, під назвою "ДРУГИЙ ДЖАЗ-ФОРУМ у монотеатрі КУТ"

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую