ye-logo.v1.2

Львівські майстри привезли до Хмельницького великодню виставку

Культура 3812
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Розташувалися вироби народних майстрів та художників-аматорів зі всієї Львівщини у “Галереї на Проскурівській”, що в центрі міста.

Розмаїття робіт вражає: тут вам і вишиті різними техніками та писані олійними фарбами картини, і ляльки-мотанки, що водять хороводи, і дзвіночки з глини, і вишиті рушники та серветки, і вироби з бісеру, соломи та дерева тощо.
Як зазначив керівник Львівського обласного центру народної творчості Михайло Бондар, який відкривав експозицію, на виставці представлені твори реалістичного та давнього сакрально-космологічного стилів. “Великдень в українців містить певний дуалізм, адже християнське свято наклалося на давнє свято весни, яке відзначали наші предки задовго до християнських часів. Ці речі вони завжди зображували на писанках, на кожній з яких розміщували особливі знаки, в які вкладали певний зміст, - каже пан Михайло. - Мені до вподоби ляльки-травомотанки та тевтони з бісеру, які вражають своєю колористикою та розмаїттям візерунків”.
Великодня виставка творчих робіт народних майстрів та художників-аматорів з Львівської області триватиме до 20 квітня, коли й відбудеться її урочисте закриття. Планується, що тоді до Хмельницького завітають усі майстри, роботи яких оселилися в “Галереї на Проскурівській”. Після закриття виставки буде нагода придбати у народних умільців речі, які припали вам до душі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую