ye-logo.v1.2

Храм Різдва Пресвятої Богородиці відзначив ювілей

Культура 3496
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Днями найдавнішій кам'яній споруді Хмельницького виповнилося 175 років

З цієї нагоди в музеї історії міста відкрилася виставка. За словами отця Олександра, секретаря єпархії Хмельницької православної церкви, вона має місіонерське значення, адже за кожним знімком — місяці важкої праці музейників задля відтворення церковного життя, де кожен знайде для себе підтвердження впливу православної духовності “Храм переживав різні часи: був музеєм атеїзму, мало не став планетарієм. Однак, незважаючи на це, збереглося чимало церковних речей тих часів”, - зазначив отець Олександр.
Як зазначив настоятель храму архімандрит Пахомій, який завітав на відкриття, 175 років - це мізерний термін в порівнянні з тим, що християнство існує на Поділлі з XVI- XVII століття. “Храм, спочатку з дерева, був зведений у 1822 році. Однак під час пожежі він згорів. Тому постала необхідність звести інший, але вже з каменю, - каже отець Пахомій. - Вважаю, це своєрідна візитна картка нашого міста. Храм будується з храму серця, душі та розуму, що разом складають храм життя. Там, де є спілкування з Богом, завжди присутнє добро, радість, відданість. А музей, що пов'язаний із церквою, - це велика святиня”.
До слова, подивитися історію храму у фото можна буде протягом місяця у музеї історії міста Хмельницького (вулиця Проскурівська, 30).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую