ye-logo.v1.2

Книжкова столиця України запрошує на гостину

Культура 2496

З 13-16 вересня шанувальники слова, української книги зберуться на черговий вже 19-й, Львівський міжнародний книжковий ярмарок.

З кожним роком Форум видавців набирає обертів. Дев’ятнадцять років поспіль він об’єднує людей, котрі люблять та шанують книгу, рідну мову. В рамках форуму започатковано безліч літературно-мистецьких акцій: презентації видавництв і авторів, літературні читання і автограф-сесії, дискусії, виставки, спецпроекти. З 1997 року в окрему частину програми книжкового ярмарку виділився літературний фестиваль, який перетворився на один із найбільших подібних зібрань Європи і нині об’єднує понад 150 письменників, поетів, митців, перекладачів, інтелектуалів із України та 16-ти країн світу. Програма фестивалю передбачає близько 100 акцій, мета яких – знайомство із культурними традиціями та сучасними авторами різних країн, актуальними тенденціями світового літературного процесу. Серед них серія акцій, присвячених до 120-річчя від дня народження та 70-річчя трагічної загибелі Бруно Шульца, культового письменника та художника із Дрогобича. Окрім того, відбудуться дискусії, присвячені творчості та постаті Шульца. Особливою популярністю серед молодих шанувальників поетичного слова і сучасної музики користується акція «Ніч поезії та музики non-stop». Цього року в ній візьмуть участь понад 30 поетів з України, Росії, Польщі, Сербії, Латвії, Австрії, Норвегії, ПАР, Канади, США, Австралії та Хорватії. Акція відбудеться в ніч із 15 на 16 вересня. У фестивалі традиційно беруть участь найвідоміші українські письменники: Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Віктор Неборак, Ірен Роздобудько, Світлана Поваляєва, Тарас Прохасько, Таня Малярчук, Лариса Денисенко, Наталка Сняданко, Сергій Жадан, Ірена Карпа та багато інших. Поціновувачі слова на вересневому святі книги стовідсотково отримають можливість задовольнити свою цікавість і насолодитися спілкуванням. 

Коментарі:

Адміністратор 27.08.2012 14:00

Олег, дякуємо - виправлено.

Олег 27.08.2012 13:31

дуже пічально шо вспомнили Покальчука, ну те, шо він приїде на Форум Видавців. Воно канєшно нічого... це харашо шо його помнят, але він же помер 10 вересня 2008 року. Вот ссилочка на Вікіпєдію http://uk.wikipedia.org/wiki/Покальчук_Юрій_Володимирович там даже фото його могилки є. :((((((((

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую