ye-logo.v1.2

Читаємо та навчаємося, весело граючись

Культура 3653
Фото: автора

На 19-у Форумі видавців було цікаво не лише дорослим. Справжнє театралізоване свято приготувало для дітей австрійське видавництво у Львові «Джей Джей Агенція ГМБХ», яке видає класику дитячої австрійської літератури трьома мовами: українською, російською та німецькою.

Видавці прагнуть познайомити якомога більше дітей з цими виданнями і сподіваються, що книжки австрійських авторів сподобаються українським дітям.
14 вересня 2012 року в рамках Форуму відбулася презентація нового видання для малечі «Сьогодні спати вчасно я лягаю» за участі автора книги, відомої австрійської письменниці Зузи Геммерле. Перед дітьми виступив аташе з питань культури Австрійського посольства Якуб Форст-Баталья і наголосив, що культура не залежить від віку, вона завжди важлива, а щоб бути культурною, освіченою людиною, потрібно багато читати. Зуза Геммерле розповіла дітям, що вона раніше була вчителькою, але дуже любила писати різні історії. Спочатку вона писала для своїх дітей, а їх у неї трійко, потім почала писати для усіх дітлахів. Зуза - одна з найулюбленіших дитячих авторів в Австрії. Вона вже видала 70 книжок, які перекладені 14 мовами. «Я пишу для маленьких діток», - каже вона. Отож книжка «Сьогодні спати вчасно я лягаю» призначена для малюків від трьох до шести років, котрі тільки-но починають знайомитися з дорослим світом та навчаються спілкуватися зі своїми батьками та ровесниками. Допомагали дитячій письменниці встановити контакт з дітками перших-других класів зі львівських шкіл №№ 3,9 веселий клоун Тім-Тім (актор театру маріонеток Вадим Кожевніков) із своїм тигром і курочкою та перекладачка. І хоча Зуза Геммерлі читала уривки з книжки німецькою, але так артистично, що діти, здавалося, усе зрозуміли і без перекладу.
Крім того, школярики познайомилися ще з одною дитячою книжкою австрійської письменниці Ульріке Мочіуніг «У пошуках щастя».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую