ye-logo.v1.2

«Соковите шоу та перчені емоції»

Культура 3332

У львівському театрі «Воскресіння» в рамках 19-го Форуму видавців відбулася Ніч еротичної поезії. Від двогодинного читання брутальних, лірико-еротичних, а часом і сороміцьких віршів публіка отримала справжнє неабияке задоволення.

Цьогоріч на захід завітали як нові поети, так і ті, що бувають тут щороку. Під голосовий акомпанемент та звуки дримби, вбрана у національний гуцульський одяг, романтичні рядки зачитувала Русана Остапович. Свої вірші авторка з Івано-Франківська називає «зітканими із неба і з перетинок наших душ». Щедро та експресивно поділилася особистим киянка Ірина Шувалова, найцікавіша постмодернова авторка-міфопоетка, як часто її називають. Доєдналась до своїх колег з порцією відвертої, норовливої жіночої поезії українською та російською мовами і Олена Заславська з Луганська
Найбільш бурхливими оплесками зал зустрічав Юрка Винничука, справжнього майстра іронії й еротики. Однак замість збудження від його поезії, публіка сміялася до сліз. Ніжно, зачаровуючим та загадковим тоном зачитувала рядки Келя Ликеренко, молода поетеса з Києва. Та справжній феєрверк епатажу влаштувала на сцені Леся Мудрак. До речі, це перша в Україні поетеса, яка захистила дисертацію на геть не цнотливу тему – «Еротична лірика: жанрова специфіка та ідіостилі». «Виступи Лесі – це завжди відвертий еротичний голос, соковите шоу та перчені емоції», - зізналася одна із глядачок, львів’янка Дзвенислава Басараб. А от сама Леся пояснила: «Коли ти виходиш на сцену, ти маєш повністю оголитися перед читачем-слухачем. Отоді він зрозуміє твою абсолютну відкритість та відчує естетику від еротичної поезії». Запрошеним гостем та модератором події був Дмитро Лазуткін. Прихильники Дмитра того вечора пізнали свого кумира в іншій іпостасі: він не лише найвідоміший футбольний коментатор, а ще й секс-символ сучасної української літератури. Зі «свіжою» добіркою еротики шанувальники подібного жанру зможуть познайомитися в альманасі «Ніч еротичної поезії non-stop», куди увійшли твори усіх присутніх на дійстві. До слова, це вже друга книга, яка виходить у рамках Форуму видавців. Надрукована збірка у видавництві «Зелений пес», а проілюструвала малюнками з оригінальної серії «Українська камасутра» Тетяни Шевченко.

Юлія БЕЛКОТ.
Фото автора.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую