ye-logo.v1.2

Перший парковий – перший у всьому

6407
Перший Парковий
Перший Парковий

Для хмельничан не є новиною той факт, що кожного року кількість жителів міста збільшується принаймні на півтори тисячі. Саме тому забудова міста проходить в інтенсивному темпі, а до освоєних територій постійно додаються нові. Так, нещодавно Хмельницький поповнився новими мікрорайонами Дивокрай та Об

 Ще одним з нових мікрорайонів, передбачених генеральним планом розвитку міста, що буде розташовуватись між вулицею Панаса Мирного та Старокостянтинівським шосе (по сусідству з Озерною), стане Перший парковий. Таку офіційну назву новий мікрорайон отримав не випадково. Його візитною карткою стане чистота природи і повітря. У Першому парковому надалі не передбачено розміщення виробничих чи промислових споруд, тут буде лише житлова забудова та інфраструктурні об’єкти. Принаймні п'ята частина від площі мікрорайону буде відведена під зелені насадження – парки та затишні сквери. Що в свою чергу слугуватиме не лише окрасою району, а й місцем для регулярного та приємного відпочинку його жителів на природі.
Перший парковий – це взірцевий приклад виваженого та комплексного підходу до розвитку території міста з урахуванням усіх потреб майбутніх мешканців, поєднанням практичності і краси. Можна з упевненістю стверджувати, що проект витримано у дусі європейських традицій забудови невеликих міст.
Продумане зонування території дозволяє збільшити внутрішні подвір’я житлових будівель; тоді як високоповерхова будівля займає лише незначну територію, серед житлових споруд у новому мікрорайоні переважають 4-х та 5-ти поверхові будинки й котеджі.
Особливу увагу у Першому парковому буде приділено питанням розвитку інфраструктури та транспортного сполучення, адже саме ці моменти хвилюють усіх без винятку охочих придбати нове комфортабельне житло. Крім закладів харчування, магазинів та аптек у мікрорайоні для мешканців радо відчинять свої двері центри дошкільної освіти, навчальні заклади різних ступенів, спортивні майданчики, спеціально облаштовані футбольні та волейбольні поля. Будівництво зазначених об’єктів розпочинається вже на початкових етапах забудови мікрорайону, тож перші мешканці вже матимуть змогу скористатись усіма наявними зручностями Першого паркового. Питання транспортного сполучення давно вирішене: заплановано запуск двох нових транспортних маршрутів, що поєднають мікрорайон з містом зі сторони Озерної та Старокостянтинівського шосе.
Сьогодні вже розпочато забудову західної частини Першого паркового. А поблизу вулиці Кармелюка повним ходом триває зведення житлового комплексу «Барви».
Однак по-справжньому відчути себе європейцем у Першому парковому дозволить інша забудова. Адже давно відомо, що у Європі надзвичайною популярністю користується тип житла під назвою «таун-хаус» (що дослівно перекладається як «міський будинок»). Такий тип є комплексом малоповерхових комфортабельних котеджів з власним входом, подвір’ям, місцем для паркування авто тощо. Важливим є і той факт, що будинки такого типу є дешевшими, ніж квартири, що і спричинило їх надзвичайну популярність на Заході.
Саме цю європейську традицію й буде втілено у східній частині Першого паркового мікрорайону. Квартал таун-хаусів – це справжня знахідка для тих, хто бажає отримати власне житло з гаражем та терасою за доступною ціною та назавжди забути про маленькі квартири та людні під’їзди. Власна двоповерхова домівка задовольнить потреби кожного. Майбутні власники зможуть перепланувати та обладнати житло на свій смак, до того ж матимуть змогу та право на користування додатковими сервісами у Першому Парковому. Так, до їхніх послуг буде додана цілодобова охорона території, послуги штатних електриків та сантехніків, прибирання території. Одним словом – усе для комфортного проживання у будинку своєї мрії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую