ye-logo.v1.2

Хмельницький "ожив": на майдан вийшло понад три сотні активістів...

Євромайдан 4936
Активно курс
Активно курс . Фото: Олександра Соленцова

... і це лише за даними правоохоронців. За даними ж активістів, їх було майже п'ять сотень.

Майже без партійної символіки, з гарячими промовами, молоддю і творчістю. 

Сьогодні, 24 литсопада, на майдан Незалежності, незважаючи на дощ, до дванадцятої години дня, люди підтягувалися хоч і повільно, але групами. Молодь організувала свою «тусовку» в парку, де організували зустріч «Я обираю ЄС».
Сквер ім. Т. Шевченка обрали не випадково, каже координотар акції Інна Корсун, бо саме тут зазвичай збираються люди, які прагнуть кращого життя. До того ж, у столиці акції теж стартували біля пам'ятника Т. Шевченку.
Молодь розмальовувала прапори, картини на європейську тематику, а після дванадцятої, організованою колоною, вирушили до майдану Незалежності.
Поки молодь підтягувалася, на площі збиралися хмельничани: представники громадских організації, політичних партій... щоб підтримати всеукраїнську безстрокову акцію «Євромайдан».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На відміну від минулих двох днів, сьогодні, 24 листопада, на майдані політичної символіки не було. Майже! Серед жовто-блакитних українських та синього – європейського прапорів, майорів лише один свободівський...


Промови та «гарячі» новини зі столиці повідомляв свободівець Олександр Симчишин. Позицію молоді озвучила координатор акції «Я обираю ЄС» Інна Корсун. Хмельницький бард Ігор Білий читав вірші, екс-нардеп Лев Бірюк згадував 90-ті роки, тодішній мадан та помаранчевий і переконував усіх, що Європа – це повага та толерантність, а митний союз – це диктатура.

Людно на майдані було години до сімнадцятої, а коли коли "усім миром" заспівали гумн, люди почали потроху розходитися. Але постіно на площі чергують майже сорок осіб.

"Хмельницький Євромайдан проходить з привкусом дерунів, принесених небайдужими мешканцями. Фото немає... Не встиг" - написав у ФБ Олег Черненко, один із тих, хто залишився на майдані до ночі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую