ye-logo.v1.2

Хмельницькі фельдшери також чергують на Євромайдані

Євромайдан 2259
Кореспондент
Фото: Кореспондент

За час Евромайдана тисячі українців запропонували центру Києва свої руки і мізки.

За подіями в країні мешканка Хмельницького Ірина Шевцова стежила з дому по телевізору, коли в ефірі онлайн- телеканалу hromadske.tv відомий лікар Ольга Богомолець повідомила , що Евромайдану не вистачає медиків , у тому числі і фельдшерів. Це було ввечері 8 грудня, а на наступний ранок Ірина уже була на майдані Незалежності. У складі мобільної групи медиків -волонтерів вона заступила на зміну.

У білому жилеті з червоним хрестом і накинутому поверх нього клейончатому синьому дощовику під сильним снігопадом Шевцова обходить мітингувальників із запитанням: “Як ваше самопочуття?”.

В руках у неї, як і у інших медиків, задіяних в мобільних групах, пластмасовий ящик для слюсарних інструментів, пристосований під медичний саквояж. У ньому все необхідне для надання першої медичної допомоги і мінімальний набір препаратів.

“Я думала, тут такі , як я фахівці не потрібні, - зізнається Ірина Шевцова. - Виявилося, потрібні, і дуже”.

У середньому до медиків щодня звертаються близько півтори тисячі людей. Симптоми різні - від перевтоми та легкої застуди до ознак інфаркту та отруєнь. Ірина Шевцова їхала з дому без жалю, хоча і залишила в Хмельницькому свою невелику приватну практику.

“Навіщо мені ці гроші , коли тут у Києві дітей б'ють?”, - пояснює свій порив хмельницький фельдшер.

Катерина Іванова, журнал «Кореспондент», №49

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую