ye-logo.v1.2

А ти записався у всеукраїнське об’єднання «Майдан»?

Євромайдан 3511
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Хмельничан агітують вступати до новоствореної організації.

Слідом за створенням всеукраїнського об’єднання «Майдан», у Хмельницькому відкрили обласне відділення.

«Вони говорять, що майдан нічого не дасть, люди змучені і розійдуться по святах, а ці троє пересваряться. Але не дочекаються», - запевнив народний депутат України від «Свободи» Ігор Сабій.

Відповідно до маніфесту ВО «Майдану», який був оголошений у Києві, на регіональні представництва організацій будуть покладені обов’язки громадського контролю за владою і підготовки суспільства для формування професіональних органів самоуправління. Також регіональні осередки інформуватимуть та координуватимуть своїх членів.

На Всеукраїнському рівні маніфестом передбачається звільнення заарештованих євромайданівців і всіх політв'язнів, відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, інших чиновників і співробітників міліції, винних у розгоні Євромайдану і побиття мирних протестуючих, ліквідація спецпідрозділу «Беркут» і заборона використання внутрішніх військ під час масових акцій протесту.

Також «Майдан» вимагатиме введення санкцій проти української влади у міжнародної громадськості і повернення «вкрадених українських грошей за кордону».

Крім того, одним із пунктів маніфесту є відставка уряду прем'єр-міністра Миколи Азарова та формування нової «проєвропейської» більшості у Верховній Раді, яка забезпечить законне проведення дострокових виборів президента і нардепів. Проєвропейська більшість має намір створити технічний уряд для досягнення зазначених цілей. ВО «Майдан» має намір створити спеціальну делегацію для переговорів з владою і створення нової Конституції України. Для підготовки нової Конституції маніфест закликає тимчасово перейти до старої, яка була скасована в 2004 році Віктором Януковичем.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую