ye-logo.v1.2

Мітингувальники Ядусі: Ви губернатор Хмельниччини чи Донеччини?

Євромайдан 3156
Фото: автора

Учасники мітингу, який сьогодні на 17.00 зібрався на головній площі Хмельницького, пікетують обласну державну адміністрацію.

Після тривалої перерви і паузи у мітингах на Євромайдані, які «скотилися» винятково до недільних Народних віче, хмельничани активізувалися.
«Після останніх подій: прийняття диктаторських законів, голосування депутатів «аби як» та сутичок на вулиці Грушевській у столиці, до нас на офіс партії, у намет Штабу національного спротиву на Майдані, сьогодні приходило чимало людей, які переконували, що потрібно виходити на мітинги, і вони готові стояти далі, аж поки не зміниться ситуація. Тому ми, представники штабу, й оголосили, що сьогодні проходитиме мітинг», – пояснив Олександр Симчишин.
Активісти ж зібравшись, вирішили не стояти просто без діла.
«Ми йдемо пікетувати обласну державну адміністрацію і вимагати від обласної влади нехай визначиться: вони з народом Хмельниччини, чи й далі сидітимуть у своїх кабінетах і вдаватимуть, що нічого не сталося», – заявили учасники Штабу національного спротиву.
За словами речника штабу Олексія Голеншина, близько двохсот учасників пікетують адмінприміщення.
«Люди вимагають справедливості. А конкретно у цьому випадку – щоб Василь Ядуха зробив хоча б мінімум із того, що може зробити: передав своєму керівництву, що Хмельничани вимагають відставки людини, яка не є їхнім президентом», – заявив Олексій Голеншин.
За його словами, серед іншого активісти вимагають, щоб Василь Степанович вийшов і не просто послухав, а почув людей, які вже другий місяць стоять і вимагають змін. Хмельничани стоять на Майданах, бо вимагають кращого життя, а влада робить вигляд, що нічого не відбувається. То нехай губернатор визначиться якою областю він керує Хмельницькою чи Донецькою?

«Ми навіть легенько відкрили вхідні двері до приміщення адміністрації, щоб краще було чути всередині, але жоден учасник не заходить всередину, бо у нас мирна акція, ми просто хочемо, щоб нас почули», – зазначають учасники акції.

Поки майданівці закликали обласних чиновників вийти до них, ті повиходили… але через бокові виходи – через громадську приймальню.


До речі, сьогодні Хмельницьку обласну державну адміністрацію пікетували тричі. Зранку, так би мовити, на сніданок, під стіни ОДА прийшли Дунаївчани з вимогою виконати рішення суду і зупинити шкідливе виробництво. До обіду з пікетом «Не будемо мовчати» прийшли журналісти, а «повечеряти принесли» активісти Майдану.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую