ye-logo.v1.2

Прокуратура Хмельницького: за причетність до загонів самооборони — кримінальна стаття

Євромайдан 3379
Фото: radiosvoboda.org

Та перспектива майбутнього ув'язнення терміном до десяти років.

“У засобах масової інформації з’являються повідомлення про утворення у регіонах формувань «загонів самооборони». Чинним законодавством забороняється створення на території України військових або інших збройних формувань, в тому числі так званих «загонів самооборони», адже жодним нормативним правовим актом це не визначено”, - коментує прес-секретар прокурора міста Хмельницького Тетяна Мацейко.

Прокуратура застерігає, що буде притягувати до кримінальної відповідальності керманичів та учасників загонів народної самооборони.

Довідково
Статті 260 Кримінального кодексу України: створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
Керівництво зазначеними формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи військової техніки - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую