ye-logo.v1.2

Беркут атакує столичний Майдан (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Євромайдан 3471
Фото: pravda.com.ua

Вулицю Грушевського, барикади на Інститутській атакує Беркут.

Станом на 16:08 вони прорвали ворота, які були побудовані раніше, і заходять всередину.
Крім того, Беркут прорвав Барикаду біля верхньої станції метро Хрещатик і почав стріляти, написала депутат Леся Оробець з посиланням на журналіста Дмитра Крикуна.
Наразі Беркут стоїть біля барикади на Хрещатику.

"Українська правда"

МВС і СБУ дали мітингувальникам час до 18:00 припинити "свавілля", пообіцявши, в іншому випадку, перейти до "жорстких" дій.

"Кореспондент"

Під час сьогоднішніх сутичок протестувальників з правоохоронцями постраждали близько 150 чоловік. Їх доставляють у Будинок профспілок, де розташовано Штаб національного опору.

"УНІАН"

Медики вийняли кулю з тіла одного бійця та зупиняють кровотечу іншому. Всього на цей момент постраждало 47 правоохоронців.

МВС

 Бійці внутрішніх військ оточують "Український дім" у Києві, який зайнято протестувальниками. На початку вулиці Трьохсвятительської і на Європейській площі зібралось кілька сотень бійців внутрішніх військ.
Водночас, бійці "Беркуту" пішли в атаку на мітингувальників біля Жовтневого палацу. Мітингувальники почали бігти до Майдану Незалежності.
Водомет, який стояв на вулиці Ольгинській, підігнали по Інститутській до Майдану.

"Українська правда", "УНІАН"

Беркут згори з Глобусу масово закидають коктейлями молотова намети на Майдані - очевидець.
"Українська правда"

Кілька десятків протестувальників через центральний вхід і ворота потрапили на територію КМДА. Бійців спецпідрозділу та тітушок там не виявилося. співробітників адміністрації також на місці немає.

За словами Миколи Кохановського, який очолює групу активістів, що зайшла у КМДА, у будівлі було близько 30 співробітників Державної служби охорони, яким дозволили покинути будівлю. Пожежу біля брами погасили.

Активісти побоюються, що у разі атаки Беркуту вони не зможуть обороняти Майдан, а будівля може стати гарним опорним пунктом. Зараз вони намагаються зв'язатися з лідерами Майдану, щоб вирішити, чи варто займати КМДА повторно.
"Українська правда"

На барикаді, що на вулиці Інститутській, біля верхнього входу до метро “Хрещатик”, лежить небіжчик. Перехожі звертають увагу і жахаються, а «Беркут» проходить і не звертає жодної уваги.

"УНІАН"

У київському метрополітені підтвердили закриття усіх станцій метро.
«За розпорядженням адміністрації КП "Київметрополітен" станції було перекрито. Головна причина закриття – це події, які зараз розгортаються у центрі», - повідомила начальник прес-служби лінійного відділу метро Наталія Сторожик.

ТСН

Трупи чоловіка та жінки знайшли на вулиці Інститутській.

Фото Мирослави Ганущак з Фейсбук

«Ми звертаємося з закликом до всіх активістам зосередитися на Майдані і стати на захист барикад», - закликав член Ради ВО "Майдан" Ігор Жданов.

Він також звернувся до киян та всіх українців із закликом приєднуватися до захисників Майдану.
«Влада може піти на силовий сценарій, і вона повинна отримати відсіч», - підкреслив Жданов.
Зі сцени Майдану почали читати молитву. Мітингувальників закликали збиратися біля Головпоштамту.
УНІАН

Десятки поранених силовиків і протестуючих залишаються на Інститутській після прориву першої барикади.
Поранені перебувають просто на тротуарах. Медики надають їм першу медичну допомогу. В основному у постраждалих поранення голови.
Разом з тим, загін правоохоронців у кількості близько 300 осіб вишикувався на Інститутській і б'ють кийками в щити у відповідь на заклики протестуючих не застосовувати силу.
Біля виходу з ст.м.Крещатік на Інститутській згоріли намети опозиції.
"Українська правда", "Інтерфакс-Україна"

 Над майданом Незалежності в Києві пролетіли два реактивні літаки, ймовірно військові. Літаки пройшли досить високо. Згодом трохи осторонь пролетів також один гвинтовий літак.
"Інтерфакс-Україна"

Кількадесят учасників Правого сектора і представники Штабу національного спротиву повернули контроль над приміщенням Івано-Франківської ОДА. Міліція опору не чинила. Працівники адміністрації покинули будівлю.

"Галицький кореспондент"

У Львові калатають дзвони практично всіх церков у центрі. Носяться машини з плакатами - загальна мобілізація на Київ. Оголошено про поновлення блокування частин ВВ і "Беркута".
Журналіст Вахтанг Кіпіані, Фейсбук

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую