ye-logo.v1.2

У Хмельницькому Путіна порівняли із дияволом (ФОТО, ВІДЕО)

Євромайдан 5546

А священнослужителі заявили про готовність дістати свої військові квитки.

Попри будній день та робочий час, тисячі хмельничани сьогодні, 3 березня, вийшли на майдан Незалежності у Хмельницькому. Мета у всіх була єдина — засудити військову інтервенцію Росії та підтримати кримчан і українських солдат у Криму.

“Ми знову вийшли на головну площу області, щоб ще раз сказати “Ні” цій агресії. Ніхто не міг, навіть, уявити, що у 21-у столітті братній, як раніше казали, народ оголошуватиме нам війну. Від імені громади міста хочу звернутися до західних країн, які брали на себе велике зобов'язання гарантувати нам суверенітет і незмінність кордонів, коли ми віддавали ядерну зброю. Ми вимагаємо адекватних дій, адже вони також несуть відповідальність”, - звернувся Хмельницькій міський голова Сергій Мельник.

Також “мер” звернувся і до російських міст-побратимів: “Росіяни, які проживають у містах-побратимах — Твері та Іваново, висловіть свою підтримку проти розв'язання цієї війни, адже ми розуміємо, що це розпочинається абхазький варіант. Зараз же в Абхазії, окрім нових танків, більше нічого немає. Росіян з українцями просто хочуть розсварити”.

“Російські політики забули, що ми є окрема країна, що ми не є їхньою губернією чи прислужниками. Ми є вільний український народ, який хоче жити у своїй державі і будувати свою країну. Ми українці і ми гідні жити у цій незалежній, вільній і єдиній державі”, - наголосив голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар.

Підтримку українському народу висловили священнослужителі усіх конфесій Хмельницького, а дехто навіть заявив про готовність поповнити лави збройних сил України.

“Настав час обирати хто буде Каїном, а хто — Авелем. Якщо вони брати, то нехай подумають чим закінчився той великий гріх братовбивства, коли Господь запитав у Каїна: “Де Авель?” А Авель — це ми, Україна. А вони “каїни”, бо руку на брата підняли. Хто до нас із мечем прийшов, то від меча і загине. Однак до братовбивства Церква ніколи не закликала і не буде. Сьогодні, як ніколи, потрібна постова витримка, бо це тільки диявол міг продумати отак все, щоб у перший день великого посту, замість того, щоб готуватися до богослужінь, ми виходимо на мітинг на захист своєї країни”, - обурився митрополит Хмельницького та Кам'янець-Подільського Антоній.

“Я закликаю усіх священнослужителів до посилення молитви. Молитви, молитви і ще раз молитви. Наша справа, до чого закликав Господь, - молитися, політиків — вирішувати цей конфлікт, але всім разом потрібно гуртуватися довкола єдиної країни. Ішовши на майдан, я витягнув свій військовий квиток, я також військовозобов'язаний і я готовий сказати, що ми будемо охороняти свою землю, створивши православну подільську Січ, навіть, якщо уже вийшов час оцих військових квитків”, - запевнив митрополит.

Національні меншини міста також не залишилися осторонь. Зокрема і етнічні росіяни засудили введення російських військ у Крим.

“Я етнічна росіянка. Свій шлях до громадянства я давно пройшла, він був нелегким і розумію стан тих, хто ще не пройшов його. Шлях від національної самосвідомості до громадянського нелегкий. В 1991 році ми обирали Батьківщину, хоча і кажуть, що батьків та Батьківщину не обирають, але я обрала — я громадянка України. Хочу закликати людей, і своє покоління також, отямтеся”, - закликала голова організації “Русский центр” Алла Собчук.

З постаменту пам'ятника ще чимало людей виступало, але усі зійшлися на тому, що у цей нелегкий час потрібно згуртуватися і, у разі потреби, боронити свою землю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую