ye-logo.v1.2

Рада “Майдану” перевірить легітимність новопризначених губернатора і начальника міліції (ВІДЕО)

Євромайдан 3953

Та запрошує їх на своє засідання у середу, 19 березня.

На черговому засіданні членів ради громадського об'єднання “Майдан” у неділю, 16 березня, була створена спеціальна комісія, завданням якої є недопущення до влади корумпованих чиновників. До неї увійшли громадські активісти Алім Міщук, Леонід Антонюк, Денис Цапенко та Любомир Михалець.
Новостворена комісія одразу взялася до роботи та “замахнулася” на новопризначених голову Хмельницької обласної державної адміністрації Леоніда Пруса та начальника управління МВС в області Олександра Розізнаного.
“Під час засідання ради “Майдану” громадянкою були надані документи про нібито існуючу кримінальну справу, відповідно до якої Леонід Прус не може обіймати займану посаду. Стосовно очільника обласної міліції також було чимало запитань, зокрема яким чином він був призначений, бо громада вважає, що були порушені усі процедури та конституційні норми. Тому, враховуючи інтереси громади Хмельницької області, було вирішено створити комісію по перевірці цих фактів”, - пояснює правозахисник Любомир Михалець.
Члени комісії запросили у губернатора та головного міліціонера області їхні автобіографії і декларації про майновий стан та доходи. Окрім того, у Леоніда Пруса вимагають надати копії наявних документів по кримінальній справі, а у Олександра Розізнаного — інформацію щодо зловживань усіх гілок влади та викласти програму дій. Усе це посадовці мають підготувати до середи, 19 березня, адже саме цього дня їх чекатимуть на засіданні ради “Майдану”.
“Наш головний обов'язок — відстояти те, щоб усі призначення були погодженні саме із Хмельницькою територіальною громадою. Поки такий орган, який представляє інтереси Хмельницької територіальної громади, є громадське об'єднання “Майдан”, яке від початку і до кінця революції відстоювало інтереси громадян Хмельниччини”, - каже Любомир Михалець.
Застати новоспеченого губернатора Леоніда Пруса “майданівцям” не вдалося — його не було на місці. Більше пощастило членам комісії в управлінні міліції — там їх прийняв Олександр Розізнаний, хоча й довелося пробиватися до нього з боями.
“На сьогоднішній день міліція повністю втратила авторитет серед народу. Я повністю розумію, що приїхав додому у Хмельницький і мені кожний день потрібно робити якісь кроки, щоб демонструвати свою роботу. Мені ж у цьому місті жити. Я хочу повернути довіру до органів внутрішніх справ та зробити нашу роботу повністю прозорою. Потрібно побороти корупцію в рядах міліції, а для цього треба “вичистити” верхівку керівного ешелону та зробити правильну кадрову розстановку”, - запевнив начальник управління МВС України у Хмельницькій області Олександр Розізнаний.
Попри відверту розмову із представниками спецкомісії, головний міліціонер краю так і не сказав чи прозвітує він перед радою “Майдану”, а тому залишається чекати середи, яка й покаже на скільки новопризначені посадовці готові до діалогу із громадою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую