ye-logo.v1.2

До Нацгвардії не підемо!

Євромайдан 4295
автора

Побратими керівника самооборони Майдану, а нині секретаря РНБО Андрія Парубія, не виконуватимуть його наказ про так зване переформатування.

Наказ прийняла Рада сотників самооборони Майдану. 5 травня його підписав секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій. Відповідно до цього документу, переформатування має закінчитися протягом 10 днів: всі без винятку підрозділи та формування самооборони Майдану мають до 16 травня перейти у підпорядкування офіційним структурам влади в Україні. «Ті ж підрозділи, які не увійшли до складу спеціальних підрозділів армії, Нацгвардії, МВС та інших формувань, перелічених у наказі, будуть вважатись такими, що не мають жодного відношення до самооборони», – йдеться у повідомленні РНБО.
Сотник четвертої Козацької сотні самооборони Майдану Микола Бондар каже: «Нікуди не підемо, а пан Парубій має право видавати будь-які накази».
- Пане Миколо, коли ваша сотня піде, і чи піде до Національної гвардії?
- В Національну гвардію ми не підемо. Як на мене, цей документ – для людей активних, які мають для того хист та здоров’я, бо не всіх можуть прийняти в Національну гвардію. Там є пропозиція йти також в батальйони, які створюються при УМВС, та у батальйони територіальної самооборони. Пан Парубій, мабуть, має право писати такі накази. Але це не зобов’язує ні до чого, тому що мене не влаштовує ні одне, ні друге, ні третє. Ми й далі будемо працювати в самообороні. Наші цілі нічим не відрізняються від цілей, які є в Парубія. Ми будемо відстоювати інтереси Майдану, інтереси України не тільки на Майдані, але й в гарячих точках. Зараз ми, зокрема козаки, вимагаємо окремого статусу, який би дав нам можливість користуватися зброєю, зберігати її та використовувати згідно з чинним законодавством.
- Ще зовсім недавно ви пишалися тим, що вам Парубій видав документ, який підтверджує причетність до самооборони. Зараз він – влада, а ви відмовляєтеся виконувати його накази. Що змінилося?
- Не думаю, що щось змінилося. Просто ці накази мають пройти певне обговорення, бути підтверджені самими людьми на Майдані, бо один чи кілька сотників не можуть вирішувати за весь Майдан. Після обговорення частина людей вирішила йти до батальйонів, а решта будуть і далі відстоювати цінності Майдану тими засобами, які мають.
- Різні самооборони, штаби, гвардії… Чи не є це розпорошенням сил?
- У нас так, в Одесі – по-іншому, у Дніпропетровську ще інакше. Ну, у нас Україна, така вона є. Я не думаю, що це усвідомлені кроки, але у мене теж таке враження, що нас пробують розпорошити…
- А самооборони, хоча б та, яку ви представляєте, і «Хмельниччина. Самооборона і контроль» співпрацюють?
- Я особисто не співпрацюю ніяк, але ситуативно самооборони співпрацюють. Участі в замовних акція чи тих, які цікаві політикам, ми не беремо. Самооборона Майдану не є політичною структурою, створеною для того, аби обслуговувати якісь партії, політиків та їх забаганки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую