ye-logo.v1.2

Рада звільнила від оподаткування ввезення бронежилетів

Євромайдан 4464
forbes.ua
Фото: forbes.ua

Народні депутати підтримали в першому читанні та в цілому законопроект №4199а «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів)».

За відповідне рішення проголосував 261 нардеп, повідомляє Forbеs.ua
Закон доповнив підрозділ 2 розділу ХХ «Прикінцеві положення» ПК новим підпунктом такого змісту: «Тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або введення воєнного стану, відповідно до законодавства звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України і поставки на митній території України: спеціальні засоби індивідуального захисту (каски, виготовлені відповідно до військових стандартів або технічних умов, чи їхні еквіваленти та спеціально призначені для них компоненти (тобто підшоломники, амортизатори), що класифікуються в товарній підкатегорії 6506 10 80 00 згідно з УКТ ЗЕД; бронежилети, що класифікуються в товарній категорії 6211 43 90 00 згідно з УКТ ЗЕД, виготовлені відповідно до військових стандартів чи військових умов для потреб правоохоронних органів, Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, інших суб'єктів, які здійснюють боротьбу з тероризмом відповідно до закону; лікарських засобів та медичних виробів відповідно до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 цього кодексу, призначених для використання закладами охорони здоров'я для надання медичної допомоги фізичним особам, які в період проведення антитерористичної операції та/або введення воєнного стану відповідно до законодавства дістали поранення, контузії чи інші ушкодження здоров'я».
Також нардепи ухвалили в цілому законопроект №4200а «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо спеціальних засобів індивідуального захисту)». За відповідне рішення проголосували 262 нардепи.
Закон доповнив частину першу статті 282 Митного кодексу України пунктом 20, згідно з яким у випадках, установлених цим кодексом та іншими законами з питань оподаткування, при ввезенні на митну територію України або вивезенні за її межі від оподаткування митом звільняються спеціальні засоби індивідуального захисту, які ввозяться на митну територію України під час проведення антитерористичної операції.
За словами голови комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка, який представляв ці документи в сесійній залі парламенту, сьогодні імпортне мито на шоломи та бронежилети становить 10% і 12% відповідно. Плюс 20% ПДВ. Крім того, імпортні мита на ліки сьогодні сягають 7%.
Після ухвалення цих поправок ввезення на митну територію України цих засобів особистого захисту відбуватиметься за нульовою ставкою.
Закон діятиме до закінчення АТО.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую