ye-logo.v1.2

Активіст Майдану Юрій Поліщук: «Ближче до весни ситуація може вибухнути»

Євромайдан 4505

Голова Дунаєвецької районної організації ВО «Батьківщина» та генеральний директор ТОВ «Правовий захист» Юрій Поліщук приєднався до Майдану ще до початку його активної фази.

Адже він вболівав за долю України та підтримував євроінтеграцію.
Та після побиття студентів наприкінці листопаду 2013 року, коли Революція розгорнулася з новою силою, він став постійним учасником подій. Щотижня їздив у столицю на кілька днів, возив туди земляків, бував на Майдані у Хмельницькому. А у рідних Дунаївцях стояв біля витоку революції, створення районної Ради Майдану.
«Пам'ятаю, як на початку організував мітинг на підтримку вступу України до ЄС. А коли почалися бурхливі події, довелося вже відстоювати незалежність країни, свободу народу. У Дунаївцях збирали кошти, возили людей на Київ, – згадує пан Юрій. – Кожна поїздка до столиці супроводжувалася піснями, жартами, усі знайомилися, згуртовувалися».


Сильно вразили дунаєвчанина події під Хмельницьким СБУ, коли Людмила Шеремет отримала смертельне поранення. Юрій із побратимами теж був тоді у нашому місті.
«Як зараз пам'ятаю ті події. Ми отримали інформацію, що з Кам'янця-Подільського виїхала колона військової техніки. Поїхав з автомайданівцями проконтролювати, що і до чого. Повертаюся на майдан і дізнаюся, що жінку вбили. Побіг до СБУ і був там до ночі, доки його не спалили», – згадує чоловік.
У пожежі в СБУ винне його керівництво, впевнений Юрій Поліщук.
«Якби начальник СБУ вийшов до людей, запросив кількох представників всередину, все їм показав і пояснив, нічого б не сталося. Вбивство спонукало людей до активних дій», – каже підприємець.
На його думку, єдине, чого вдалося досягти під час Революції гідності, – це об'єднати людей та підняти рівень їхньої свідомості.


«Корупція залишилася, бездіяльність місцевого самоврядування також вражає. Учасники антимайдану, тітушки та інші злочинці не покарані, серед місцевих депутатів – багато прихильників колишньої Партії регіонів, – перераховує майданівець. – Люди знову готові до рішучих дій. Цілком можливо, ближче до весни ситуація може вибухнути».
До речі, у Дунаївцях активісти не поспішають «перегортати» революційну сторінку. Там знову стоїть намет, лежать шини, щоб нагадувати місцевій владі про можливість продовження подій.


«До річниці Революції гідності ми знову розгорнули Майдан. Хоч людей на ньому немає, але можуть зібратися у будь-який момент. Це нагадування владі, серед якої залишилося багато «колишніх», що все може повторитися», – каже пан Юрій.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую