ye-logo.v1.2

Велодень у Хмельницькому збере рекордну кількість коліс

Афіша 2668
Велодень завжди збирає найбільше роверистів
Велодень завжди збирає найбільше роверистів. Фото: з архіву

Любителів крутити педалі запрошують покататися вже цієї неділі.

У Хмельницькому 29 травня відбудеться наймасштабніший велопарад року “Велодень 2016”. Організатори сподіваються, що приїде понад 800 учасників, серед яких міський голова, його заступники і начальники управлінь, відомі музиканти і громадські активісти.

Як розповідає координатор заходу Сергій Петрович, Велодень розпочали ентузіасти, а з 2013 року він став масштабним дійством з конкурсами і розіграшами на сцені. Минулого року з’їхалось 400 любителів двоколісних.

“Ми хочемо участю у Велопараді донести думку, що ми є, нас є багато, тому має бути створена відповідна велоінфраструктура. Кожний елемент міського руху повинен мати свою полосу: пішоходи, автомобілісти, велосипедисти. Зараз Хмельницький позиціонують як зелене серце України, велосипед добре під цю думку підпадає. Це не засіб розваг, а нормальний, екологічний засіб пересування”, - каже радник міського голови з питань велоінфраструктури Сергій Толстіхін.

Організатори розповіли про всі цікавинки заходу

Велосипедисти стартують о 12 годині біля кінотеатру імені Т.Шевченка. Організатори кажуть, маршрут буде рівнинним, довжиною в 9 кілометрів. Супроводжуватимуть роверистів поліція, швидка, представники Червоного Хреста. Проїдуть учасники вулицями Проскурівською, Старокостянтинівським шосе, Зарічанською, Бандери, Кам'янецькою, Проскурівського підпілля. Тривалість поїздки — близько години.

Фініш велопараду - у парку імені М.Чекмана, де буде багато цікавого не тільки для велосипедистів, а й для дітей та дорослих, що прийдуть на своїх двох, адже в конкурсах можна буде виграти велосипед та багато інших призів.

Міський голова Олександр Симчишин та голова ГО "Критична Маса" Олег Олексієнко приїдуть на Велодень

Усіх, хто любить крутити педалі, запрошують долучитися до свята, незалежно від погоди, одягнути вишиванку або цікавий костюм. Рахуватимуть учасників по відео, чим більше людей — тим веселіше. Організатори зауважують, що тепер мають власний хештег #ХмельницькийВелодень і просять не соромитись його використовувати.

Лідер гурту MOTOR'ROLLA - Сергій Присяжний приєднається до велопробігу

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую