ye-logo.v1.2

«Навесні ми майже не брали до рук лопати»

3415

У городніх роботах родині вчительки Старокостянтинівської загальноосвітньої школи № 7 Надії Карпенко допомагає мотокультиватор, який вона виграла як передплатниця нашої газети.

«Ми його використовували і будемо використовувати. Щойно виорали город трактором, обов'язково культивуємо, що значно полегшує наступний обробіток. Навіть картоплю садили. Спочатку робили рядки, кидали в них бульби, а потім загортали плугом. Так що лопати навесні в руки майже не брали. У період обробітку прополювали міжряддя картоплі, кукурудзи, квасолі, гарбузів тощо. А восени копали картоплю. Дуже гарно викопує, особливо, коли земля суха і розсипається, тому що після дощу працювати важко.
Незважаючи на те, що живемо в Старокостянтинові, обробляємо в загальному до п'ятдесяти соток городу – частину в місті, а решту в селі. І на якій ділянці не працювали б, надійний помічник – мотокультиватор від «Єшки» – завжди поруч з нами. Затрати ручної праці він скорочує майже наполовину. Скажімо, під час обробітку вручну доводиться знищувати тільки ті бур'яни, які ростуть в рядку між кущами картоплі, рослинами кукурудзи чи квасолі, а міжряддя прополюємо мультикультиватором.
Керує ним мій чоловік Василь Іванович. Як слюсар за фахом, у техніці розбирається дуже добре. Мультикультиватором не може нахвалитися. До інструментів, що йшли в комплекті з ним, придбав додаткові, які ще значно полегшать роботу.
Я дуже вдячна газеті за такий прекрасний і дуже доречний приз. На наступний рік знову передплатила «Є Поділля». І квитанцію відправила в редакцію на розіграш. Чи виграю щось – не знаю. Але надії не втрачаю.
«Є Поділля» читаємо всією родиною. Газета дуже цікава. Багато є гарних і корисних рубрик».
На закінчення нашої розмови Надія Феодосіївна не змогла втриматися, аби не похвалитися ще одним своїм успіхом. На минулих виборах її знову обрано депутатом Старокостянтинівської міської ради. Вже вчетверте поспіль. До міськради пройшла за партійними списками від ВО «Батьківщина».
«Працюю для людей. Бо депутат – слуга народу», – не без гордості заявила співрозмовниця.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую