ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вперше відбудеться молитовний сніданок

Афіша 3961
Молитовний сніданок у Хмельницькому відбудеться вперше.
Молитовний сніданок у Хмельницькому відбудеться вперше. . Фото: hram.lviv.ua

Відбудеться він за ініціативи новоствореної Духовної ради до якої входять представники усіх християнських церков, які діють у Хмельницькому.

Очікується, що молитовний сніданок відбудеться за участі духовентсва, голів обласної ради Михайла Загородного, облдержадміністрації Олександра Корнійчука та міської ради Олександра Симчишина.

«Такий формат спілкування влади, духовенства і суспільства заради розвитку і процвітання не лише міста та області, але й країни в цілому, є новим для міста, але не новим на рівні країни», – каже секретар Духовної ради Ростислав Кудін.

Молитовний сніданок відбудеться завтра, 23 серпня об 11 годині у дворі Хмельницької обласної ради.
Духовна рада у Хмельницькому була створена у липні цього року. У статуті вказано, що вона є «помісним представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах. Утворюється з метою координації міжконфесійного діалогу, участі в розробці проектів місцевих нормативно-правових актів з питань моралі і духовності, здійснення колективних заходів добродійного та просвітницького характеру.

Також вказано, що Духовна рада будує свою роботу на засадах рівності і рівноправ'я, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно діючих християнських організацій та не втручається у внутрішні справи християнських і громадських організацій.

Вона є незалежною від впливу органів державної влади, будь-яких політичних партій, рухів, фінансових та комерційних структур, громадських формувань та їх керівних органів, а в діяльності керується Словом Божим (Біблією), Конституцією України, Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», іншими актами законодавства і Положенням про Духовну раду.

Варто зазначити, що подібні сніданки є частою практикою у США, віднедавна їх практикують й в Україні на рівні Президента.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую