ye-logo.v1.2

Загиблому кіборгу відкрили меморіальну дошку в Шепетівці

Суспільство 2094
Героя вшанували меморіальним знаком
Героя вшанували меморіальним знаком. Фото: shepetivka-rada.gov.ua

Військовий загинув, обороняючи державні рубежі.

 У Шепетівці напередодні Дня захисника України, на фасаді Вузлової лікарні відкрили меморіальну дошку, учаснику АТО Ярославу Кревогубцю. Про це повідомили у міській раді.

З нагоди відкриття на подвір'ї медичного закладу зібралися представники громадських організацій, депутати Шепетівської міської ради, городяни. Право відкрити дошку пам'яті надали міському голові та Світлані Кревогубець — мамі Ярослава. Освятив меморіальну дошку настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії протоієрей Анатолій Вересюк.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять нашого земляка, випускника НВК №1 Ярослава Кревогубця. Ця дошка свідчить, що ця вулиця названа на його честь. А мешканці нашого міста будуть пам'ятати про його подвиг», — зазначив міський голова Михайло Полодюк.

Завершився захід покладанням квітів до меморіальної дошки пам'яті. Далі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Ярослава. 

Меморіальну дошку встановили на фасаді Вузлової лікарні 

Народився Ярослав 22 березня 1989 року. Навчався у НВК № 1. Після закінчення ліцею Ярослав навчався у Шепетівському технікумі ПДАТУ. 

23 серпня 2014 року Ярослава Кревогубця призвали до лав Збройних Сил України. Протягом місяця він проходив військову підготовку у 95-й бригаді, що у м. Житомирі, а з листопада 2014 року брав участь у проведенні антитерористичної операції у м. Костянтинівці, захищав Донецький аеропорт. Загинув на Сході країни 22 лютого 2015 року.

Указом Президента України П. Порошенка від 4 червня 2015 року за особисту мужність і професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Ярослав Кревогубець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую