ye-logo.v1.2

Якою буде ціна на проїзд у маршрутках Хмельницького з 10 березня

Суспільство 7389
У Хмельницькому маршрутки і надалі мають перевозити пасажирів за 3,5 гривні
У Хмельницькому маршрутки і надалі мають перевозити пасажирів за 3,5 гривні. Фото: автора

Сьогодні відбулося судове засідання щодо тарифів на проїзд у маршрутних таксі та автобусах.

Крапку в тарифному питання на проїзд не поставлено. Хмельницький міськрайонний суд 9 березня розглянув позов хмельничанина Івана Кульгука, який просить визнати рішення виконкому Хмельницької міської ради №149 не чинним.

Нагадаємо, 23 лютого виконком прийняв нові тарифи на проїзд в громадському транспорті міста. Тролейбуси з 1 березня стали перевозити пасажирів по 2,5 гривні, а ось маршрутки та автобуси мали б коштувати по 4 гривні. Утім, 28 лютого Хмельницький суд, після позову Івана Кульгука, призупинив рішення виконкому в частині вартості проїзду в маршрутках та автобусах. І ціна не змінилася - 3 гривні в автобусах та 3,5 гривні в маршрутних таксі. Утім, вже від завтра, 10 березня, все могло змінитися, адже сьогодні, 9 березня, суд почав розглядати позов по суті.

Справу проїзду розглядає суддя Олег Карплюк.

Представники виконкому просили суд долучати до учасників процесу перевізників. Але… суддя Олег Карплюк відхилив клопотання, оскільки не були подані усі необхідні документи, які б підтверджували, що заявлені підприємці та підприємства є перевізниками. Через не всі документи відмовив і в залученні до процесу управління транспорту та зв’язку. Натомість задовольнив інше клопотання. Іван Кульгук заявив, що обґрунтованість тарифів потрібно довести, провівши експертизу, за яку він згоден заплатити. І… суд ухвалив – направити розрахунки перевізників на експертизу, після якої вже і поставить крапку в цьому питанні.

Перевізники, які були в суді, залишилися незадоволеними таким рішенням, бо експертиза може тривати півроку. Іван Кульгук, навпаки, виглядав радісним. Та додав: «Ми ще повернемо ціну в 3 гривні. Бо я думаю, що економічно-обгрунтована ціна проїзду в маршрутках становить не більше трьох гривень».

Отож, проїзд у маршрутках Хмельницькому поки що буде 3,5 гривні, в автобусах – 3 гривні. Як довго? Невідомо. Все залежить від того, коли та якими будуть результати експертизи.

Як зачитували рішення про те, що ціни має вивчити спеціальна експертиза:

 Запис засідання, яке в прямому ефірі транслювалося на сторінці сайту "Є" в "Фейсбук":

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую