ye-logo.v1.2

Шість годин засідання витратили депутати на прийняття одного звернення

Політика 3201
За шість годин засідання депутати дійшли тільки до 10 питання
За шість годин засідання депутати дійшли тільки до 10 питання. Фото: автора

Свобода вимагали прийняти звернення щоб «не чіпали Бурлика», а робоча група – щоб об’єктивно велося розслідування.

Активісти, які на початку сесії зустрічали депутатів гаслами, прапорами та опудалом зі свинячою головою, коли почався дощ, зайшли до вестибюлю адмінприміщення. Вони скандували «Ганьба!», «Банду геть!» та патріотичні гасла і навіть співали пісні. Тим часом у залі депутати за понад п’ять годин роботи розглянули заледве дев’ять питань. Питанням, яке стало «яблуком розбрату» стало звернення свободівців, у якому ті вимагали не «переслідувати патріотів», в даному випадку Віктора Бурлика, який 15 березня розтрощив пункт пропуску на вході до адмінприміщення обласної ради.

Тричі депутати брали перерву, узгоджували текст і врешті прийняли звернення, яке стало компромісним.

У тексті звернення до начальника ГУ Нацполіції Миколи Семенишина йдеться про те, що за наслідками подій, які мали місце 15 березня поліцією були внесені відомості до ЄДРДР по факту погрому кабінки охорони.

«Зважаючи на резонансний характер порушеного питання, просимо вжити заходів щодо перевірки обґрунтованості та законності внесення відомостей до ЄДРДР. Про результати повідомити депутатів обласної ради», – йдеться у зверненні.

Депутати 39 голосами прийняли рішення.

Перед тим Микола Семенишин запевнив присутніх, що розслідування буде проведено об’єктивно і згідно з законом.

Текст звернення був не таким, яким його на початку пропонували свободівці. Під час перерви вони зізнавалися, що прізвище Бурлика у тексті звернення для них є принциповим і саме пропозиція узагальнити звернення і викреслити його прізвище, стало причиною того, що свободівці вимагали і наполягали на перервах для узгодження тексту.

Депутат Савчук зауважив, що жодні попередні заслуги депутата Бурлика не дають йому право ламати турнікети. І взагалі його, турнікет, можна було б віддати, до прикладу, у школу чи лікарні. Така пропозиція викликала сміх у залі.

Врешті, звернення прийняли. Його текст зачитали перед активістами на площі і ті розійшлися.

А депутати тим часом продовжили, через шість годин засідання, розглядати 10 питання поряду денного: внесення змін до бюджету.

Як проходить сесія обласної ради можна спостерігати в прямому ефірі на сайті "Є".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую