ye-logo.v1.2

Хмельницький суд взяв під варту одного з активістів, якого підозрюють у вимаганні 600 доларів від керівника «Облпалива» (ДОПОВНЕНО)

Кримінал 5457
Григорію Дерев
Григорію Дерев'янчуку обрали запобіжний захід першому. Фото: з архіву

Прокурори просили 2 мільйони гривень застави.

Хмельницький міськрайонний суд сьогодні, 29 березня, обрав міру запобіжного заходу представнику «територіальної громади» Григорію Дерев'янчуку, якого підозрюють у вимаганні в керівника «Облпалива» 600 доларів США.

За інформацією прокуратури, Григорій Дерев'янчук та Анатолій Кравець, який очолює люстраційний комітет у ГО «Хмельницький майдан» вимагали від нового керівника обласного підприємства «Облпаливо» Михайла Блідного гроші, обіцяючи за це не влаштовувати демонстративних акцій і не протестувати проти його призначення.

«Слідство ставиться до мене не об'єктивно, жодного мого пояснення, до сьогодні, не було на папері зафіксовано - обурювався у залі суду Дерев'янчук. - Усно я давав пояснення. Стаття, по якій мені оголосили підозру, не відноситься до юрисдикції СБУ. Але чомусь вона була залучена і проводила затримання.

За його словами, причина таких дій, активна громадська позиція. Каже, що Михайло Блідний сам звернувся до нього з проханням допомогти його «звести» з активістами, які не дають йому "прийти" на посаду. Свєї вини чоловік не визнає.

Справу розглядала Світлана Данькова

Ухвалу зачитала суддя Світлана Данькова. Активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою до 26 травня із можливістю внесення 100 тисяч гривень застави. Варто зауважити, що прокурори просили заставу у розмірі 2 мільйони гривень.

Представник затриманого заперечував  пропоновану прокурорами міру запобіжного заходу

На засідання прийшли десятки активістів різних громадських організацій. Григорію Дерев'янчуку обрали запобіжний захід першому, далі суд має заслухати справу Анатолія Кравця.

Нагадаємо Григорій Дерев'янчук у місті відомий, як представник так званої територіальної громади та народних підприємців, яких пов'язують із кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком. У травні минулого року правоохоронці проводили обшуки у квартирі однієї із представниць "народних підприємців" Ольги Уграк.

Активіст зможе вийти на волю заплативши заставу у 100 тисяч гривень

Дерев'янчуку обрали міру запобіжного заходу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую