ye-logo.v1.2

У рамках світового туру до Хмельницького завітає польський гурт «Volosi»

Афіша 3537
«Volosi» зіграють біля кінотеатру імені Шевченка
«Volosi» зіграють біля кінотеатру імені Шевченка. Фото: volosi-band.com

Струнний квінтет зіграє у місті просто неба.

Польський гурт «Volosi» виступить у Хмельницькому 27 квітня. Класичні мелодії з нотками балканських, трансільванських і карпатських мотивів музиканти зіграють на сцені поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка.

Як повідомили у міській раді, з концертом у Хмельницькому гурт «Volosi» був трохи більше року тому, і тоді їх виступом залишилися задоволені як самі виконавці, так і відвідувачі.А цього разу, у рамках світового турне, гурт відвідає ще два українські міста – Вінницю і Житомир.

Концерт у Хмельницькому припадає на міжнародний фестиваль-конкурс народної хореографії ім. В. Глушенкова і розпочнеться у четвер, 27 квітня, о 20:30 годині.

Вхід – вільний.

Довідка: «Volosi» – польський струнний квінтет, який дебютував у 2010 році на фестивалі Польського радіо «Nowa Tradycja». Тоді вони завоювали мало не всі нагороди, у тому числі Гран-прі і приз глядацьких симпатій. Талант «Volosi» оцінив і тодішній президент країни Броніслав Коморовський, на запрошення якого музиканти дали серію концертів у президентській резиденції в Варшаві і президентському палаці у Віслі. У 2011 році композиція «Zmierzch» отримала Гран-прі на Міжнародному конкурсі фолк-музики «International Folk Music Competition» і титул кращої фолк-композиції Європи. У 2012 році їх перший альбом увійшов у спеціальний чарт «Вибір Європи ТОП 20». З ним «Vo?osi» постійно гастролювали у Польщі, Німеччині, Данії, Великобританії, Швеції та Україні. І зараз їхні концерти транслюються по 2 і 3 програмі «Польського Радіо», британського «BBC» і німецької «WDR3».

Читайте також: Перша автобусна екскурсія і показ німого кіно: як у Хмельницькому стартуватиме новий туристичний сезон

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую