ye-logo.v1.2

Причини виникнення дисбактеріозу На правах реклами

1944

Склад мікрофлори не є стабільним: він залежить від віку людини, особливостей харчування і навіть пори року

У здоровому кишківнику людини живуть корисні мікроорганізми, наприклад, різноманітні палички, кисломолочні та біфідобактерії. Їхня сукупність називається мікрофлорою. Нормальний стан останньої іменують еубіозом. А дисбактеріоз – це порушення кількісного та якісного складу згаданих вище бактерій.

Найрізноманітніші ліки від дисбактеріозу можна знайти в онлайн-аптеці «Пані Аптека» за посиланням https://paniapteka.ua/medicaments/pish-sistema/kishechnik/disbakterioz.html. Зручна система пошуку, низькі ціни та швидка доставка приємно здивують навіть найвибагливіших покупців. Більше не треба оббігувати всі довколишні аптеки, щоб знайти потрібні препарати: варто лише зробити замовлення та дочекатися кур’єра.

Що таке мікрофлора і навіщо вона потрібна?

У мікрофлори кишківника є декілька основних функцій:
• синтез вітамінів (фолієвої та нікотинової кислоти, вітамінів групи В і вітаміну К);
• синтез амінокислот і сприяння обміну іншими кислотами;
• забезпечення нормального газообміну;
• сприяння поділу та оновленню епітелію;
• стимуляція функціонування лімфоїдних клітин;
• підсилення активності ферментів.

Склад мікрофлори не є стабільним: він залежить від віку пацієнта, особливостей харчування і навіть пори року. Погано впливає на кишківник лікування антибіотиками, особливо, якщо воно триває довгий час. Деякі інші захворювання і ліки теж можуть згубно діяти на корисну мікрофлору.

Лікування, відновлення, профілактика

Якщо виникає дисбактеріоз, знижується імунітет і захисна функція організму, людина стає вразливішою до різноманітних інфекцій, отруйних речовин і шкідливих мікроорганізмів. Тому ігнорувати цю проблему не варто.

Передусім треба усунути причину виникнення дисбактеріозу. Для цього конче необхідна консультація лікаря, адже самодіагностика може призвести навіть до погіршення стану здоров’я. Вживання препаратів для відновлення мікрофлори треба обов’язково комбінувати з лікуванням причини порушення.

Для профілактики дисбактеріозу варто правильно харчуватися, ввести в раціон багато фруктів й овочів, круп (передусім гречану та ячну). Слід уникати випічки та цукру. Також для нормального функціонування кишківника й усього організму необхідна помірна фізична активність.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую