ye-logo.v1.2

Річниця трагедії під хмельницьким СБУ: в Генпрокуратурі розповіли про кулі, які не можуть знайти

Євромайдан 3419
19 лютого 2014 року - отвори від куль у прибудові до приміщення СБУ
19 лютого 2014 року - отвори від куль у прибудові до приміщення СБУ. Фото: з архіву

Відбувся брифінг начальника управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергія Горбатюка.

Сергій Горбатюк відзвітував про результати розслідування вбивств та інших злочинів під час Революції Гідності. Розповів і про те, як просувається справа подій 19 лютого 2014 року в Хмельницькому, де під стінами управління СБУ вбили Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора, а також поранили сімох людей. (На відео із брифінгу, про події у Хмельницькому йдеться після 20:50)

«Це провадження розслідувалося військовою прокуратурою Західного регіону. Було кримінальне провадження і стосовно керівника СБУ (Віктора Крайтора – прим.авт.), якого в лютому 2014 року було заарештовано та повідомлено йому про підозру. Потім кримінальне провадження було закрито, - заявив Сергій Гробатюк. - Фактично розслідування прийшло до висновку про те, що постріл був начебто з середини прибудови, можливо кимось із протестувальників. Вивченням справи було встановлено, що такі результати не відповідають іншим обставинам. Проведено понад 300 слідчих дій, додаткові слідчі експертизи. І вони спростовують те, що постріл був з прибудови, а дозволяють говорити про те, що постріли могли лунати з середини приміщення СБУ».

Розповів начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України, чиє відомство з січня 2017 року почало розслідувати справу, й інше.

«Маємо ще таку критичну та недопустиму ситуацію – були вилучені дві кулі, якими було вчинене одне поранення та одне вбивство. І потім вони зникли зі слідчого підрозділу – з прокуратури Західного регіону. Місце знаходження куль й досі не встановили і це ускладнює розслідування, але воно не зупинить його. Але цей негативний факт мав місце», - повідомив пан Горбатюк.

Читайте також: Річниця трагедії під хмельницьким СБУ: у мітингувальників стріляли з кулемета?

Відзначимо, що сайт «Є» ще 12 лютого надіслав запит до Генеральної прокуратури України стосовно розслідування трагедії під хмельницьким СБУ. У ньому, серед багатьох питань, запитували і про те, чи є в цій справі підозрювані. Наразі, відповіді, попри те, що вже минуло більше встановлених законом п’яти днів, не отримали.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую