ye-logo.v1.2

Справа розстрілів під хмельницьким СБУ: чергове судове засідання відклали

Євромайдан 3107
Розгляд справи перенесли на 17 жовтня
Розгляд справи перенесли на 17 жовтня. Фото: автора

Не з'явились представники потерпілих.

Сьогодні, 27 серпня, Хмельницький міськрайонний суд мав розпочати розгляд справи ексочільника управління СБУ Віктора Крайтора по суті. Зокрема, підозрюваному планували зачитати обвинувальний акт.

У справі відбулась заміна прокурорів. Вони, як і попередні троє, здійснювали свої повноваження на стадії досудового розслідування. На сьогоднішнє засідання прийшли усі потерпілі, крім дочки загиблої під СБУ в лютому 2014-го Людмили Шеремет. Не з'явилась і адвокат Євгенія Закревська, яка представляє інтереси потерпілих Ірини Шеремет, Олександра Полудніцина та Олега Топольницького. Не було представника ще одного потерпілого Володимира Гамана. Адвокати надіслали суду пояснення своєї відсутності і не заперечували проти розгляду справи без них.

Прокурори вислови думку щодо можливості продовження слухання за такого складу учасників процесу. Таку ж позицію підтримали адвокати Крайтора, оскільки наявність представника у потерпілих це право, а не обов’язок у судовому процесі. Не заперечували і усі потерпілі.

Суд вирішив, що Олег Топольницький не може самостійно представляти свої інтереси

А от судді Олегу Антонюку стало не зрозуміла позиція одного із них, Олега Топольницького. Адже попередні засідання перенесли саме з причини того, що Олег Олегович через проблеми зі здоров'ям не міг представляти свої інтереси самостійно і суд дав йому час, аби укласти договір з адвокатом.

Віктор Крайтор та його захисник не пропускають засідань

«Суд заслухав думку учасників з приводу судового розгляду і ухвалив його відкласти, оскільки вважає за неможливе за таких обставин продовжити слухання» - зазначив суддя Антонюк.

Наступне судове засідання, де знову ж таки мають розпочати зачитувати обвинувальний акт, відбудеться 17 жовтня.

Нагадаємо, 19 лютого 2014-го року в активістів Революції Гідності у Хмельницькому стріляли з приміщення управління СБУ. Тоді смертельно поранили Людмилу Шеремет, ще 4 активістів отримали травми. Пізніше від пострілів загинув ще один активіст Дмитро Пагор. Наступного дня тодішній очільник управління СБУ в області Віктор Крайтор двічі публічно взяв на себе відповідальність за дії підлеглих. Крайтора затримали та взяли під варту 20 лютого 2014 року, однак у 2015 році він вийшов на волю, його статус підозрюваного замінили на свідка.

Тоді цією справою займалися військова прокуратура Західного регіону. У 2017 році її передали Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Наприкінці 2018 року за результатами слідства Віктору Крайтору оголосили про підозру за статтею 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), частиною 1 статті 119 (Вбивство через необережність) та частиною 2 статті 365 (Перевищення влади або службових повноважень). У разі доведення вини обвинувачуваному загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі Хмельницький міськрайонний суд розпочав розгляд справи.
 

Коментарі:

Віталій Українець 28.08.2019 06:39

Крайтор вбивця-вітдав наказ! Його справжне призвіще Чокотило,а Крайтор його жінки!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую