ye-logo.v1.2

У справі розстрілу хмельницьких майданівців з'явився ще один обвинувачений

Євромайдан 4541
Колишнього правоохоронця судитимуть за перевищення влади під час масових акцій протесту на Майдані в Хмельницькому
Колишнього правоохоронця судитимуть за перевищення влади під час масових акцій протесту на Майдані в Хмельницькому. Фото: з архіву

Судитимуть колишнього працівника спецпідрозділу «Альфа».

Колишнього працівника спецпідрозділу Служби безпеки України «Альфа» судитимуть за перевищення влади під час масових акцій протесту на Майдані в Хмельницькому. За результатом досудового слідства Державного бюро розслідувань до суду скеровано відповідний обвинувальний акт. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник «Альфи», виконуючи незаконну вказівку свого керівника, застосував вогнепальну зброю під час акції протесту, де перебувала значна кількість людей. Правоохоронець усвідомлював можливість ураження людей. Внаслідок таких незаконних дій одну людину вбито, інші потерпілі отримали тілесні ушкодження різної тяжкості", - йдеться в повідомленні ДБР.

В повідомленні також зазначено, що процесуальне керівництво здійснювали прокурори Головної військової прокуратури. Вони кваліфікують дії обвинуваченого за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів), частиною 1 статті 119 ККУ (вбивство через необережність) та статтею 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Нагадаємо, що Хмельницький міськрайонний суд розпочати розгляд справи ексочільника управління СБУ Віктора Крайтора. На крайньому засіданні, 27 серпня, суд мав розпочати розгляд справи по суті. Також у справі серед підозрюваних фігурує боєць спецпідрозділу «Альфа» Віталій Тарадай.

Довідково: 19 лютого 2014 року, після розстрілів учасників Революції Гідності в центрі Києва, учасники хмельницького Євромайдану пікетували будівлю обласного управління СБУ. Тоді загинули Людмила Шеремет та Дмитро Пагор. За версією слідства, у людей стріляли з приміщення СБУ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую